اخبار اقتصادی

تولید گاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی از ۶۰۰ میلیون مترمکعب گذر کرد

خبرگزاری مهر

تولید گاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی از ۶۰۰ میلیون مترمکعب گذر کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، غلامعباس حسینی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون توانستیم با انجام تعمیرات اساسی شاخص و پیاده‌سازی اقدام‌های نوآورانه، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و سازندگان داخلی، ارسال گاز شیرین به خط سراسری، تأمین خوراک پتروشیمی‌های مستقر در پارس جنوبی، حجم صادرات محصولات و … نقش بسیار مهم و راهبردی در رشد اقتصادی کشور ایفا کنیم، گفت: هم‌اکنون پروژه کاهش سوختن مشعل از مهمترین پروژه‌های اجرایی سال ۱۴۰۳ در بزرگترین مجتمع تولید گاز کشور است.

۲۶ سال تلاش پارس جنوبی در مسیر عزت و شکوفایی کشور

وی افزود: از ابتدای تأسیس این مجموعه (۲۶ سال پیش‌تاکنون) ۲ هزار و ۱۲۶ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های پارس جنوبی شیرین‌سازی و به خطوط سراسری تزریق شده است.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه نخستین تولید و شیرین‌سازی رسمی گاز طبیعی از پالایشگاه دوم پارس جنوبی (فازهای ۲ و ۳) در سال ۱۳۸۰ آغاز شد، ادامه داد: در آن زمان خوراک دریافتی از سکوهای میدان مشترک پارس جنوبی روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب بود و ۴۰ میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تولید و شیرین‌سازی می‌شد که این حجم اکنون به تولید روزانه ۶۱۳ میلیون مترمکعب در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه مجتمع رسیده است.

دریافت بیش از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوهای پارس جنوبی

حسینی به حجم گاز دریافتی از سکوهای پارس جنوبی از ابتدای امسال تاکنون اشاره و اعلام کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، با همت و تلاش متخصصان و کارکنان پارس جنوبی بیش از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوها دریافت و وارد پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی شده است.

به گفته وی، در همین بازه زمانی از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱۳ میلیارد مترمکعب گاز در ۱۳ پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی شیرین‌سازی و به خط سراسری تزریق شده است.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه به تولید دیگر محصولات این مجموعه از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون اشاره و تصریح کرد: در این بازه زمانی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن اتان، ۱۳۹ میلیون بشکه میعانات گازی، یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن پروپان و ۳۷۰ هزار تن گوگرد در سراسر پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی تولید شده است.

حسینی به ارسال خوراک به پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و ستاره خلیج فارس نیز اشاره و بیان کرد: در بازه زمانی اول فروردین‌ماه امسال تاکنون، بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن خوراک به پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه میعانات گازی به ستاره خلیج فارس تحویل داده شده است.

تعمیرات اساسی؛ گامی بزرگ در مسیر تولید پایدار گاز و آمادگی در روزهای سرد سال

وی گفت: تعمیرات اساسی همه پالایشگاه‌های مجتمع در سال ۱۴۰۳ با برنامه‌ریزی دقیق و با تلاش و همت متخصصان و کارکنان این مجتمع از تاریخ چهارم اردیبهشت با پالایشگاه دوازدهم آغاز و هفتم آبان با تعمیرات اساسی پالایشگاه پنجم با موفقیت پایان یافت.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: هدف اصلی فرایند تعمیرات اساسی پوشش‌دهی همه آیتم‌های مورد نیاز بهره‌برداری و مهندسی، به‌منظور اطمینان از پایداری تولید گاز در فصل سرما با تمرکز بر رعایت مسائل ایمنی است.

حسینی تأکید کرد: در تعمیرات اساسی امسال در سراسر پالایشگاه‌های پارس جنوبی بیش از ۲۲ هزار دستگاه انواع تجهیز ثابت، شیرآلات، تجهیزات برقی و ابزاردقیق در ۱۸۹ روز به‌منظور افزایش اثربخشی و کارایی تجهیزات بازرسی، تعمیر و نوسازی و ارتقا سیستم شد.

وی به عمده فعالیت‌های انجام شده در بازه زمانی تعمیرات اساسی اشاره و تصریح کرد: تعویض مولکولارسیو درایرهای ردیف‌های گازی، بازرسی و تعمیر کوره‌های واکنش ردیف‌های گازی، بازرسی و تمیز کاری برج‌های جذب و احیا و تعویض فیلترهای ورودی، تمیزکاری و بک پافینک کلدباکس ردیف‌های گازی از اقدام‌های شاخص در بازه زمانی تعمیرات اساسی هستند.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: تعمیر و نوسازی تیپ فلرهای پالایشگاهی، تعمیر بیش از ۷۰۰ مورد شیرهای کنترلی و KV ها و شیرهای Let Down Station بخار، اورهال کمپرسورهای واحد تثبیت میعانات گازی، انجام تعمیرات پیشگیرانه تجهیزات برقی و ابزاردقیقی، روزآمدکردن سیستم‌های کنترلی و تعمیر و نوسازی تانک‌های ذخیره از دیگر اقدام‌های مهم در تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی است.

پروژه خاموشی مشعل‌ها در مجتمع گاز پارس جنوبی شتاب گرفت

حسینی همچنین گفت: با اجرای پروژه‌های کوتاه‌مدت در زمینه کاهش انتشار گاز مشعل تا پایان امسال، در مجموع ۱۲ پالایشگاه این مجموعه سالانه حدود هزار و ۲۰۰ میلیون مترمکعب نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش انتشار و سوختن گاز مشعل خواهند داشت.

وی توضیح داد: پروژه‌های کوتاه‌مدت کاهش انتشار گاز مشعل در ۱۲ پالایشگاه پارس جنوبی در پایان سال ۱۴۰۲ پیشرفت خوبی داشتند و انتظار داریم با تکمیل این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳، حجم انتشار گاز مشعل از روزانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب به ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب برسد. این مقدار هم‌اکنون به روزانه ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب رسیده است.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: با دستور رئیس‌جمهوری و وزیر نفت، طبق مصوبه‌هایی که به مجتمع گاز پارس جنوبی ابلاغ شده است، در سه حوزه خرید، اجرا و مزایده گازهای مشعل ورود کرده‌ایم و امید داریم این پروژه در سایه تلاش و کار جهادی امسال در پالایشگاه‌های پارس جنوبی به سرانجام مطلوبی برسد.

حسینی افزود: خوشبختانه با هدف اجرای پروژه در حوزه فروش گازهای مشعل هم اقدام‌های مؤثری انجام شده است که مطابق گزارش، خریداران در ۶ گروه در مرحله طراحی و تجهیز کارگاه هستند. پیش‌بینی می‌شود این پروژه‌ها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ به مرحله بهره‌برداری برسند. اکنون حوزه خرید و اجرا همگام با هم پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند و برخی مشکلات با تعریف برنامه اصلاحی تا پایان سال برطرف می‌شود.

وی بیان کرد: با پایان‌یافتن پروژه‌های فروش گازهای مشعل، سالانه حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب دیگر کاهش خواهیم داشت و پیش‌بینی می‌شود حجم سوختن گازهای مشعل به روزانه حدود ۳ میلیون مترمکعب برسد.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی یادآور شد: گزارش پیشرفت پروژه‌ها به دلیل اهمیت موضوع در نشست‌های هفتگی با مشارکت مدیرعامل مجتمع و مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز رصد و پایش شده و برای چالش‌ها و گلوگاه‌ها، راهکار ارائه می‌شود.

بهره‌مندی ۱۰۰ درصدی از تولید داخل در تعمیرات اساسی

حسینی با تأکید بر بهره‌مندی از توان داخلی در این مجموعه، بیان کرد: ۱۳ پالایشگاه پارس جنوبی از ابتدا تا انتهای سال ۱۴۰۲ ضمن استفاده ۹۰ درصدی از تولیدات و تجهیزات داخلی و حمایت از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان ایرانی، توانست با ثبت بیشترین حجم استفاده از قطعات و تجهیزات سازندگان داخلی، رتبه نخست کشور را میان زیرمجموعه‌های وزارت نفت به خود اختصاص دهد.

وی افزود: کسب این موفقیت بزرگ، نشانه حمایت تمام‌قد مجتمع گاز پارس جنوبی از جوانان خلاق و نوآور درشرکت‌های دانش‌بنیان، باراولی‌ها و تولیدکنندگان ایرانی است.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی به استفاده از قطعات و تجهیزات داخلی در بازه زمانی تعمیرات اساسی امسال هم اشاره و اعلام کرد: در بازه زمانی تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۳، توانستیم با استفاده ۱۰۰ درصدی از تجهیزات باکیفیت داخلی عملیات تعمیرات اساسی را با کیفیت بالا به سرانجام برسانیم و برای تولید حداکثری گاز در روزهای سرد آمادگی لازم داشته باشیم.

همکاری گسترده با بیش از ۱۲۰ دانش‌بنیان

حسینی با تأکید بر همکاری مطلوب بین دانش‌بنیان‌ها و بزرگ‌ترین مرکز تولید گاز کشور توضیح داد: حمایت از تولید بار اول، سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان از شعارهای شاخص مجتمع گاز پارس جنوبی در سال‌های اخیر بوده است.

وی گفت: تاکنون قراردادهای خوبی با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین تجهیزات راهبردی امضا شده و مجتمع اکنون با بیش از ۱۲۰ شرکت دانش‌بنیان فعال و باکیفیت تعامل و همکاری گسترده دارد و امید داریم امسال هم گام‌های مطلوبی در این حوزه برداشته شود.

بهره‌مندی از بیش از ۱۱ هزار و ۵۸۹ کالای ساخت داخل

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد: کالاهای ساخت داخل ضامن تولید پایدار در پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی است و تاکنون بیش از ۱۱ هزار و ۵۸۹ کالای ایرانی در سراسر پالایشگاه‌های بزرگترین پایتخت تولید گاز کشور استفاده شده است.

حسینی تصریح کرد: شرکت‌های سازنده قطعات و تجهیزات داخلی خوشبختانه با افزایش کیفیت محصولات خود، بازار نیاز بزرگترین مجتمع گازی کشور را بررسی و شناسایی کرده‌اند و مجتمع گاز پارس جنوبی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، بیش از ۱۵۲ قلم کالای حیاتی با قرارداد ساخت بار اول را در دستور کار دارد.

وی ادامه داد: تعداد اقلام در قرارداد ساخت بار اول مصوبه‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در مجتمع گاز پارس جنوبی با سازندگان داخلی از سال ۹۹ تاکنون بیش از ۲۷۱ قلم کالا است.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: قطعات کمپرسورهای رفت و برگشتی، پمپ‌های صنعتی و گریز از مرکز، کمپرسور هوای ابزار دقیق، کنترل ولوها، الکترو موتورهای ضد انفجار، هیترهای صنعتی ضد انفجار، قطعات UPS صنعتی، کنترل دور موتور، سیستم‌های تنظیم‌کننده اتوماتیک ولتاژ(AVR)، سیستم‌های کنترل توربین، انواع آشکار ساز شعله و گاز، آنالایزرهای گازی، سیستم تشخیص نفوذ، سیستم ارتعاش سنج، اتصالات ابزار دقیق، مولوکولارسیو، آنتی‌فوم، کاتالیست، روغن توربین و کمپرسور از اقلام حیاتی ساخت داخل و مورد استفاده در پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا