اخبار اقتصادی

یارانه بخش نان بیش از ۲۰۰ همت است

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۹:۴۵ – ۰۳ دی ۱۴۰۳

 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- سیدعباس پرهیزگاری مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نشست یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی، کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم پذیر گفت: اگر بخواهیم سیاست حمایتی در بستر اقتصاد کلان جامعه اتفاق بیفتد، وضعیت معیشتی مناسب نیست و از آنجا که یک دهه با رشد پایین طی کردیم، فشارهای معیشتی مردم شدید بود، از این رو باید به سمتی که رشد اقتصادی ایجاد شود، حرکت کنیم تا درآمد معیشتی مردم بهبود یابد.

او با بیان اینکه ایجاد رشد اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری و دسترسی منابع ارزی است، افزود: بخشی از منابع ارزی صرف کالاهای اساسی می شود که  براین اساس با توسعه صندوق ارزی بدنبال رشد اقتصادی هستیم،طی سال های اخیر ناگریز شدیم که درآمدهای نفتی را صرف کالاهای اساسی کنیم.

پرهیزگاری با تاکید بر حمایت از ۴ میلیون بهره بردار بخش کشاورزی بیان کرد: در حال حاضر بخش زیادی از جامعه دچار فقرکالری است به طوریکه ۲۰ تا ۴۰ درصد جامعه زیرخط فقر هستند که این امر موجب شده سیاست های حمایتی بیشتر به سمت حمایت از مصرف کننده رود.

مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد:اکنون بیشتر منابع بودجه در قالب ارز ترجیحی و بخش اعظم اعتبارات گندم در قالب خرید نان است به طوریکه بیش از ۲۰۰ همت یارانه در قالب خرید نان انجام می شود و از طرفی به سبب ظرفیت محدود بودجه، اولویت بندی بیشتر به سمت مصرف کننده می آید‌.

به گفته پرهیزگاری، در حوزه یارانه نان هیچ تفاوتی بین انواع گندم قائل نشدیم، درحالیکه باید تلاش کنیم تا آرد کمتری مصرف شود.

او با بیان اینکه بحث آب و بهره وری حوزه کشاورزی موصوع محدودیت بخش کشاورزی است، افزود: در بحث آب منابع محدودی اختصاص می دهیم به طوریکه طی ۱۵ سال اخیر متناسب با نیازهای کشور طرح های عمرانی صورت نگرفته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری کمتر در دستور کار قرار می گیرد، گفت: اعتبارات طرح های عمرانی نیازمند بازبینی  و بازنگری است، براین اساس بتدریج با یک طراحی اعتبارات باید به سمت تولید رود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا