صف میلیونی وام ازدواج و فرزند/چرا صف کوتاه نمیشود؟
تا پایان آبان ماه ۴۲۴ هزار و ۴۵۱ نفر درصف وام فرزند و ۵۰۰ هزار نفر هم در صف وام ازدواج قرار دارند؛ سوال اینجاست کی صف وام ازدواج و فرزند برچیده می شود؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صف طولانی وام ازدواج و فرزند درحالی روز به روز گسترده تر می شود که مجموع افراد در صف برای این تسهیلات حدود یک میلیون نفر هستند!
با اعلام بانک مرکزی تا پایان آبان ماه 424 هزار و 451 نفر در صف وام فرزند آوری هستند؛در مجموع 500 هزار متقاضی نیز در صف انتظار برای دریافت وام ازدواج قرار دارند.
درحالی تعداد افراد در صف وام ازدواج و فرزند در ماه های گذشته بیشتر از قبل شده اند که با ورود مجلس، قرار بود بر سرعت پرداخت این تسهیلات به متقاضیان افزوده شود.
در جلسه ای که طی ماه های قبل به همین منظور در کمیسیون اصل 90 مجلس با حضور رئیس کل ومعاونان بانک مرکزی برگزار شده بود، مشکلات پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند مورد رسیدگی قرار گرفته بود ولی در نهایت تنها عایدی این جلسه، باز شدن سایت ثبت نام وام بود. اما تصمیمی برای تامین منابع به منظور پرداخت وام به متقاضیان اتخاذ نشد.
طبق اعلام معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی، متقاضیان در صف قطعی وام ازدواج 348 هزار نفر هستند و با توجه به فراهمشدن پیشثبتنام، 104 هزار نفر هم در صف ذخیره قرار دارند و بانک مورد نظر خود را انتخاب کردهاند تا بلافاصله با تعلقگرفتن سهمیه به بانکها بهصورت اتوماتیک وارد صف قطعی شوند. به گفته جلالی نزدیک به 40 هزار نفر نیز هنوز بانک عامل خود را انتخاب نکردهاند؛ بنابراین درحال حاضر حدود 500 هزار نفر متقاضی وام ازدواج هستند.
از ابتدای سال جاری تا تاریخ 8 آذر ماه تعداد 450 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ 1،501،965 میلیارد ریال توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است که این تسهیلات نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حدود 29 درصد رشد داشته است.
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، بانکها تا پایان آبانماه سال جاری 367 هزار و 723 فقره وام فرزندآوری به مبلغ 30 هزار و 254 میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت کردند که این ارقام از افت 30 درصدی تعداد و هفت درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی نسبت به سال گذشته حکایت دارند.
آمارهای این گزارش حاکی از آن است که با وجود تاکید بانک مرکزی، دولت و مجلس بر تسریع فرایند اعطای وام فرزندآوری، عملکرد بانکهای کشور در پرداخت این تسهیلات، چه از نظر تعداد وامها و چه از نظر مبلغ آنها، همچنان کمتر از دوره مشابه سال گذشته بوده و صف وام فرزندآوری نیز طولانیتر شده است.
گفتنی است، تا پایان آبانماه، بانک ملت با پرداخت 74 هزار و 252 فقره وام به ارزش 6 هزار و 191 میلیارد تومان، در صدر لیست پرداختکنندگان وام فرزندآوری قرار گرفته است. پس از آن، بانک تجارت با پرداخت 54 هزار و 619 فقره وام به مبلغ چهار هزار و 500 میلیارد تومان و بانک صادرات با 50 هزار و 961 فقره وام به ارزش چهار هزار و 181 میلیارد تومان در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند.
در مقابل، دو بانک توسعه صادرات و ایران و ونزوئلا، کمترین عملکرد را در پرداخت وام فرزندآوری ثبت کردند که البته این موضوع به دلیل تخصصی بودن این بانکها طبیعی است. طبق آمارها، بانک مشترک ایران و ونزوئلا در هشتماهه امسال 9 میلیارد و 870 میلیون تومان و بانک توسعه صادرات، 31 میلیارد و 730 میلیون تومان تسهیلات فرزند به متقاضیان اعطا کردند.
به گزارش تسنیم، طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه 1404، رقم وام ازدواج در سال آینده برای زوجهای بالای 25 سال، 300 میلیون تومان و برای زوجهای زیر 23 سال 350 میلیون تومان خواهد بود.
همچنین طبق مصوبه این کمیسیون، وام فرزندآوری در سال آینده 10 درصد افزایش مییابد. به طور مثال، فرزند اول 40 میلیون تومان در سال قبل بود که در سال آینده 44 میلیون تومان میشود.
مجلسی ها در تلفیق درحالی سقف وام ازدواج سال آینده را برای زوج های بالای 25 سال 300 میلیون تومان در نظر گرفته اند که مبلغ وام ازدواج 1403 با توجه به سن متقاضیان نیز بین 300 تا 350 میلیون تومان بود.
به نظر میرسد عدم تغییر رقم وام ازدواج و تغییر جزئی رقم وام فرزندآوری در سال آینده، در راستای تسریع و تسهیل پرداخت این وامها باشد؛ اما باتوجه به افزایش تعداد افراد در صف وام ازدواج و فرزند تا پایان سال و کندی پرداخت این تسهیلات توسط بانک ها خیلی بعید بنظر می رسد در سال آینده حتی با وجود عدم تغییر وام ازدواج شاهد تسریع در پرداخت این تسهیلات باشیم.
انتهای پیام/