اخبار بین الملل

تجلیل فیلمساز زن هنگ‌کنگ در هند

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن هوی، فیلمساز هنگ کنگی با دریافت جایزه یک عمر دستاورد در بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کرالا (IFFK) هند، تجلیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی،این کارگردان که جوایز متعدد از جمله شیر طلای جشنواره فیلم ونیز را در کارنامه دارد، این جایزه را به صورت یک جایزه نقدی یک میلیون روپیه‌ای (برابر با ۱۲ هزار دلار)، یک مجسمه یادبود و یک دیپلم افتخار دریافت می‌کند. این جایزه توسط پیناری ویجایان، وزیر ارشد کرالا در مراسم افتتاحیه جشنواره در ۱۳ دسامبر به وی اهدا خواهد شد.

آن هوی ۷۷ ساله، چهره‌ای شناخته شده در سینمای آسیای شرقی به‌ویژه برای تاثیرش در موج نوی هنگ کنگ است. وی در طول ۵ دهه با تمرکز بر مسائل اجتماعی و به ویژه بر تجربیات زنان در جامعه هنگ‌کنگ فیلم ساخته و از تبعیض جنسیتی تا تغییرات فرهنگی مربوط به گذار هنگ‌کنگ از حکومت استعماری بریتانیا و بازگشت آن به حاکمیت چین را موضوع خود قرار داده است.

این کارگردان علاوه بر شیر طلای ونیز ۲۰۲۰ برای یک عمر دستاورد هنری، جایزه دوربین برلیناله ۱۹۹۷، جایزه بهترین فیلمساز آسیا در جشنواره فیلم بوسان ۲۰۱۴ و جایزه یک عمر دستاورد ستاره آسیا در جشنواره فیلم آسیایی نیویورک را دریافت کرده است.

هوی که سال ۱۹۴۷ در انشان چین به دنیا آمد، سال ۱۹۵۲ با خانواده‌اش راهی هنگ‌کنگ شد و پس از گذراندن دوره کارشناسی ارشد در رشته ادبیات انگلیسی دانشگاه هنگ‌کنگ، تحصیلات خود را در مدرسه فیلم لندن در سال ۱۹۷۵ ادامه داد و با کارگردانی در تلویزیون وارد حرفه فیلمسازی شد. نخستین فیلم بلند وی سال ۱۹۷۹ با نام «راز» ساخته شد و تاکنون ۲۶ فیلم بلند، ۲ مستند و تعداد زیادی فیلم کوتاه ساخته است.

فیلم‌های هوی در جشنواره‌های بزرگ بین‌المللی به نمایش در می‌آیند و «مردم قایق» (۱۹۸۲) و «آواز تبعید» (۱۹۹۰) در کن، «برف تابستانی» (۱۹۹۵) و «قهرمانان معمولی» (۱۹۹۹) در برلیناله، «یک زندگی ساده» (۲۰۱۱) و «دوران طلایی» (۲۰۱۴) در ونیز از جمله آنها هستند. او تنها فیلمسازی است که ۶ بار جایزه بهترین کارگردانی جوایز فیلم هنگ کنگ را دریافت کرده است.

جشنواره کرالا امسال از ۱۳ تا ۲۰ دسامبر برگزار می‌شود و علاوه بر تجلیل از این فیلمساز ۵ فیلم وی شامل «راپسودی جولای»، «مردم قایق»، «هجده چشمه»، «یک زندگی ساده» و «زندگی پست مدرن خاله من» را نمایش می‌دهد.

با این جایزه که از سال ۲۰۰۹ اهدا می‌شود پیش از این از چهره‌هایی چون مجید مجیدی، ورنر هرتسوگ، کارلوس سائورا، مارکو بلوچیو، ژان لوک گدار، کریستوف زانوسی و بلا تار تجلیل شده است.

۲۴۴۵۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا