اخبار بین الملل

آتش بس غزه| تسلیم صهیونیست ها مقابل خواسته حماس/ ورود کمک ها

در بیست و ششمین روز از اجرای آتش‌بس در نوار غزه و درحالی که نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی درباره فروپاشی توافق تبادل اسرا هشدار دادند، رسانه‌های عبری اعلام کردند که اسرائیل با خواسته حماس برای اجرای پروتکل بشردوستانه موافقت کرده است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در بیست و ششمین روز از اجرای توافق آتش بس در نوار غزه و در حالی که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در اظهارات اخیر خود تهدید به فروپاشی این توافق کرده بودند، رسانه‌های عبری از پیشرفت در مسیر مذاکرات خبر داده و اعلام کردند که در ازای ورود کمک‌ها به شمال نوار غزه، 3 اسیر اسرائیلی روز شنبه آزاد خواهند شد.

حماس تسلیم تهدیدات آمریکا و اسرائیل نمی‌شود

اواخر شامگاه گذشته، «حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد که تماس‌ها با کشورهای میانجی برای تکمیل اجرای توافق آتش بس در حال انجام است و میانجی‌ها به تلاش برای وادار کردن رژیم اشغالگر به اجرای مفاد توافق ادامه می‌دهند.

وی افزود: رژیم اشغالگر صهیونیستی از اجرای بسیاری از مفاد توافق آتش بس طفره می‌رود. موضع ما در حماس کاملاً روشن بوده و زبان تهدیدات آمریکا و اسرائیل را نمی‌پذیریم.

سخنگوی حماس گفت که اشغالگران باید همه مفاد توافق آتش بس را اجرا کنند تا اسرای آنها آزاد شوند. رژیم صهیونیستی باید به پروتکل بشردوستانه مندرج در توافق آتش بس پایبند باشد.

هشدار نهادهای امنیتی اسرائیل درباره فروپاشی توافق تبادل اسرا

از طرف دیگر، در حالی که جنبش حماس طی چند روز گذشته بارها تاکید کرده بود تا زمانی که رژیم صهیونیستی به مواد توافق آتش بس و پروتکل بشردوستانه مندرج در آن پایبند نباشد، زمان آزادی اسرای صهیونیستی به تعویق می‌افتد، نهادهای امنیتی صهیونیستی نسبت به لغو توافق تبادل اسرا هشدار دادند.

«عاموس هرئیل» تحلیلگر روزنامه عبری هاآرتص با هشدار درباره امکان لغو توافق تبادل اسرا اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به دلیل فشارهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و افکار عمومی اسرائیلی‌ها، علی رغم میل باطنی خود مجبور شد مرحله اول توافق آتش بس و تبادل اسرا را اجرا کند.

این تحلیلگر صهیونیست افزود: اما طی روزهای اخیر و حتی قبل از اینکه حماس از به تعویق افتادن زمان آزادی اسرای اسرائیلی حرف بزند، نتانیاهو تلاش داشت مذاکرات را بر هم زده و وارد مرحله دوم توافق آتش بس نشود. به همین دلیل بود که نتانیاهو تیم مذاکره کننده قبلی را از ادامه مدیریت مذاکرات کنار گذاشته و به جای آنها از وزرای نزدیک به خود برای پیگیری این پرونده استفاده می‌کند.

تسلیم شدن صهیونیست‌ها مقابل خواسته حماس

از طرف دیگر، شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی کرد که پیش بینی می‌شود سازمان‌های بین‌المللی، سوخت و تجهیزات پزشکی را به شکل فوری وارد غزه کنند.

این رسانه عبری تاکید کرد: احتمالاً موافقت برای ورود مسکن‌های موقت به نوار غزه هم حاصل شود که این امر اجازه می‌دهد تا روند تبادل اسرا دوباره آغاز گردد.

در همین زمینه روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت نیز گزارش داد که بحران تبادل اسرا در حال حل شدن بوده و اسرائیل پیش‌بینی می‌کند تعداد مشخص شده اسرای اسرائیلی روز شنبه طبق توافق آزاد شوند.

منابع مربوطه در این زمینه گزارش دادند که رژیم اشغالگر بعد از تهدیدات اخیر حماس مجبور شد به خواسته‌های این جنبش تن داده و با ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه طبق مفاد توافق آتش بس موافقت کند.

ورود 801 کامیون کمک‌رسانی به غزه

منابع میدانی در نوار غزه اعلام کردند که 801 کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه دیروز وارد غزه شد که از این مقدار 231 کامیون به شمال غزه رفت.

در همین راستا وزارت بهداشت فلسطین در غزه هم اعلام کرد که کاروان دارو و تجهیزات پزشکی شامل 5 کامیون و انبارهای وزارت بهداشت در شمال نوار غزه رسیده است.

بن گویر: اسرائیل یک کابینه ترسو دارد

«ایتمار بن گویر» وزیر مستعفی و فاشیست کابینه رژیم صهیونیستی در واکنش به تسلیم شدن رژیم در برابر خواست جنبش حماس برای ورود کمک‌ها به نوار غزه در ازای آزادی سه اسیر اسرائیلی گفت که کابینه اسرائیل اکنون در حال از دست دادن فرصتی تاریخی است.

وی افزود: کابینه قصد دارد تنها به آزادی 3 اسیر اسرائیلی از غزه اکتفا کند که در مقابل آن صدها اسیر فلسطینی آزاد شده و کمک رسانی به غزه نیز افزایش می‌یابد.

بن گویر گفت که ما با توافقی شتاب زده و حساب نشده و کابینه‌ای ترسو مواجه هستیم.

استقبال آمریکا از اقدام خائنانه ابومازن

وب سایت آمریکایی آکسیوس اعلام کرد که دولت ترامپ از تصمیم محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای لغو پرداخت کمک به خانواده‌های اسرای فلسطینی استقبال کرد.

وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که بر تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین برای تضمین توقف پرداخت کمک‌ها به خانواده‌های اسرای فلسطینی نظارت خواهد کرد.

تداوم بحران انسانی در نوار غزه

بحران انسانی در نوار غزه هم همچنان ادامه دارد و اداره دفاع مدنی این باریکه گزارش داد که شهروندان غزه در برخی مکان‌ها به دلیل سقوط آوار منازل و فقدان امکانات لازم جان خود را از دست می‌دهند.

این نهاد دولتی غزه تاکید کرد که ما با کمبود شدید تجهیزات و ماشین آلات سنگین مواجه هستیم و از ارائه کمک رسانی مناسب به مردم غزه ناتوانیم. واقعیت‌های میدانی در غزه به معنای واقعی کلمه، فاجعه بار است و ما نمی‌توانیم به درخواست‌های کمک مردم پاسخ دهیم؛ زیرا تجهیزات و امکانات کافی نداریم.

درخواست سازمان پزشکان بدون مرز برای ورود کمک‌ها به غزه

سازمان پزشکان بدون مرز هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که بعد از گذشت 4 هفته از آغاز اجرای توافق آتش بس در نوار غزه همچنان بخش زیادی از نیازهای انسانی این منطقه تامین نشده و کمک‌های بشردوستانه لازم به مردم ارائه نمی‌گردد.

این سازمان بین‌المللی تاکید کرد: شرایط در غزه طوری است که هیچ مکانی برای زندگی به ویژه در شمال این باریکه وجود ندارد و این منطقه به تلی از آوارها تبدیل شده است. فلسطینی‌هایی که به شمال غزه برگشتند، حتی نمی‌توانند محله‌های خودشان را پیدا کنند، اما با این وجود مصمم به بازگشت به مناطق خود هستند.

سازمان پزشکان بدون مرز افزود: با توجه به اینکه از 27 ژانویه، 500 هزار نفر به شمال غزه برگشته‌اند، اسرائیل باید فوراً ورود کمک‌های حیاتی از جمله سرپناه، آب و غذا را به این منطقه تضمین کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا