اخبار بین الملل

حملاتی که به تدریج تشدید می‌شود/ اسرائیل چه برنامه‌ای برای یمن دارد؟

خبرگزاری خبرآنلاین

رسول سلیمی: عملیات ارتش اسرائیل علیه حوثی ها پس از دو بار به تعویق  افتادن،   روز پنجشنبه آغاز شد. این گسترده ترین و مهم ترین عملیات اسرائیل از زمان آغاز واکنش اسرائیل به حمله موشکی یمن بود. حوثی ها بلافاصله پس از حمله حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که منجر به جنگ در غزه شد، شلیک به اسرائیل را آغاز کردند.

این در حالی بود که وقتی در سال ۱۹۳۴، انگلیسی‌ها فرودگاه بین‌المللی بن گوریون را برای اسرائیلی های تازه مهاجر احداث کردند، کمتر کسی تصور داشت که این فرودگاه ۹۰ سال بعد در ابتدای زمستان ۲۰۲۴ تبدیل به سیبل هدف موشک‌های یمن شود.

چه آنکه نیروهای یمنی طی یک سال گذشته به تلافی تجاوز اسرائیل به غزه، تا کنون با ده‌ها موشک بالستیک، فرودگاه بن گورین را هدف گرفته‌اند و در آخرین اقدام، با موشک بالستیک مافوق صوت فلسطین ۲ به آن حمله کردند.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه گفت: «حوثی ها آنچه را که حماس، حزب الله، اسد و دیگران آموخته اند، خواهند آموخت» با این حال، تحلیلگران سیاسی خاطرنشان کردند که ایالات متحده یک دهه طول کشید تا اسامه بن لادن، بنیانگذار القاعده را ردیابی و بکشد و اسرائیل بیش از یک سال پس از حمله ۷ اکتبر طول کشید تا به یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه نزدیک شود. از این رو اگر اسرائیل می دانست رهبران حوثی ها کجا هستند، احتمالا آنها را می کشت و یمنی ها در این مورد دست بالا را تاکنون داشته اند.

کارشناسان سیاسی معتقدند  اسرائیل به دلیل فقدان اطلاعات دقیق در مورد محل نگهداری رهبران این گروه و انبارهای تسلیحاتی به چالش کشیده شده و در تلاش است تا حوثی ها را متوقف کند. این در حالی است که به گفته کارشناسان غربی، تشکیلات امنیتی اسرائیل هرگز یمن را در اولویت قرار نداده و در طول سال ها، تلاشی برای جمع آوری اطلاعات از حوثی ها انجام نداده است.

حملاتی که به تدریج تشدید می‌شود/ اسرائیل چه برنامه‌ای برای یمن دارد؟

در چنین شرایطی است که اسرائیل، زیرساخت های یمن را هدف حمله قرار می دهد. در آخرین حمله اسرائیل علاوه بر فرودگاه صنعا، ارتش اسرائیل همچنین به نیروگاه ها و زیرساخت های بندر و نیروگاه های برق یمن حمله کرد. به گزارش خبرگزاری دولتی سبا به نقل از وزارت بهداشت یمن، دست کم چهار نفر در حمله روز پنجشنبه کشته و ۲۱ نفر دیگر زخمی شدند.

 دکتر تدروس آدهانوم قبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، که در آن زمان در فرودگاه منتظر سوار شدن به هواپیما بود، در پستی در شبکه های اجتماعی گفت که برج کنترل ترافیک هوایی، سالن خروج و باند فرودگاه صنعا آسیب دیده است.

حوثی ها سال ها زیر بمباران ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بودند که سعی در بیرون راندن آنها از یمن داشت. بر همین اساس، تحلیلگران می گویند که آسیب رساندن به زیرساخت های ملی یمن نمی تواند حوثی ها را از حمله به اسرائیل باز دارد. از این رو اسرائیلی ها که به تنهایی قادر به کنترل یمن نیستند به دنبال ایجاد اتحادی جهانی علیه حوثی ها هستند.

در همین راستا دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، به نشریه تایمز گفته که اسرائیل روز دوشنبه به دنبال یک جلسه استماع در شورای امنیت سازمان ملل برای بحث در مورد درگیری حوثی ها است. جلسه ای که اسرائیل برای برگزاری آن، توانسته از موقعیت ایالات متحده به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت استفاده کند.

311213

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا