منابع طبیعی برای حفاظت از انفال به تکنولوژی نوین مجهز شود
وزیر کشور گفت: سازمان منابع طبیعی برای حفاظت مطلوب از انفال باید به تکنولوژی روز پایش و مراقبت تجهیز شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، اسکندر مؤمنی در نشستی با مسوولان منابع طبیعی، وظیفه این سازمان در حفظ و نگهداری از عرصهها را کاری پراهمیت و قابل تقدیر دانست و گفت: تلاش شبانهروزی همکاران شما در سازمان منابع طبیعی خدمتی ارزشمند و ماندگار در طبیعت کشور است که نسلهای آینده از آن به نیکی یاد میکنند.
وی بهروز شدن سازمان منابع طبیعی در انجام مأموریتها را از ضروریات کار دانست و افزود: برای پایش شبانهروزی عرصههای منابع طبیعی نیازمند تکنولوژی روز هستیم زیرا این که با امکانات ابتدایی بخواهیم کار کنیم میزان موفقیت ما را کم میکند.
وزیر کشور استفاده از تکنولوژیهای نوین را متضمن تقویت اجرای مأموریتهای سازمان منابعطبیعی دانست و گفت: انتظار میرود در بحث مأموریتهای مهم سازمان با همکاری دانشبنیانها، از توانمندی آنان در استفاده از ابزار و تکنولوژیهای پیشرفته استفاده شود.
وی با اشاره به پیشرفت خیره کننده هوش مصنوعی در کمک به انسان برای اجرای کارهای مختلف، ایجاد بستری برای بررسی و مطالعه درخصوص چگونگی استفاده از این ابزار نوین را یکی از ضرورتهای پیشروی سازمان منابع طبیعی خواند و افزود: جنگل یک ثروت ملی است و استفاده معقول از جنگل یعنی استفاده از کارکردهای مفید آن اعم از تولید اکسیژن، ترسیب کربن، تقویت سفرههای زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و دهها کارکرد زیستمحیطی که برای حیات و بقا به آن نیاز داریم، پس باید به جنگل کمک کرد تا خوداحیایی طبیعی خود را انجام دهد .
مومنی تاکید کرد: هرچقدر که شما به تجهیزات و ابزار مدرن و تکنولوژی پیشرفته مجهز باشید درصد موفقیتتان در اجرای مأموریتها بیشتر خواهد شد و این امر رضایتمندی مردم را در پی خواهد داشت.
وی آمادگی وزارت کشور را برای همکاری تنگاتنگ با سازمان منابع طبیعی در اجرای مطلوب مأموریتها در حوزه اختیاراتی که در شرح وظایف استانداران تعریف شده اعلام کرد و گفت: ما با تمام توان به همراه مردم طبیعتدوست در کنار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و همکاران پرتلاش این سازمان هستیم .
حفظ حقوق بیتالمال در منابع طبیعی مستلزم همکاری تنگاتنگ استانداریها و فرمانداریها
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این نشست، به تشریح توانمندیها، فرصتها و چالشهای موجود پیرامون ماموریتهای سازمان منابع طبیعی پرداخت و ضمن ارائه گزارش کاملی از وضعیت سازمان منابع طبیعی به بروز حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی در 6 ماهه نخست در جنگلهای زاگرسی و در 6 ماهه دوم سال در استانهای شمالی، خواستار برگزاری جلسات مدیریت بحران با ریاست استانداران استانهای مربوطه و کمک سازمان مدیریت بحران در این زمینه شد .
علی تیموری انجام اقدامات آبخیزداری در نقاط مختلف سیلخیز را در مهار سیل و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به شهرها و روستاها موثر دانست و گفت: انجام کارهای مطالعاتی در این زمینه و همچنین انجام کامل پروژهها از محل اعتبارات وزارت کشور در حوزه مطالعات اولیه و اجرای عملیات آبخیزداری ضروری به نظر میرسد.
وی در ادامه گزارش خود به وزیر کشور با اشاره به اهمیت حفظ حقوق بیتالمال در امور اراضی و منابع طبیعی، تسریع یا بررسی مجدد اجرای احکام قطعی قضایی برای برخورد با متخلفان، سودجویان و زمینخواران و خلع ید اراضی ملی را مستلزم همکاری تنگاتنگ استانداریها و فرمانداریها در شوراهای تامین استانی و شهرستانی ذکر و درخواست کرد؛ شوراهای اسلامی و دهیاریها همکاریهای نظاممند و تعریف شدهای را در حوزه مأموریتی سازمان داشته باشند .
وی با اشاره به تدوین طرح «مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی» که حاصل سالها مطالعه، پژوهش و تلاش کارشناسان سازمان منابع طبیعی بوده، اجرای دقیق و اثربخش آن را مستلزم همکاری استانداریهای استانهای شمالی کشور با تشکیل “کارگروه اجرایی استانی طرح مدیریت پایدار منابعطبیعی منطقه هیرکانی” دانست.
لزوم تجهیز نیروهای حفاظت سازمان منابع طبیعی
فرخ مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگلهای زاگرسی نیز در این نشست با اشاره به اقدامات مناسب انجام گرفته توسط سازمان منابع طبیعی در بخش جنگلهای زاگرس، تجهیز نیروهای حفاظت سازمان منابع طبیعی را یکی از اولویتهای کاری دانست .
وی مشارکت مردم در امر حفاظت از جنگلهای زاگرس را خوب ارزیابی کرد و گفت: مردم منطقه زاگرس با این درختان زندگی کردهاند و آنها را جزئی از خانواده خود میدانند، پس برای نگهداری و حفظ آن تمام توان خود را به کار میبرند.
مسجدی در اختیار قرار دادن تجهیزات لازم برای اطفای حریق به این مناطق و ایجاد پایگاههای حفاظتی برای پایش منطقه و حضور به موقع در ساعات اولیه حریق را از راههای نگهداری بهتر و مفیدتر از جنگلهای زاگرس دانست و افزود: باید برای مشارکت و حضور همگانی مردم برنامه داشته باشیم
انتهای پیام/