شیر خشک نوزادان در انتظار تسهیلات ۵۰ همتی دولت
هانی تحویل زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد درباره وضعیت تخصیص ارز و تولید شیر خشک نوزاد به خبرنگار مهر گفت: در راستای تولید دارو و شیر خشک نوزاد دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) تسهیلات در نظر گرفته است که متأسفانه تا امروز برای کارخانههای تولیدی شیر خشک اجرایی نشده و ریالی پرداخت نگردیده است.
وی ادامه داد: البته در ۳ ماهه اخیر تولید نسبت به مشابه سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است؛ اما همچنان ۴۰ میلیون قوطی ظرفیت خالی در کشور وجود دارد.
وی با بیان این که ظرفیت تولید شیر خشک نوزاد در کشور سالانه حدود ۱۲۳ میلیون قوطی است، افزود: تولید سالانه بر اساس تخصیص ارز و توان مالی تولیدکنندگان در تأمین سرمایه در گردش صورت میگیرد.
تحویل زاده در بخشی دیگر از سخنان خود با گلایه از طولانی شدن زمان برگشت پول محصولات به واحدهای تولیدی، اظهار کرد: امسال مدت زمان برگشت پول به شرکتهای تولیدکننده ۳ ماه افزایش یافته و پول از سوی شبکه توزیع ۶ ماهه پرداخت میشود. این امر باعث کمبود نقدینگی در حوزه تولید شیر خشک نوزاد شده است.
وی درباره رفع کمبود نقدینگی تاکید کرد: بانک مرکزی طی دستورالعملی با جزئیات نحوه عملیاتی شدن این امر و تأمین وجه مورد نیاز صنایع تولیدی به بانکهای عامل باید موضوع تسهیلات ریالی را برای این محصول اساسی اجرایی کند.
صادرات قراردادی
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد درباره وضعیت صادرات هم گفت: صادرات نداریم اما با واردات موقت مواد اولیه و خرید آن از سوی مشتری که یک کشور ثانویه است، مواد اولیه در اختیار کارخانههای تولید شیر خشک ایران قرار میگیرد که نیاز به تخصیص ارز ندارد. این مواد اولیه به شرط ورود موقت از گمرکات ترخیص و در ادامه تبدیل به محصول نهایی شده و به کشور مقصد صادر میشود.
تحویل زاده در پاسخ به این پرسش که ظرفیت ۴۰ میلیون قوطی که در واحدهای تولیدی خالی است چرا برای صادرات قراردادی مورد بهره برداری قرار نمیگیرد، گفت: در این بخش هم بازار محدود است و تولیدکننده ترجیح میدهد نیاز بازار داخل را تأمین کند.