اخبار اقتصادی

بی توجهی بانک ها به قانون جهش تولید مسکن در تسهیلات ساخت

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۲۱:۳۰ – ۰۶ دی ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری – یوسف مقصودی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه بازار مسکن به شمار می رود که زمینه ساز تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن می شود گفت: ساخت ۴میلیون واحد نهضت ملی مسکن در حال حاضر به دلیل عدم تزریق منابع مالی متوقف شده و همین امر باعث اعتراض متقاضیان شده است.

وی ادامه داد: طبق آمارها میزان آورده های متقاضیان نسبت به پرداخت تسهیلات ساخت توسط بانک ها بسیار بیشتر است این درحالیست که طبق قانون باید ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند اما متاسفانه آمارها حاکی از آن است که در این زمینه همکاری بانک ها به کمتر از ۵ درصد رسیده  در صورتی که از ۲۱ بانک تنها ۳بانک اقدام به پرداخت وام ساخت می کنند.

این کارشناس سیاست گذاری مسکن با اشاره به اینکه در حال حاضر سازندگان از عدم همکاری بانک ها گلایه مند هستند گفت: اگر منابع مالی از سوی بانک ها پرداخت نشود ما دیگر قادر به تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن نخواهیم بود و همین امر باعث شده که روند تکمیل پروژه‌ها به تأخیر بیافتد.

وی یادآور شد: پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در حال حاضر   ۵۵۰ میلیون تومان است اما این میزان وام‌دیگرجوابگوی  سازندگان نیست و باید دولت و بانک مرکزی هرچه سریعتر با افزایش آن به ۸۰۰ میلیون  تومان موافقت کنند تا روند تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن  تسریع شود.

کارشناس سیاست گذاری مسکن  با اشاره به اینکه شورای عالی مسکن در ابتدای سال مصوب کرده است که وام ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یابد؛ تصمیمی که به‌دلیل افزایش چشمگیر هزینه‌های ساخت‌وساز و نیاز فوری مردم به مسکن اتخاذ شده است گفت: اما برای اینکه این وام واقعاً در جهت حل مشکل مسکن موثر باشد، باید شرایط بازپرداخت آن نیز متناسب با توان مالی مردم طراحی شود.

مقصودی اظهار کرد: با توجه به تعهد قانونی بانک‌ها در تخصیص ۲۰ درصد از تسهیلات سالانه خود به حوزه مسکن، نظارت دقیق و پایبندی کامل بانک‌ها به اجرای این تعهد ضروری است و همراهی بانک‌ها و ارائه تسهیلات مناسب و پلکانی می‌تواند نقشی اساسی در خانه‌دارکردن اقشار ضعیف ایفا کند و گامی موثر در رفع بحران مسکن باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا