73درصد شرکت های بورسی در طبقه برتر حاکمیت شرکتی قرار گرفتند
بر اساس آخرین گزارش امتیازدهی حاکمیت شرکتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس، ۷۳ درصد از شرکتها موفق به کسب امتیاز بالای ۸۰ درصد شدهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش ارائه شده از سوی اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران مبنی بر عملکرد شرکتها در حوزه حاکمیت شرکتی از منظر هیات مدیره و مدیر عامل، مجمع عمومی صاحبان سهام، پاسخگویی و افشای اطلاعات و گزارشگری پایداری نشان میدهد، 73 درصد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موفق به کسب امتیاز بالای 80 درصد شدهاند.
در این گزارش، عملکرد 561 شرکت در حوزه حاکمیت شرکتی ارزیابی شده و در 5 طبقه بر اساس امتیاز کسبشده دستهبندی شدهاند؛
طبقه 1: شامل شرکتهایی است که امتیاز کمتر از 20 درصد دارند، 85 شرکت (15.15 درصد از کل) در این طبقه قرار دارند.
طبقه 2: تنها 1 شرکت (0.18 درصد از کل) با امتیاز بین 20 تا 40 درصد در این طبقه قرار گرفته است.
طبقه 3: شامل 14 شرکت (2.5 درصد از کل) است که امتیاز بین 40 تا 60 درصد کسب کردهاند.
طبقه 4: 50 شرکت (8.91 درصد از کل) در این طبقه با امتیاز بین 60 تا 80 درصد قرار دارند.
طبقه 5: برترین شرکتها، شامل 411 شرکت (73.25 درصد از کل)، با امتیاز بین 80 تا 100 درصد در این طبقه قرار گرفتهاند.
31 شرکت برتر در حاکمیت شرکتی
براساس این گزارش، 31 شرکت برتر در حوزه حاکمیت شرکتی که موفق به کسب امتیاز کامل حاکمیت شرکتی شدهاند، شامل صنایع مختلفی چون «پتروشیمی، سیمان، فولاد و خدمات مالی» هستند که در تابلو ها و بازارهای مختلف بازار سرمایه مورد دادوستد قرار میگیرند.
همچنین، شرکتها بر اساس معیارهای مختلفی نظیر شفافیت در افشای اطلاعات و عملکرد هیئت مدیره و مدیر عامل، توانستهاند به طبقه برتر راه یابند و بهعنوان الگوهایی در حاکمیت شرکتی شناخته شوند.
اهمیت گزارش حاکمیت شرکتی
این گزارش نشان میدهد اصول حاکمیت شرکتی بهخوبی در اکثر شرکتهای بورسی رعایت شده و شرکتهایی که امتیاز بالاتری کسب کردهاند، از شفافیت بیشتری در زمینه ارائه اطلاعات و پاسخگویی به سهامداران برخوردارند. این شرکتها از توانایی بیشتری برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی بهرهمند هستند و عملکرد بهتری در مدیریت پایداری و افشای اطلاعات دارند.
در عین حال، این گزارش تأکید میکند که با وجود عملکرد قوی بسیاری از شرکتها، همچنان برخی از شرکتها نیاز به بهبود فرایندهای شفافیت و افشای اطلاعات دارند.
انتهای پیام/