حماس از توانمندی جدیدی در کرانه باختری رونمایی کرد
یک رسانه عبری زبان مدعی شد، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس، گام بعدی مبارزاتی خود را این بار در کرانه باختری برداشته و آنجا هم همه را غافلگیر کرده است.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی در این رابطه اعتراف کرد، نظامیان اسرائیلی که به مناطقی از کرانه باختری یورش بردهاندبا بمبهایی مواجه شدهاند که حتی در دوره انتفاضه دوم هم مشابه آن را ندیده بودند، آنها با افراد مسلحی در اردوگاههای آوارگان مواجه شدهاند که تاکنون سابقه مواجهه با آنها را نداشتهانداز اینرو نهادهای امنیتی نسبت به اوج گیری بی سابقه درگیریها در یهودا و سامره (کرانه باختری) هشدار داده و معتقدند حماس این مناطق را هم به سوی درگیر شدن با اسرائیل پیش میبرد.
به اعتقاد تحلیلگران صهیونیست، امکان انتقال الگوی حماس در نوار غزه به کرانه باختری وجود داشته و احتمالا حضور صدها نفر از مبارزان فلسطینی که از زندانهای اسرائیل آزاد میشوند، شتاب خاصی به این مبارزات خواهد داد.
در بخشی از این گزارش آمده است، در ماههای اخیر و در شرایطی که توجهها به طور کلی به رخدادهای غزه، لبنان و سوریه معطوف است، شاباک و ارتش اسرائیل به دنبال خنثی کردن بمب ساعتی است که در کرانه باختری شکل گرفته است.
به اعتراف این رسانه عبری زبان هفتهای نمیگذرد که نهادهای امنیتی اسرائیل با چند فلسطینی که برای انجام عملیات در شهرهای مختلف در حال تدارک و آماده سازی هستند، روبرو نشوند، برخی از این افراد (به این بهانه) دستگیر و برخی دیگر هم از سوی ارتش و شاباک به قتل میرسند، گاها برای حمله به این افراد ارتش اسرائیل و شاباک از هواپیماهای بدون سرنشین یا بالگرد استفاده میکند و اکنون نیز با توقف جنگ در نوار غزه و نیز در شمال (فلسطین اشغالی) ارتش اسرائیل تمام توجه خود را معطوف این منطقه کرده است امری که باعث شده است مسئولین نهادهای امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل نسبت به تبدیل شدن یهودا و سامره به نقطه فوران جدید هشدار بدهند.
شالوم بن حنان عضو بارز سابق شاباک در این رابطه به شبکه 12 گفت: ما تقریبا هر هفته با یک یا دو بمب ساعتی مواجه میشویم که باید آن را خنثی نماییم.
با وجود آنکه ما در رابطه با منطقهای صحبت میکنیم که ارتش اسرائیل هر وقت بخواهد با آزادی عمل میتواند به آن دسترسی پیدا کند اما مجبور است برای انجام عمیات خود از حملات هوایی استفاده کند زیرا خطر مستقیمی ارتش اسرائیل را در این منطقه تهدید میکند و راه دیگری جز حمله هوایی جود ندارد.
در بخش دیگری از این گزارش به نقل از بن حنان آمده است: یکی از مسایل بسیار نگران کننده در این رابطه آن است که امروز این منطقه مملو از سلاحهای متنوع شده است، این به آن معنی است که ما با بمبهای ساعتی بسیاری زیادی روبرو هستیم، فلسطینیان با توجه به تسلیحاتی که به دست آوردهاند به شدت آماده رویارویی با نیروهای ارتش اسرائیل هستند، در حالی که ورود به اردوگاههای آوارگان به مراتب دشوار تر از شهرهای فلسطینی است.
به اعتراف شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی، عملیاتی که اکنون در کرانه باختری شاهد آن هستیم، از مدتها پیش برنامه ریزی شده و برای آن تدارکات ویژه انجام گرفته شده است، این عملیات بعد از حملات انجام گرفته توسط نیروهای امنیتی وابسته به تشکیلات خود گردان به اردوگاه آوارگان جنین انجام گرفته است، تشکیلات خودگردان اقدام به کشتن شماری از افراد مسلح تحت تعقیب کرده اما در عین حال در این حمله شماری از نیروهایش هم کشته شدند، با این وجود توفیقی در تحقق دست آورد ملموس و واقعی در قبال شبکههای (مبارزان فلسطینی) نداشته است.
این رسانه در رابطه با ابعاد همکاری تشکیلات خودگردان با اسرائیل هم نوشت، پیش از حمله ارتش اسرائیل به اردوگاه جنین به تشکیلات خودگردان اطلاع داده شده از اینرو آنها نیروها و خودروهای خود را از اردوگاه خارج کردند تا زمینه تهاجم فراهم شود.
مایکل میلیشتاین، رئیس انجمن پژوهشهای فلسطینی پژوهشکده موشه دایان و رئیس سابق میز فلسطین در شعبه اطلاعات ارتش اسرائیل هم در این رابطه گفت: عملیات تشکیلات خودگردان حدود 2 ماه به طول انجامید و بسیاری به آن امید بسته بودند، اقدام آنها در بعد فراگیری و خطرناک بودن بی سابقه بوده است، اما با یک شکست به پایان رسید، آنها دست آخر مجبور شدند با افراد مسلح موجود در اردوگاه توافق امضا کنند که خود باعث میشود مشکل برای اسرائیل پا برجا باقی بماند، این به آن معنی بود که تشکیلات خودگردان اعلام میکند قادر به کنترل اردوگاه آوارگان نیست و یک مسئله را هم ثابت میکند که تشکیلات خودگردان نمیتواند به عنوان پیمانکار برای ما کار کند.
میلیشتاین در ادامه تاکید میکند، پدیده “جنینیسم” ـ آنگونه که او آن را توصیف میکند ـ امروز در سرتاسر شمال کرانه باختری گسترش پیدا کرده است، از اینرو بعید نیست که ارتش اسرائیل عملیات خود را به نقاط دیگری در کرانه باختری هم گسترش دهد، این در حالی است که الگوی جنین در حال سرایت به سوی جنوب کرانه باختری هم در حال پیشروی است، امروز ما شاهد شرایطی مشابهی در اردوگاه آوارگان نور شمس در طولکرم هستیم، در طوباس در نزدیکی جنین هم چنین شرایطی وجود دارد، شکل مشابه آنچه که در اردوگاه جنین به وقوع میپیوندد در اریحا هم دیده شده و در اردوگاههای آوارگان در نابلس قابل مشاهده است گرچه هنوز این فعالیتها به سطح و ابعاد جنین نرسیدهاندکه شاید یکی از دلایل آن حملات مستمر ارتش اسرائیل به این منطقه بوده باشد.
یک مسئول عالی رتبه در تشکیلات خودگردان هم در این رابطه به شبکه 12 تلویزیون اسرائیل گفت: محبوبیت حماس در کرانه باختری به شدت بالا است، اما اگر بخواهیم تشکیلات خودگردان را به عنوان جایگزین آن مطرح کنیم باید بگوییم که این تشکیلات در نگاه اکثریت مردم جایگاه بسیار بدی دارد، جامعه فلسطینی تشکیلات خود گردان را به همکاری با اسرائیل علیه اردوگاه جنین و دیگر اردوگاهها متهم میکند و تاکید میکنند که به چشم دیدهاند چگونه خودروهای تشکیلات خودگردان برای بیش از یک ماه و نیم در حال تاخت و تاز در اردوگاه جنین بودند.
به زعم این منبع تشکیلات، علت بالا بودن محبوبیت حماس در کرانه باختری به فساد گستردهای است که در ساختار تشکیالت خودگردان و باند بازی و رانتخواری فرزندان و نزدیکان مسئولین عالی رتبه باز میگردد، در کنار آن نباید از رفتارهای تشکیلات خودگردان در سرکوب فعالیان و حتی بازداشت و شکنجه آنها در زندان به آسانی گذشت.
او اعتراف کرد، مسئولین و شخصیتهای نزدیک به تشکلات خودگردان مدتهای مدیدی است که در حال انتقاد و حمله به حماس در غزه هستند، آنها حتی در شبکههای اجتماعی هم از اقدامات السنوار و مسئولین حماس انتقاد کرده و ادعا میکنند که با این کار غزه را ویران ساخته اند، اما از لحاظ عملی تمامی این سخنان نتایج معکوسی نزد فلسطینیان داشته است و باعث شده است تا مردم به تشکیلات خودگردان به عنوان شریک اسرائیل نگاه کنند.
این رسانه عبری زبان اعتراف میکند، امروز میتوان گفت که کرانه باختری به رنگ سبز (حماس) در آمده است، حماس ژتون خود را به دست آورده است، این در حالی است که رهبران حاکم بر رام الله از عواقب آزادی اسرا به شدت واهمه دارد.
به طور مثال شماری از اسرا در بیتونیا در غرب رام الله آزاد شدند، آنها را در نزدیکی زندان عوفر آزاد کردند، از همان ابتدا حاضریان تاکید میکردند که همه کرانه باختری، حماس است، ما یاران محمد ضیف هستیم.
این رسانه عبری زبان همچنین فاش کرد، شماری از مسئولین دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان به اسرائیلیها خبر دادند نسبت به قدرت گرفته هرچه بیشتر حماس در کرانه باختری به شدت نگران هستند و این نگرانی بعد از آزادی اسرا چند برابر شده است.
با هر آزادی شاهد صدها تظاهرات در حمایت از (مقاومت) در هفتههای آتی خواهیم بود، مسئلهای باعث میشود تا تشکیلات خودگردان همواره بیدار باقی بماند و اجازه وقوع چنین امری را نداده و تلاش خواهد کرد به هر شکل ممکن تظاهراتی با پرچم فتح را به جای پرچمهای حماس به راه بیاندازد.
به گفته کارشناسان، از سال 2022 کرانه باختری شاهد سیر صعودی نگران کنندهای در (مبارزات) بوده است، اما بعد از آغاز جنگ غزه این روند سرعت بیشتری به خود گرفته است.
بن حنان در این رابطه گفت: یهودا و سامره اصولا جبهه ثانوی محسوب میشد، فقط به این دلیل که ما در دو جبهه دیگر مشغول بودیم، اما بر اساس آمار و ارقام درگیریها و اقدامات در این منطقه طی یک دوره طولانی مدت به سطح بی سابقهای رسیده است.
براساس دادههای شاباک، این سازمان طی سال گذشته حداقل 1040 عملیات بزرگ را خنثی کرده است 689 مورد از آنها تیراندازی، 326 مورد حمله با بمب، 13 مورد حمله با سلاح سرد، 9 مورد زیر گیری، دو عملیات (شهادت طلبانه) و یک عملیات ترکیبی بود، این در حالی است که احتمال گروگان گیری هم به به شدت افزایش یافت.
در قدس نیز طی ماههای آخر سال 2024 شاهد جهشی در شمار عملیاتها بودیم و در حالی که 91 ملیات در اکتبر و 89 مورد در نوامبر کشب شدند این رقم در دسامبر (آخرین ماه سال میلادی) به 129 مورد رسید.
همچنین سخنان و اظهارات مسئولین اسرائیلی هم هیچ مجالی برای شک و تردید در رابطه با وقوع چنین امری باقی نمیگذارد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، به شکل بالفعل نیز ما شاهد تحولات شگرفی در این زمینه هستیم، گروههای (مبارز) شکل و شمایل جدیدی به خود گرفتهاند، به جای گروههای کلاسیک و رسمی همچون حماس و جهاد اسلامی فلسطین ما شاهد سازمانهایی هستیم که بر خود نام (فرزندان اردوگاه ) (ابناء المخیم) نهاده اند، این گروههای مسلحی هستند که وابستگی خاصی به حماس یا جهاد اسلامی نداشته و از هر طرفی که حاضر به دادن پشتیبانی آنها باشد، کمک دریافت میکنند.
بن حنان در این رابطه میگوید، ما در گذشته شاهد وابستگی افراد به گروههای بزرگ بودیم اما از بعد از انتفاضه دوم و شاید به دلیل حملاتی که به ساختارهای این گروههای بزرگ انجام میدهیم، مبارزات به شکل غیر مرکزی هستیم، که خود یک ابتکار جدید محسوب میشود.
او بر این باور است که مبارزان فلسطینی در مبارزات خود حرفهای ر از گذشته شدهاند به نحوی که مبارزانی که در اردوگاههای آوارگان حضور دارند به سطح حرفهای رسیده اند، ما گاه شاهد آن هستیم که این افراد به دوربینهای حرفه ای، سامانههای ارتباطی و ابزارهای نظامی کاملا حرفهای مجهز هستند و این امر بیانگر توانمندی گروههای فلسطینی و در راس آنها حماس در بازسازی سریع خویش است.
این در حالی است که رهبران نهادهای امنیتی اسرائیل خود را برای مواجه شدن با مشکل بزرگ دیگری که در آزادی صدها مبارز فلسطینی اسیر و بازگشت آنها به کرانه باختری در چارچوب مبادله اسرا خلاصه میشود، رو در رو ببیند،
به اعتقاد میلشتیان حماس اکنون ورود و فعالیت در جبهه جایگزینی را در دستور کار خود قرار داده است، همین امر باعث شده است تا اسرائیل دستور استقرار هفت گروهان تا تیپهای منطقهای دریافت کند، این یگانهای جدید مسئولیت کنترل شرکها و حفاظت از شهرکها و تغییر استراتژیهای جنگ را به عهده خواهند داشت.
انتهای پیام/