اخبار اقتصادی

تلاش روسیه برای دریافت خسارت میلیاردی از غول نفتی انگلیس

دادگاه داوری مسکو اعلام کرد که دفتر دادستان کل روسیه به دنبال دریافت بیش از یک میلیارد یورو (۱.۰۹ میلیارد دلار) خسارت از شرکت انگلیسی شل، به دلیل شکست در یک پروژه مشترک است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، دادگاه داوری مسکو روز سه‌شنبه اعلام کرد که دفتر دادستان کل روسیه به دنبال دریافت بیش از یک میلیارد یورو (1.09 میلیارد دلار) خسارت از شرکت انگلیسی شل، به دلیل شکست در یک پروژه مشترک است.

در سال 2022 پس از آغاز جنگ اوکراین، شل از پروژه تولید گاز مایع (LNG) ساخالین-2 خارج شد. این پروژه نفت و گاز در جزیره ساخالین در خاور دور روسیه شامل نخستین کارخانه ال‌ان‌جی این کشور می‌شود.

پیش از این در ماه جاری میلادی، دادستان کل روسیه علیه 8 شرکت تابعه این شرکت انرژی انگلیسی-هلندی، شکایت کرد.

طبق اطلاعات موجود در وبسایت دادگاه مسکو، این شرکت‌ها عبارتند از: شل پی‌ال‌سی، شل انرژی اروپا، شل گلوبال سولوشنز اینترنشنال، شل اینترنشنال اکسپلوریشن اند پروداکشن، شل نفتگاز دولوپمنت، شل اکسپلوریشن اند پروداکشن سرویسز، شل ساخالین سرویسز و شل ساخالین هولدینگز.

به گفته این دادگاه، این شرکت‌ها به دنبال دریافت بیش از یک میلیارد یورو خسارت هستند.

برخی از نهادهای دیگر از جمله گازپروم اکسپورت، وزارت انرژی روسیه، دولت منطقه ساخالین و شرکت‌های ساخالین انرژی اینوستمنت و ساخالین انرژی نیز به عنوان طرف‌های سوم در این پرونده حضور دارند.

در سال 2022، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه فرمانی امضا کرد که دارایی‌های ساخالین انرژی، اپراتور پیشین پروژه ساخالین-2، به یک اپراتور جدید مستقر در روسیه به نام ساخالین انرژی LLC منتقل شود.

دولت روسیه به مالکان خارجی، از جمله شرکت‌های ژاپنی میتسویی و میتسوبیشی، اجازه داد تا سهم خود را به تناسب مالکیت قبلی خود در اپراتور جدید حفظ کنند.

دو شرکت ژاپنی تصمیم گرفتند که سهام خود را در این پروژه LNG حفظ کنند و موافقت کردند که به ترتیب 12.5 درصد و 10 درصد از سهام خود را به اپراتور جدید منتقل کنند.

اما شل، که مالک 27.5 درصد منهای یک سهم از ساخالین انرژی بود، اعلام کرد که سهمی در نهاد جدید نخواهد داشت، که منجر به فروش سهم آن توسط مسکو شد.

در ماه مارس، یکی از شرکت‌های تابعه گازپروم روسیه به نام پروژه ساخالین، سهم شل را به مبلغ 94.8 میلیارد روبل (973.3 میلیون دلار) خریداری کرد و سهم خود را در این پروژه به 77.5 درصد افزایش داد.

این وجوه قرار بود به شل برای سهم آن در ساخالین-2 منتقل شود، اما طبق گزارش روزنامه کومرسانت، این وجوه در یک حساب موسوم به “تایپ اس” مسدود خواهد شد.

روسیه این نوع حساب‌ها را در اوایل درگیری با اوکراین به عنوان یک اقدام متقابل در برابر تحریم‌های غربی معرفی کرد. هدف اصلی این حساب‌ها جلوگیری از خروج وجوه از روسیه توسط نهادهای کشورهای “غیردوست” بود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا