اخبار اقتصادی

حواشی ناتمام ایران خودرو؛ مجلس ورود کرد

خبرگزاری مهر

حواشی ناتمام ایران خودرو؛ مجلس ورود کرد

به گزارش خبرنگار مهر، روز چهارشنبه مجمع ایران خودرو پس از کش و قوس‌های فراوان برگزار شد که با حواشی مختلفی هم همراه بود. در این جلسه که ۹ ساعت به طول انجامید در نهایت صبا انرژی (سهامی خاص)، شرکت سرمایه‌گذاری گنجینه ایرانیان (سهامی عام)، شرکت بهینه‌ساز بهمن (سهامی خاص)، شرکت اعتبار آفرین (سهامی عام)، شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران (سهامی خاص) به عنوان اعضای اصلی هیئت مدیره جدید معرفی شدند. بنابراین سه کرسی از پنج کرسی هیئت مدیره ایران خودرو با نام‌های دیگری به شرکت قطعه‌سازی کروز رسید.

پس از این اتفاق، علیمردان عظیمی مدیرعامل ایران خودرو در نامه‌ای تخلفات صورت گرفته در این مجمع را در نامه‌های جداگانه ای به سازمان اطلاعات سپاه، معاون دادستانی کل، رئیس سازمان بورس و سازمان بازرسی کل کشور گزارش کرد. (جزئیات بیشتر)

عظیمی در این نامه‌ها ضمن تشریح جزئیات مجمع مذکور و بیان این مطلب که «طبق بند ۱ ماده ۶ و ماده ۲۷ دستورالعمل حاکمیت شرکتی، احراز مالکیت و دارا بودن حق رأی سهامداران جز تکالیف هیئت مدیره است و از طرفی در خصوص سهامداران مشمول رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت (سهامداران وابسته به گروه کروز) و همچنین حق رأی سهام برخی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ایران‌خودرو، بین اعضای هیئت‌مدیره اختلاف نظر وجود داشت. لذا هیئت مدیره در مورد دارندگان حق رأی و نتیجتاً درصد حاضرین در مجمع (با توجه به چهار عضو بودن هیئت مدیره شرکت در حال حاضر) به جمع بندی نرسید» از سازمان بورس درخواست کرد که از تأیید مفاد صورت‌جلسه مربوطه خودداری به عمل آید.

سازمان بورس نیز در پاسخ به این نامه عظیمی اعلام کرده است که «ناظر بورس در مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده شرکت ایران خودرو (سهامی عام) در تاریخ ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ که با حضور ۵۰.۱۱ درصد از صاحبان سهام برای انتخاب اعضای هیئت‌مدیره تشکیل شد، از ابتدا تا انتها حضور داشته است. با توجه به این‌که حضور نماینده بورس، برای احراز اطمینان از رعایت مقررات و صیانت از حقوق تمام سهام‌داران است، فارغ از آن‌چه قبل از برگزاری مجمع رخ داده و حواشی مربوط به آن، که خارج از حیطه نظارت است، نظر نماینده بورس به موردی حاکی از اشکال، خدشه یا نقض قوانین و مقررات، نسبت به آن‌چه در مجمع مطرح و نتیجه‌گیری شده، جلب نشده و آن‌چه در مجمع اتفاق افتاده مطابق مقررات بوده است.»

ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به واگذاری ایران‌خودرو

پس از این اطلاعیه، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که به موضوع واگذاری ایران خودرو به گروه کروز ورود خواهد کرد.

در این رابطه حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به برگزاری مجمع ایران خودرو اعلام کرد: این نشست برخلاف دستور قضائی برگزار شده و باید با آن برخورد شود.

وی با تأکید بر اینکه مجمع مذکور نه برای اجرای دستور اولیه بلکه به‌استناد دستور دوم قضائی برگزار شده است، اظهار داشت: رأی تجدیدنظر به صراحت اعلام کرده که باید به رأی بدوی بازگردیم، و بر اساس رأی بدوی، شرکت کروز صلاحیت کسب کرسی سوم را ندارد. بنابراین، برگزاری این مجمع کاملاً غیرقانونی بوده است.

حاجی‌دلیگانی با انتقاد از روند برگزاری این مجمع، از معاونت محترم قضائی دادستان کل کشور خواست تا اولاً مانع ثبت این جلسه غیرقانونی در سامانه ثبت شرکت‌ها شود و ثانیاً با مقامات دولتی که علی‌رغم دستور قضائی در این جلسه حضور داشته‌اند، برخورد قانونی صورت گیرد.

او تأکید کرد: نماینده سازمان بورس در حالی در این جلسه حاضر شده که دستور اولیه قضائی به او ابلاغ شده بود، اما دستور دوم هنوز به دستش نرسیده بود. بنابراین، حق نداشته در این مجمع شرکت کند، نظارت داشته باشد یا آن را به رسمیت بشناسد.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به انحصاری که در صنعت خودرو شکل گرفته، عنوان کرد: نمی‌توان اجازه داد که یک مافیا با ایجاد انحصار، ده‌ها هزار میلیارد تومان از اموال بیت‌المال را به نفع خود تصاحب کند. چرا باید ایران‌خودرو ۱۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته باشد؟

وی با اشاره به مدیرانی که تحت حمایت گروه کروز بوده‌اند، گفت: مدیرانی که از این گروه حمایت شده‌اند، امروز در سوئیس، کانادا و دیگر کشورها صاحب ملک و حساب بانکی خارجی هستند. قوه قضائیه باید بررسی کند که دو نفر صاحب شرکت کروز، این سرمایه‌های هنگفت را از کجا آورده‌اند؟

حاجی‌دلیگانی، ورود قوه قضائیه را در این پرونده ضروری دانست و تأکید کرد: با بررسی دقیق تخلفات، حقایق برای مردم روشن خواهد شد.

وی تصریح کرد: اگر قوه قضائیه ورود کند، مشخص می‌شود که در این پنج سال که گروه کروز شرکت بهمن را تصاحب کرده، چه اقداماتی انجام داده و این مجموعه چه منافعی برای مدیرانش داشته است.

بر این اساس با توجه به اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرده آن‌چه در مجمع ایران خودرو اتفاق افتاده مطابق مقررات بوده اما کمیسیون اصل نود مجلس اعلام کرده که به ماجرا ورود کرده است، باید منتظر ماند و دید در روزهای آتی سرنوشت کلاف سردرگم ایران خودرو چه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا