اخبار اقتصادی

تأمین مالی پروژه‌های آبرسانی در استان‌ها توسط مودیان با مالیات‌های پرداختی

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۹:۰۰ – ۰۵ بهمن ۱۴۰۳

مالیات جزو مهم‌ترین و پایدارترین منابع درآمدی دولت‌هاست. در کشور‌های پیشرفته اهمیت زیادی به دریافت مالیات داده می‌شود. به نحوی که به شدت با فرار مالیاتی مقابله می‌شود و شهروندان پرداخت مالیات را جزو وظایف خود می‌دانند.

در شرایطی که مالیات حقه و عادلانه از همگان اخذ می‌شود، زمینه برای ارائه خدمات با کیفیت به مردم و به کار انداختن درآمد‌های مالیاتی در جهت منافع عموم به وجود می‌آید. طی سالیان طولانی ما به درآمد‌های مالیاتی توجه نداشته‌ایم. 

در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در راستای وصول درآمد‌های مالیاتی دولت و کاهش وابستگی به نفت در بودجه‌ریزی صورت گرفت. بر اثر این اقدامات، درآمد‌های مالیاتی دولت رشد خوبی داشت. 
به زعم کارشناسان، به موازات افزایش درآمد‌های مالیاتی باید اعمال سیاست‌هایی به منظور ارتباط گرفتن با مودیان و شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها در دستور کار باشد.

سازمان امور مالیاتی طی امسال در اقدامی ابتکاری به اجرای طرح تعیین محل مصرف مالیات‌ها توسط مودیان پرداخت. این اقدام بستری فراهم می‌کند که مودیان بتوانند محل هزینه‌کرد مالیات خود را مشخص کنند.

مالیات فقط به لحاظ این که یک منبع درآمدی برای دولت است، اهمیت ندارد. بلکه سیاست‌گذاران می‌توانند از مالیات به عنوان یک ابزار در راستای حمایت از تولید، مقابله با سوداگری، بهبود وضعیت معیشت اقشار آسیب‌پذیر و… استفاده کنند. بنابراین، دریافت مالیات حقه از همگان از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با جدیت در دستور کار باشد.

از آنجائیکه تا کنون به درآمد‌های نفتی وابسته بوده‌ایم و توجهی به وصول درآمد‌های مالیاتی دولت نداشته‌ایم، نیاز است سیاست‌هایی در کشور به منظور ارتقای فرهنگ مالیاتی در جامعه به اجرا گذاشته شود. مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها یکی از همین سیاست‌هاست.

هادی قوامی در ارتباط با طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها و اثرگذاری آن بر ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور تصریح کرد: اجرای این طور طرح‌ها در شرایط فعلی به افزایش انگیزه مودیان برای پرداخت مالیات منجر می‌شود. این که مردم بدانند مالیات‌شان کجا هزینه می‌شود، اثرگذاری خوبی در بالا رفتن امکان همکاری آنها با روند‌های مالیاتی کشور به وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین کارکرد‌های طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، تحقق مشارکت مردم در توسعه اقتصاد از محل مالیات‌های پرداختی در کنار ایجاد شفافیت در مصرف مالیات است که موجب اعتماد کامل مردم به نظام مالیاتی خواهد شد. در همین سال جاری بیش از چندین پروژه مهم آبرسانی حوزه انتخابیه بنده با همین طرح به صورت کامل تامین اعتبار شد.

این نماینده مجلس به منظور پاسخ دادن به این سوال که اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها در حوزه انتخابیه وی چه نتایجی به دنبال داشته است؛ اظهار کرد: در شهرستان اسفراین چند طرح نشان دار شدند که بیشتر در حوزه آبرسانی و توسعه راه‌ها بودند. مالیات‌دهندگان این امکان را پیدا کردند که مالیات خود را به این پروژه‌ها اختصاص دهند. این کار انجام شد و این پروژه‌ها تأمین مالی شدند.

قوامی در ادامه اظهار کرد: طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها به یک سوال مهم مردم پاسخ داد و نه تنها شفاف مشخص می‌شود که مالیات کجا خرج شده است؛ بلکه خود مودی نیز بر فرآیند تخصیص دخالت داده شد و حتی نظارت بر اجرای آن نیز علاوه بر دستگاه‌های ناظر بر عهده خود مودیان نیز است و متناسب با پیشرفت پروژه، مصرف مالیاتشان را نیز خواهند دید.

وی در پایان گفت: طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها دو رویکرد مهم و اساسی در زمینه افزایش اعتماد و تعامل بیشتر مردم با نظام مالیاتی را مهیا کرده است که اولین آن شفافیت و دومین آن نیز مشارکت مردم در توسعه اقتصادی کشور از محل مالیات پرداختی خود بوده است که هر دو مورد بسیار مهم و کلیدی بوده‌اند و به این ترتیب باید شاهد تداوم این طرح با حجمی بسیار بالاتر و پروژه‌های بیشتر در سال آینده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا