اخبار اقتصادی

تناقضات سند امنیت غذایی از تامین آب تا حجم سرمایه‌گذاری

خبرگزاری مهر

تناقضات سند امنیت غذایی از تامین آب تا حجم سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه برگزاری همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، امسال یازدهمین همایش با موضوع «امنیت غذایی، کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم پذیر» طی چندین نشست در حال پیگیری است. نشست امروز چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ هشتمین نشست با عنوان «الزامات اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی» با حضور مدیران دولتی و کارشناسان حوزه امنیت غذایی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره پیش نیازهای اجرایی سازی سند امنیت غذایی، گفت: باور من تاکید بر خودکفایی کشاورزی است و برای تحقق آن کمک همه نهادها را می‌طلبد.

وی افزود: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه برای تولید محصولات کشاورزی ۷۰ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود و این عدد از سوی وزارت نیرو ۸۱ میلیارد مترمکعب اعلام می‌شود. اما در برنامه هفتم توسعه تاکید شده این رقم باید به ۵۱.۵ میلیارد مترمکعب برسد.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دوازدهم ادامه داد: در افق اجرای سند امنیت غذایی تا ۱۴۱۱ تاکید بر خودکفایی برخی محصولات شده و تولید باید از ۱۳۳ میلیون تن به ۱۶۰ میلیون تن برسد.

این بهارستان نشین توضیح داد: بر اساس برآوردها برای تحقق برنامه تولید به ۱۶۰ میلیون تن به حدود ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آب نیاز است در حالی که در برنامه هفتم آمده مصرف آب در حوزه کشاورزی باید به رقم ۵۱.۵ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کند.

وی تصریح کرد: این مسئله یکی از تناقض‌های سند امنیت غذایی است که عدد آب مصرفی تاکید شده فقط برای تولید کالاهای اساسی است.

فلسفی با بیان اینکه چگونگی محاسبات این مصرف آب و تولید محصولات کشاورزی جای تعجب دارد، اظهار کرد: در این خصوص باید فکری کرد و وزارت نیرو برای تأمین آب باید راهکار پیشنهاد دهد.

وی اضافه کرد: ضمن اینکه سرمایه مورد نیاز برای اجرای سند امنیت غذایی مسئله مهمی است. زیرا طی ۷۰ سال گذشته سالانه بین ۴.۶ تا ۵ درصد در حوزه کشاورزی سرمایه‌گذاری شده است. همچنین برای تحقق این سند باید بهره‌وری از ۱.۳۹ کیلو گرم در متر مکعب به ۲.۶ کیلو گرم در متر مکعب برسیم..

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در راستای تحقق برنامه‌های امنیت غذایی به ۱۰۰۰ همت سرمایه‌گذاری نیاز است در حالی که ۵۰ همت اصلاح الگوی کشت تأمین نشد. در نتیجه تأمین این سرمایه خود از دیگر ابهامات سند امنیت غذایی است.

فلسفی در پایان گفت: می‌توان از ۱۳۳ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی به ۳۰۰ میلیون تن رسید فقط با دانش‌بنیان کردن کشاورزی کشور که دور از دسترس نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا