اخبار اقتصادی

هشدار یلن در مورد پیامدهای نکول بدهی آمریکا

وزیر خزانه‌داری آمریکا طی اظهاراتی هشدار داد که ممکن است از ۱۴ ژانویه لازم شود این وزارتخانه برای جلوگیری از نکول بدهی این کشور، "اقدامات فوق‌العاده‌ای" را آغاز کند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، طی اظهاراتی هشدار داد که ممکن است از 14 ژانویه لازم شود این وزارتخانه برای جلوگیری از نکول بدهی این کشور، “اقدامات فوق‌العاده‌ای” را آغاز کند.

وی در نامه‌ای به کنگره آمریکا از قانون‌گذاران این کشور خواست تا برای “حفظ اعتبار کامل ایالات متحده” اقدام کنند.

بر اساس گفته‌های یلن، انتظار می‌رود بدهی دولت آمریکا در تاریخ 2 ژانویه به دلیل بازخرید اوراق غیرقابل فروش مربوط به صندوق امانی پرداخت‌های مدیکر، حدود 54 میلیارد دلار کاهش یابد. خزانه‌داری تخمین می‌زند که سقف جدید بدهی بین 14 تا 23 ژانویه به حد نهایی خود برسد و اقدامات فوق‌العاده برای تأمین مالی ضروری شود.

طبق توافق بودجه سال 2023، سقف بدهی ایالات متحده تا 1 ژانویه 2025 به حالت تعلیق درآمده است. این شرایط خزانه‌داری را قادر می‌سازد تا چند ماه دیگر صورت‌حساب‌های خود را پرداخت کند، اما کنگره در سال آینده باید به این موضوع رسیدگی کند.

بر اساس این گزارش، هرگونه تأخیر می‌تواند مانع از پرداخت بدهی‌های خزانه‌داری شود. نکول بدهی ایالات متحده احتمالاً پیامدهای اقتصادی شدیدی خواهد داشت.

سقف بدهی، محدودیتی است که کنگره بر میزان وام‌گیری دولت فدرال تعیین می‌کند. به دلیل اینکه هزینه‌های دولت بیشتر از درآمدهای مالیاتی است، نمایندگان کنگره باید به طور دوره‌ای این موضوع را مدیریت کنند، اگرچه تصمیم‌گیری درباره آن یک چالش سیاسی محسوب می‌شود.

برای نخستین بار در سال 1939، سقف بدهی ایالات متحده 45 میلیارد دلار تعیین شد. از آن زمان تاکنون این سقف 103 بار افزایش یافته است. نسبت بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی آمریکا در اکتبر 2024 حدود 98 درصد بود، در حالی که این رقم در اکتبر 2001 فقط 32 درصد بود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا