اخبار بین الملل

تحولات اوکراین|مقصر بودن کشورهای غربی در بحران اوکراین

قصد زلنسکی برای باج‌دهی به دولت ترامپ از طریق توافقنامه همکاری در استخراج معادن غنی اوکراین، انهدام ۱۵ پهپاد اوکراینی و افزایش تلفات ارتش این کشور در منطقه کورسک روسیه و تلاش مجارستان برای پایان درگیری، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، “یانیس یورکانس” وزیر امور خارجه پیشین جمهوری لتونی به این واقعیت اشاره کرد که بحران اوکراین به دلیل اقدامات کشورهای غربی آغاز شد و آتش‌بس احتمالی میان اوکراین و روسیه نیز به دلیل ادامه تلاشها برای تامین منافع غرب ناپایدار خواهد بود. 

وی شب گذشته در مصاحبه‌ای با یادآوری رویدادهایی که به بحران اوکراین انجامید، توضیح داد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود تمایل داشت روابط مسکو با غرب را بهبود بخشد. به گفته وی، رهبر روسیه چندین بار به جورج بوش، چهل‌وسومین رئیس‌جمهور آمریکا، کمک قابل توجهی کرد. با این حال، بوش برخلاف وعده‌های خود، در سال 2004 بزرگ‌ترین گسترش ناتو را رقم زده و کشورهای حوزه دریای بالتیک و دیگر اعضای پیمان سابق ورشو را به این ائتلاف اضافه کرد.

به گفته این سیاستمدار لتونیایی، کشورهای غربی در سال 2008 اعلام کردند که درهای ناتو به روی گرجستان و اوکراین هم «باز شده است». یورکانس تأکید کرد که این تصمیم علی‌رغم وعده ایالات متحده مبنی بر عدم نزدیک شدن ناتو به مرزهای روسیه «حتی به اندازه یک اینچ» گرفته شد و مسلماً این اقدام عبور از خط قرمز مسکو بود. وی افزود که تصمیم برای آغاز عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، پاسخی به اقدامات ضدروسی غرب و گسترش ناتو بود و نگرانی مسکو در خصوص به خطر افتادن امنیت روسیه، برای هر عقل سلیمی قابل درک است.

ولادیمیر پوتین در اواخر نوامبر اعلام کرده بود که روسیه در تخریب روابط با اروپا مقصر نیست. به گفته وی، این تخریب نتیجه سیاست‌های داخلی کشورهای اروپایی و پیروی کورکورانه آنها از خط‌مشی واشنگتن است.

خبرگزاری بلومبرگ پیش‌ از این گزارش داده بود که ایالات متحده بزرگ‌ترین تأمین‌کننده کمک‌های نظامی به نیروهای مسلح اوکراین است و کی‌یف به شدت به این کمک‌ها وابسته شده و بدون آنها قدرت مقابله با ارتش روسیه را ندارد. بلومبرگ همچنین پیش‌بینی کرده که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، اروپا مجبور خواهد شد کمک‌های نظامی خود را افزایش دهد، زیرا طرح صلح ترامپ ممکن است روند کنونی کمک‌های واشنگتن به کی‌یف را کاهش دهد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و بیست و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

اوکراین امضای توافقنامه مربوط به همکاری معدنی با آمریکا را به زمان روی کار آمدن ترامپ موکول کرد

روزنامه “نیویورک تایمز” روز شنبه فاش کرد که اوکراین امضای توافقنامه‌ای با آمریکا درباره همکاری دوجانبه در استخراج و فرآوری مواد معدنی را تا زمان روی کار آمدن دولت رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، به تعویق انداخته است.

بر اساس گزارش این روزنامه، کی‌یف قصد دارد با این اقدام، دولت ترامپ را به سمت خود جلب کند. اوکراین دارای ذخایری از 20 ماده معدنی مهم به ارزش حداقل 11.5 تریلیون دلار است. از جمله موادی که ممکن است برای آمریکا جذاب باشد، معادن کبالت و گرافیت هستند. علاوه بر این، اوکراین یک‌سوم ذخایر شناخته‌ شده لیتیوم در قاره اروپا را در اختیار دارد. لیتیوم ماده‌ای کلیدی برای تولید باتری‌های قابل شارژ است که در ساخت خودروهای برقی استفاده می‌شود. به همین دلیل، ممکن است ایلان ماسک، مالک شرکت “تسلا”، نیز به این توافقنامه علاقه‌مند باشد.

طبق گزارش این روزنامه، این توافقنامه ابتدا قرار بود در زمان دولت فعلی جو بایدن امضا شود، اما امضای آن تاکنون دو بار به تعویق افتاده است. پیش از این نیز “نیویورک تایمز” گزارش داده بود که ولودیمیر زلنسکی ممکن است منابع معدنی کشور خود که ارزش آن‌ها به تریلیون‌ها دلار می‌رسد، را در ازای دریافت کمک نظامی مضاعف به ایالات متحده بفروشد.

انهدام 15 پهپاد مهاجم اوکراینی در آسمان روسیه

وزارت دفاع روسیه صبح امروز، یکشنبه، گزارش داد که طی شب گذشته، سامانه‌های پدافند هوایی این کشور 15 پهپاد مهاجم اوکراینی را بر فراز مناطق مختلف روسیه رهگیری و منهدم کردند.

در بیانیه‌ای که در کانال تلگرام این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: «13 پهپاد بر فراز آب‌های دریای سیاه و دو پهپاد دیگر در مناطق کورسک و بلگورود منهدم شدند.»

پیش از این، ویچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگورود، از جان باختن یک پسر 9 ساله در حمله پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی خبر داد. به گفته وی، در این حمله مادر این کودک و خواهر هفت‌ماهه او نیز مجروح شده‌اند. 

ارتش اوکراین 40 هزار  نیروی خود را در منطقه کورسک از دست داده است

وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که نیروهای مسلح اوکراین طی درگیری‌ها در مناطق مرزی کورسک، بیش از 40 هزار نفر از نیروهای خود را از دست داده‌اند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «در مجموع، طی عملیات‌های نظامی در محور کورسک، دشمن بیش از 40 نیروهای نظامی، 240 دستگاه تانک، 178 خودروی جنگی پیاده‌نظام، 125 نفربر زرهی و 1253 خودروی زرهی جنگی را از دست داده است.»

علاوه بر این، در این بازه زمانی، در منطقه مرزی کورسک 311 توپخانه، 1131 خودرو و تجهیزات دیگر، از جمله تجهیزات ساخت کشورهای خارجی در دست ارتش اوکراین نابود شده است.

توقف جنگ در اوکراین اولویت اصلی مجارستان است

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان اعلام کرد که صلح در اروپا و توقف درگیری در اوکراین اولویت اصلی سیاست خارجی  بوداپست است.

وی روز شنبه در مصاحبه‌ای با تلویزیون ملی بلغارستان گفت: «یک اروپای دارای صلح و ثبات هدف شماره یک ماست. دوم اینکه اروپا نباید در عرصه رقابت‌ شکست بخورد، بلکه باید برنده شود. متأسفانه، در سال‌های اخیر اروپا به دلیل ایدئولوژیک شدن بیش از حد سیاست‌هایش، در حال شکست خوردن است. اتحادیه اروپا یک ابرقدرت نیست و بروکسل پایتخت یک امپراتوری محسوب نمی‌شود.»

سییارتو بر لزوم توقف درگیری نظامی در اوکراین هم تأکید کرده و افزود: «اگر کی‌یف تصمیم به کاهش سن مشمولیت نظامی بگیرد، این اقدام منجر به افزایش تعداد تلفات آنها در جبهه نبرد خواهد شد که چنین روند اوضاعی غیرقابل قبول است و باید از آن جلوگیری کرد.»

وزیر خارجه مجارستان همچنین از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا ابراز خرسندی کرده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، را امیدی برای بازگشت صلح دانست. او گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ امید به پایان درگیری در اوکراین را افزایش داده و با پیروزی او، بازگشت به شرایط عادی واقعی‌تر خواهد بود.»

چند روز قبل سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در تماس تلفنی با همتای مجارستانی خود، دیدگاه مسکو درباره راه‌های واقع‌بینانه برای پایان دادن به درگیری در اوکراین را مورد تأکید قرار داده و درباره امکان مذاکرات صلح با وی گفتگو کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا