انتصابات جولانی در ارتش سوریه و تشکیل دولت اسلامی در چین؟!/ روسیه و ایران هم در خطر هستند
زهره نوروزپور: روز گذشته ۱۳ دیماه سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی سپهبد ایرانی در عراق و سوریه بود. مردی که با هجوم گروههای تروریستی به داخل مرزهای ایران یکتنه مبارزه کرد. شهید سلیمانی تروریستهایی را در این دو کشور سرکوب کرد که در کارنامه آنها از سر بریدن نوجوان ۱۶ ساله کرد، تا کباب کردن خبرنگار آمریکایی بر روی آتش دیده میشود.
گروهی که کودکان و مردان جوان سوری را در قفسهای آهنی در استخر خفه کردند. گروهی که کشتار اسپایکر را رقم زدند و زنان سنجار و کوبانی را به کنیزی بردند، جنایتهایی که متاسفانه طی سالهای گذشته به فراموشی سپرده شد و حالا رسانههای غربی و حتی منطقهای در حال سفیدشویی این گروههای تروریستی هستند، همان تروریستها امروز وارد ارتش ملی سوریه شدهاند و پستهای نظامی رده بالا گرفته اند! کسانی که هیچ گونه حس ناسیونالیستی،وطن خواهی و وطن پرستی به سوریه ندارند و نخواهند داشت آنها حتی به منطقه هم هیچ عرقی ندارند چرا که آنها ملیت کشورهای خاورمیانه را ندارند. این بر خلاف وعده محمد جولانی به مردم سوریه بود!
با این انتصابات غیرعادی حالا این گروهها بار دیگر تهدیدی برای مرزهای کشورمان شدهاند.در روزهای گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه محمد الجولانی حاکم فعلی سوریه در اقدامی عجیب ترویست های خارجی را به عنوان نظامیان ارتش سوریه معرفی و درجه نظامی بالایی به آنها اعطا کرده است.
خبرنگار بی بی سی در دمشق این خبر را تائید و گفت که منابعی این اخبار را به بی بی سی داده اند. اما منابع رویترز نیز از دمشق این گزارش را تایید کرده و نوشتهاند که در میان این گروه های خارجی تروریست های ایغور نیز دیده شده اند. رهبر گروه های تروریستی ایغور کسی است که سالها است که به کابوس بزرگی برای چینی ها تبدیل شده است. وب سایت حزب اسلامی ترکستان در این باره نوشت که کابوس چینی ها در سوریه زنده شد. عبدالعزیز داود خدابردی فرمانده نیروهای حزب اسلامی ترکستان در سوریه به عنوان سرتیپ در ارتش سوریه منصوب شد. این خبر به خودی خود یک تهدید بالقوه برای چین، آسیا میانه، جنوب روسیه و ایران است! و چرا می گوییم خطر و چرا عضویت تروریستهای غیرسوری در ارتش سوریه بسیار مهم و بهت آور است؟
اصل خبر چه بود؟
خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از برخی منابع نوشت: دولت جدید سوریه برخی از جنگجویان اسلامگرای (تروریست) خارجی را به ارتش خود منصوب خواهد کرد.
دو منبع سوری دراین باره گفتند: حاکمان جدید سوریه تعدادی جنگجوی خارجی (تروریست) از جمله اویغورها، یک اردنی و یک ترک را در نیروهای مسلح این کشور مستقر کردهاند، زیرا دمشق تلاش میکند مجموعه ای از گروههای شورشی را به یک ارتش حرفهای تبدیل کند.
اقدام برای اعطای نقشهای رسمی، از جمله نقشهای ارشد برای ارتش این کشور، به چندین جهادگر(تروریست)، ممکن است برخی از دولتهای خارجی و شهروندان سوری را نگران کند که از نیات دولت جدید، علیرغم وعدههایش مبنی بر تسامح و صلح با گروههای اقلیت و غیر اقلیت سوری نگران هستند.
این گزارش در ادامه نوشت: سخنگوی دولت سوریه درباره این خبر تا کنون اظهار نظری نکرده است. اما این منابع گفتند که از مجموع تقریباً ۵۰ نقش نظامی اعلام شده توسط وزارت دفاع در روز یکشنبه، حداقل شش مورد به خارجی ها اعطا شده است این در حالی است که این خبرگزاری در ادامه نوشته است که هزاران خارجی مسلمان سنی (سلفی) در اوایل جنگ داخلی ۱۳ ساله به شورشیان (تروریستها) سوریه پیوستند تا علیه حکومت بشار اسد و شبه نظامیان شیعه (مدافعان حرم) مورد حمایت ایران که از او پشتیبانی می کردند بجنگند و به این درگیری رنگ و بوی فرقهای دادند.
این گزارش در ادامه اشاره کرده است که جنگجویان(تروریست) در سوریه گروههای مستقل خود را تشکیل دادند و برخی از آنها به دولت اسلامی (داعش) پیوستند و قبل از آنکه ایران و آمریکا آنها را سرکوب کنند این گروه ها در عراق و سوریه اعلام خلافت کردند. حالا همانها امروز در ارتش سوریه پست نظامی گرفته اند. این در حالی است که گروه های دیگری از این جنگجویان (تروریست) خارجی که قبلا عضو القاعده بودند به تحریرالشام (HTS) پیوستند که آنها بعد از سقوط اسد ارتباط با القاعده و داعش را تکذیب کردند و در نبردهای خونین در سوریه شرکت داشتند.
رویترز در ادامه نوشت: حاکمان جدید سوریه که عمدتاً از HTS تشکیل شدهاند، اشاره کردهاند ممکن است به جنگجویان خارجی و خانوادههایشان تابعیت سوری داده شود و به دلیل مشارکت در مبارزه با اسد، اجازه اقامت در این کشور داده شود.وزارت دفاع روز یکشنبه ۴۹ انتصاب در ارتش را اعلام کرد که شامل رهبران گروههای مسلح کلیدی سوریه میشد.
یک منبع نظامی سوری گفت که در میان آنها چندین جنگجوی خارجی وجود داشتند که سه نفر آنها درجه سرتیپ و حداقل سه نفر دیگر درجه سرهنگ داشتند.
در همین باره یک منبع HTS به رویترز گفت: «این نشانه کوچکی از قدردانی از فداکاریهایی است که جهادگرایان اسلامگرا(تروریستها) به مبارزه ما برای آزادی از اسد دادند. در بیانیه تیآیپی آمده و منبع نظامی سوری تأیید کرده است، عبدالعزیز داوود خدابردی، شبهنظامی اویغور چینی، معروف به زاهد و فرمانده نیروهای جداییطلب حزب اسلامی ترکستان (TIP) در سوریه، به عنوان سرتیپ منصوب شد.
بیانیه TIP منتشر شده در وب سایت خود، ضمن تبریک به آنها و جامعه اویغور به دلیل انتصابات، گفت که به دو جنگجوی دیگر اویغور، مولان تارسون عبدالصمد و عبدالسلام یاسین احمد، درجه سرهنگی داده شد.همه اسامی در اطلاعیه روز یکشنبه وزارت دفاع آمده است، اگرچه ملیت ها درج نشده است. تصور میشود که TIP صدها جنگجو در سوریه دارد و هدف آن ایجاد یک دولت اسلامی در بخشهایی از چین و آسیای مرکزی است، جایی که جمعیت مسلمان اویغور زیادی وجود دارد.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی معمولی با استفاده از نام چین برای TIP گفت: «جنبش اسلامی ترکستان شرقی یک سازمان تروریستی است که در فهرست شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است».
وی افزود: جامعه جهانی باید ماهیت خشونت آمیز جنبش اسلامی ترکستان شرقی را کاملاً بشناسد و قاطعانه آن را سرکوب کند.
چین همچنین TIP را یک سازمان تروریستی میداند که مسئول توطئههای حمله به اهداف خارجی چین است. پکن گفته است که TIP منافع و امنیت چین در خارج از کشور را “به شدت تهدید می کند” و مبارزه با این گروه “نگرانی اصلی” چین در تلاشهای ضد تروریسم است.
رویترز در ادامه به نقل از منبع نظامی سوی خود نوشت: این منبع نظامی سوری و منبع HTS گفتند که عمر محمد جفتاشی شهروند ترکیه و عبدالرحمن حسین الخطیب شهروند اردنی نیز سرتیپ شدند.
این منبع نظامی گفت که عبدالجشاری، یک مبارز آلبانیایی که به ابو قتاده البانی نیز معروف است، به عنوان سرهنگ منصوب شد. جاشاری رئیس گروه جهادی آلبانیایی بود که در سال ۲۰۱۶ توسط وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان تروریست معرفی شد.
این منبع گفت که علا محمد عبدالباقی مصری نیز درجه نظامی دریافت کرده است. که وزارت خارجه مصر تا کنون به درخواست ما برای اظهار نظر پاسخی به ما نداده است.
*تصویر:عبدالعزیز داود خدابردی فرمانده گروه ترکستان شرقی
جمهوری آذربایجان دروازه ورود آمریکا و اسرائیل به آسیای مرکزی
به گزارش خبرآنلاین، همانطور که در گزارش رویترز خواندیم هدف آسیای مرکزی و جنوب چین است، در همین باره نشریه نیوزویک در گزارشی به اهداف این تروریستها در سوریه پرداخته و مدعی شده است که اسرائیل با وضعیت فعلی خاورمیانه میتواند توافق ابراهیم را در کشورهای آسیای مرکزی و شرق آسیا گسترش دهد و آنها را همسو با اهداف خود مانند کشورهای خلیج فارس متحد کند! این در حالی است که این گزارش با ارائه این طرح مدعی شده که امریکا می تواند با این توافق به آسیای مرکزی نفوذ کند و مواد معدنی این کشورها را تصاحب کند.
نیوزویک در این گزارش نوشته است: یکی از بزرگترین دستاوردهای سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، امضای توافقنامههای ابراهیم در سال ۲۰۲۰ بود، که در آن چهار کشور عربی با عادیسازی روابط خود با اسرائیل موافقت کردند.
با بازگشت او به قدرت در ماه آینده، ترامپ میتواند به وعده انتخاباتی خود برای گسترش این موفقیت عمل کند. او باید با معطوف کردن توجه خود به قفقاز و آسیای مرکزی – محل مسیرهای تجاری افسانهای جاده ابریشم – سه کشور پساشوروی با اکثریت مسلمان را که پیش از این تعهد خود به صلح منطقهای و تحملپذیری را اثبات کردهاند، در این توافقها دخیل کند.
آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان چند ماه پس از کسب استقلال خود پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، روابط خود با اسرائیل را برقرار کردند. این روابط از آن زمان تاکنون در شرایط خوبی باقی مانده و این کشورها در زمینههایی مانند امنیت، کشاورزی و گردشگری همکاری نزدیکی دارند. در قفقاز آذربایجان و آسیای مرکزی قزاقستان و ازبکستان در سال گذشته، با وجود تنشهای ناشی از جنایات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، این روابط استراتژیک را حفظ کرده و در عین حال از رفاه جوامع یهودی خود نیز محافظت کردهاند.
آذربایجان و قزاقستان بهویژه بهعنوان “بهترین دوستان” اسرائیل در جهان اسلام شناخته میشوند. رابطهای که سودهای قابلتوجهی به همراه داشته و در آینده نیز با روابط گرمتر میتواند سود بیشتری به بار آورد. در اسرائیل، این سه کشور یک شریک امنیتی پایدار، بازار مصرفی سودآور و حامی در مسائل کلیدی مانند مدیریت منابع آب یافتهاند.
نویسنده این گزارش مدعی شده است که دعوت از کشورهای مسلمان که پیشتر با اسرائیل صلح کردهاند برای پیوستن به توافقنامههای ابراهیم ممکن است برای کسانی که هدف این توافقها را تنها تشویق صلح میدانند عجیب به نظر برسد. اما توافقنامههای ابراهیم فراتر از این هستند. آنها بستری برجسته برای همکاری میان اسرائیل، ایالات متحده و کشورهای مسلمان حامی آمریکا که متعهد به تحمل و همزیستی هستند، فراهم میکنند. بنابراین، گسترش این توافقنامهها به آسیای مرکزی میتواند به تقویت حضور واشنگتن در این منطقه کمک کند.
نویسنده در ادامه ادعا کرده است که این سه کشور ترکزبان در منطقهای دشوار قرار دارند که بین چین، روسیه و ایران احاطه شده است. منطقهای که برای اهداف استراتژیک آمریکا نیز حیاتی است.
آسیای مرکزی سرشار از مواد معدنی ارزشمند از جمله اورانیوم، لیتیوم و تانتالوم است و برخی از بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان را در خود جای داده است.(بیشتر بخوانید) قزاقستان و آذربایجان همچنین از منابع غنی نفت برخوردارند و نقشی کلیدی در کریدور میانی دارند، یک مسیر تجاری که چین را به اروپا متصل میکند و از روسیه و ایران عبور نمیکند.
همزمان با جنگ روسیه در اوکراین، توسعه کریدور میانی به یکی از اهداف اصلی استراتژی ایالات متحده تبدیل شده است. با این حال، دولتهای قبلی اغلب نتوانستهاند به معضل اساسی قدرتهای کوچکتر در این منطقه پی ببرند، بهویژه نیاز فوری آنها به تعامل مثبت با دو غول جهانی که به طور غیررسمی به عنوان «خرس» (روسیه) و «اژدها» (چین) شناخته میشوند، بدون اینکه بیش از حد به آنها وابسته یا مطیع شوند. با درک و پاسخ به این اولویت، واشنگتن میتواند به شکلی ماهرانه این کشورها را از نفوذ پکن، مسکو و تهران دور کند.اسرائیل میتواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند.
جمعیت اسرائیل شامل بسیاری از مهاجران آسیای مرکزی است که بیشتر آنها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به این کشور مهاجرت کردند. آنها زبان، ذهنیت و اهداف کشورهای مبدأ خود را به خوبی درک میکنند و قبلاً در ایجاد روابط بسیار نزدیک و سودآور نقش اساسی داشتهاند.
آذربایجان و قزاقستان ۶۰ درصد از واردات نفت اسرائیل را تأمین میکنند، در حالی که آذربایجان یک متحد حیاتی در همکاریهای دفاعی بوده است – باکو یکی از بزرگترین واردکنندگان تسلیحات اسرائیلی است و با اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران هماهنگی داشته است. در سالهای اخیر، اورشلیم به طور پیوسته تجارت خود با ازبکستان را افزایش داده است.
روابط از پیش برقرارشده اسرائیل با آسیای مرکزی میتواند به ایالات متحده در نفوذ به این منطقه که بهطور فزایندهای اهمیت پیدا کرده است، کمک کند، در حالی که خود اسرائیل نیز از گسترش توافقنامههای ابراهیم سود خواهد برد.این در حالی است که هر سه کشور به طور فزایندهای مشتاق بهبود روابط با ایالات متحده از طریق جوامع طرفدار اسرائیل و یهودی بودهاند. اخیراً، الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان، به شکل بیسابقهای میزبان رئیس و رئیسجمهور منتخب کمیته امور عمومی اسرائیل-آمریکا (AIPAC) بود تا درباره «مسائل مورد علاقه مشترک» گفتگو کنند. قزاقستان نیز برای سالها با گروههای یهودی همکاری کرده است تا قوانینی مربوط به دوران جنگ سرد را که تجارت با ایالات متحده را محدود میکرد، لغو کند.
آنها چیزهای زیادی برای به دست آوردن دارند. علاوه بر تضمین دسترسی به بزرگترین بازار مصرفی جهان، این کشورها میتوانند از روابط با واشنگتن بهعنوان سنگری در برابر امپراتوریهای متخاصم در مرزهای خود استفاده کنند. اسرائیل می تواند به واشنگتن و کشورهای ترکزبان کمک کند تا اهداف یکدیگر را بهتر درک کنند.
گزینه ترامپ برای مشاور امنیت ملی، نماینده فلوریدا مایکل والتز، خواستار آن شده است که ایالات متحده توافقنامههای ابراهیم را بیشتر توسعه دهد. گنجاندن آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان میتواند گامی عالی باشد که نه تنها باعث تقویت کشورهای مسلمان میانهروتر و روابط یهودی-اسلامی میشود، بلکه به ایالات متحده کمک میکند نفوذ خود را در یکی از استراتژیکترین مناطق جهان گسترش دهد.
پیام این دو گزارش چیست؟
به گزارش خبرآنلاین، گزارش نیوزویک و گزارش رویترز هردو حاوی یک پیام است. هدف بعدی گروههای تروریستی در سوریه سه کشور روسیه، چین و ایران است. گروه های تروریستی در سوریه تنها ترکستان شرقی نیست. این گروه ها تشکیل شده از گروه های ازبک، چچن، قفقاز ، چرکس، بلغار، آلبانی و …. تروریستهایی که از ملیتهای مختلف در گروههای ترکستان شرقی، تحریر الشام، داعش و … حل شدهاند. بنابراین پست دادن جولانی به نظامیان غیر سوری، هم برای خود سوریها شوک آور است هم برای منطقه و هم برای ما! این خبر برای اردن، مصر و عراق نیز به معنای خطر است.
حال اینکه چین، روسیه و ایران تنها از سمت سوریه تهدید نمیشود، شمال افغانستان از سوی داعش خراسان مرزهای شرقی ما را تهدید می کند.ضمن اینکه بحران میان پاکستان و افغانستان و بستن آب به روی ایران از سوی افغانستان طبیعی نیست و درگیری دو کشور و فشار آن به ایران نیز در این مهم قابل تامل و تفسیر است. (بیشتر بخوانید) همچنین افغانستان از شهر قندوز افغانستان و ازبکستان جنوب چین را تهدید می کند و همین طور روسیه نیز از سمت ازبکستان، چچن و قفقاز، جنوب کشورش در تهدید است.
ترامپ گفته است می خواهد از سوریه خارج شود! اما حادثه نئواورلئان در آمریکا که روز گذشته ۱ ژانویه ۲۰۲۵ در جشن سال نو این ایالت اتفاق افتا، از سوی داعش بوده است. شبکه CBS بوضوح بیان میکند که «ماموران FBI خود را داعش جا زده؛ و یک جوان ۲۰ ساله، که هنوز نوجوان محسوب میشود، را قانع کردند که به یک مکان یهودی حمله کند! بعد از این که سلاح و مهمات به این فرد تحویل داده شد، او را دستگیر کرده، و ادعا کردند که بزرگترین حمله بعد از ۱۱ سپتامبر را خنثی کردهاند».اینکه پشت پرده این اتفاقا اف بی آی بوده است بسیار تعجب آور است فقط می توان به این نتیجه رسید که این خبر حکایت از آن دارد که در امریکا مخالفان خروج از سوریه و عراق به دنبال قانع کردن ترامپ برای ماندن در سوریه و به دنبال آن رسیدن به چاههای نفت، معادن آسیا و تجزیه کشورها از جمله ایران هستند. ضمن اینکنه اژدهای زرد را هم بخوابانند!!
۳۱۵ ۳۱۵