اعراب چه تصمیمی برای سوریه گرفتند؟
به گزارش خبرآنلاین، نشست کشورهای عربی و غربی درباره سوریه با حضور سران و نمایندگان سازمانهای بینالمللی در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه صراحه، در این نشست که به دعوت «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و در ادامه نشست عقبه در ۱۴ دسامبر گذشته برگزار شد، وزرای امور خارجه و نمایندگانی از مصر، امارات متحده عربی، عراق، قطر، عمان، اردن، کویت، سوریه، بحرین، ترکیه، فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلیس، ایرلند، آمریکا، اسپانیا و دبیرکل اتحادیه عرب، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه حضور داشتند.
شرکت کنندگان در این نشست، با اظهار نگرانی درباره پیشروی رژیم صهیونیستی در منطقه حائل با سوریه و مناطق اطراف آن، درباره راه های حمایت از ملت سوریه برای بازسازی نظام این کشور گفتگو کردند.
مقامات ارشد کشورها و سازمانهای مذکور همچنین راه های حمایت از ملت سوریه در مرحله حساس کنونی از تاریخ این کشور و کمک به بازسازی آن به عنوان یک کشور عربی یکپارچه، مستقل و امن برای همه شهروندانش و به دور از تروریسم، نقض حاکمیت، یا تجاوز به خاک آن از سوی هر طرف دیگری را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
شرکت کنندگان در نشست ریاض «حمایت از روند انتقال سیاسی در سوریه با مشارکت همه نیروهای سیاسی و اجتماعی این کشور با هدف حفظ حقوق همه شهروندان و مشارکت همه جریانات آن، تلاش برای حل همه چالشها یا دغدغههای جریان های مختلف از طریق گفتگو و ارائه مشاوره، کمک و حمایت در چارچوب حفظ استقلال و حاکمیت این کشور» را مورد تاکید قرار داده و اعلام کردند: تصمیمگیری درباره آینده سوریه، حق انحصاری شهروندان این کشور است و ما ضمن حمایت از انتخابهای ملت سوریه به اراده آن احترام خواهیم گذاشت.
مقامات عربی، غربی و بینالمللی شرکت کننده در این نشست با اظهار نگرانی درباره پیشروی اسرائیل در منطقه حائل با سوریه و مناطق اطراف آن در جبل الشیخ و استان قنیطره بر ضرورت و اهمیت احترام به یکپارچگی، حاکمیت و وحدت ارضی این کشور تاکید کردند.
فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان در این باره گفت: نشست ریاض درباره سوریه برای هماهنگی تلاشها در راستای حمایت از این کشور و تلاش برای لغو تحریمهای علیه آن، انجام میگیرد.
بن فرحان با استقبال از صدور مجوز عمومی شماره ۲۴ توسط آمریکا درباره معافیت از تحریمها، از طرفهای بینالمللی خواست برای لغو تحریمهای یکجانبه و بینالمللی علیه سوریه تلاش و به صورت فوری برای ارائه همه انواع کمکهای بشردوستانه و اقتصادی درباره بازسازی توانمندیهای دولت این کشور اقدام کنند تا زمینه مناسبی برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان فراهم شود.
وزیر امور خارجه عربستان تصریح کرد: ادامه تحریمهای وضع شده علیه نظام سابق سوریه، بر سر تحقق خواستههای شهروندان سوری و بازسازی و برقراری ثبات، مانع ایجاد خواهد کرد.
فیصل بن فرحان ضمن محکوم کردن مجدد تجاوز و پیشروی رژیم اسرائیل در منطقه حائل با سوریه و مناطق مجاور آن در جبل الشیخ و استان القنیطره تاکید کرد: عربستان این پیشروی را مردود، اشغالگری و تجاوز به قوانین بینالمللی و توافقنامه پایان درگیری بین سوریه و اسرائیل در سال ۱۹۷۴ میداند و خواستار خروج فوری نیروهای اشغالگر اسرائیلی از مناطق اشغالی خاک سوریه است.
315 315