اخبار اقتصادی

جلوگیری از اعمال سلیقه فردی از طریق حسابرسی سیستمی

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۸:۰۰ – ۱۰ فروردين ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری –  محمدرضا نجفی‌منش، عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ارتباط با مزیت‌های سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور و این که طی امسال بیش از ۹۵ درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد اظهارنامه خود را صورت سیستمی ثبت کرده‌اند، تصریح کرد: به طور کلی، فاصله گرفتن از روند‌های دستی و ممیزمحور در نظام مالیاتی کشور مثبت ارزیابی می‌شود و ما کاملاً از این روند‌ها حمایت می‌کنیم. لازم است حتی‌الامکان از ظرفیت‌های الکترونیک و هوشمند در سازوکار‌های مالیاتی کشور بهره ببریم و زمینه را برای دریافت مالیات عادلانه از همگان فراهم کنیم.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور اقدام مناسبی است که در حال اجراست. به طور کلی، طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در حوزه مالیاتی در کشور به اجرا گذاشته شد. از آن جمله می‌توانیم به مشارکت دادن مودیان در تعیین محل مصرف مالیات‌ها اشاره کنیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: نیاز است زیرساخت‌های کشور به لحاظ شبکه اینترنت و… تقویت شود. به نحوی که سامانه‌ها و سیستم‌ها بدون هیچ گونه معطلی و مشکل پاسخگو باشند و نیاز کشور را در امور مالیاتی برطرف کنند. در جلسه‌ای که با رئیس سازمان امور مالیاتی داشتیم، اعلام کردیم حاضریم مشکلات سیستم را مطرح کنیم و سازمان به رفع آنها بپردازد.

نجفی‌منش گفت: سیستمی شدن امور مالیاتی کشور از جهات مختلف برایمان نفع دارد. به طور مثال، در روند‌های دستی امکان بروز خطا‌های انسانی و یا دخالت سلیقه کارشناسان در امور مالیاتی وجود داشت. اما وقتی امور به صورت هوشمند و سیستمی انجام می‌شود، زمینه این طور موارد برچیده می‌شود.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر حسابرسی سیستمی به افزایش پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور نیز منجر می‌شود. در این روند، می‌توانیم دخالت سلیقه‌ای ماموران مالیاتی در تعیین مالیات را از بین ببریم و به صورت کاملا هوشمند و داده‌محور مالیات را عادلانه اخذ کنیم.

این عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور به نفع مودیان قانون‌مدار است. زیرا در یک فضای شفاف امکان برنامه‌ریزی‌های مالی برای افراد به وجود می‌آید و عملکرد بهتری خواهند داشت.

وی ادامه داد: هر چقدر بتوانیم از روند‌های سیستمی و هوشمندسازی در راستای تمرکز بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی استفاده کنیم، نفع بیشتری برایمان دارد. وقتی امور به صورت سیستمی انجام می‌شود، سازمان امور مالیاتی می‌تواند از نیروهایش برای افزایش کیفیت ارائه خدماتش بهره ببرد.

نجفی‌منش گفت: به طور کلی، روند‌های سیستمی و هوشمند مالیاتی نسبت به روش دستی و ممیزمحور مزیت‌های بیشتری برایمان دارد. در این سازوکار، روند‌های مالیاتی کشور به سمت عدالت بیشتر پیش می‌روند. این امر به افزایش اعتماد مودیان به روند‌های مالیاتی کشور منجر می‌شود.

وی در ارتباط با اجرای ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی اصلی که شخص رئیس جمهور بر آن تأکید زیادی دارد، تصریح کرد: هر چقدر مالیات‌ستانی بر اساس اطلاعات صورت بگیرد و نقش ممیزان مالیاتی در تعیین مبلغ مالیات‌ها کاهش پیدا کند، به لحاظ جلوگیری از اعمال سلیقه کارشناسان در امور و اجتناب از خطا‌های انسانی برایمان مزیت دارد. در همین راستا، مالیات‌ستانی بر اساس اطلاعات فروش مثبت ارزیابی می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: دولت باید در کنار اصلاح نظام مالیاتی کشور به سمت کاهش هزینه‌های خودش برود و از این طریق نیز بستر مناسب‌تری برای پرداخت مالیات به وجود بیاورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا