رئیسجمهور پاناما ترامپ را تهدید کرد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پولیتیکو در گزارشی اختصاصی موضوع شکایت مولینو را به نقل از ارنستو بالادارس (Ernesto Balladares) رئیس جمهوری پیشین پاناما مطرح کرد و نوشت: به گفته بالادارس، مولینو گفته است تا زمانی که ترامپ رسما کرسی ریاست جمهوری را برعهده بگیرد صبر خواهد کرد تا موضع او را برای ادامه فشارها بر سر مسئله کانال پاناما ارزیابی کند.
بالادارس در مصاحبه ای در دفتر کارش گفت: وی (مولینو رئیس جمهوری کنونی پاناما) بعد از مراسم تحلیل ترامپ در ۲۰ ژانویه اقدام خواهد کرد و اگر رئیس جمهوری منتخب آمریکا بر این موضع خود پافشاری داشته باشد علیه او شکایت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، بالادارس همچنین گفت: مولینو این سخنان را در گردهمایی روز چهارشنبه در کاخ ریاست جمهوری پاناما که در آن رهبران آمریکای لاتین با ادموندو گونزالس، رهبر مخالفان ونزوئلا ملاقات کردند، به وی گفته است.
به گفته بالادارس، مولینو از ارائه جزییات بیشتری درباره اقدام احتمالی اش خودداری کرد.
بالادارس همچنین درباره واکنش مولینو به لفاظی های ترامپ گفت: او نیز مانند هر کس دیگری در این کشور تعجب کرده است.
اظهارات اخیر رئیس جمهوری پاناما یک روز بعد از خودداری ترامپ از رد احتمال استفاده از نیروی نظامی برای بازپس گیری کانال پاناما مطرح شد. آمریکا ربع قرن پیش کنترل این کانال را به پاناما واگذار کرد.
پولیتیکو نوشت، تیم انتقالی دولت ترامپ و سخنگوی مولینو از پاسخ فوری به درخواست این رسانه برای اظهارنظر در این زمینه خودداری کردند.
به نوشته پولیتیکو، ترامپ در هفته های اخیر بدون دلیلی واضح مدعی شده که سربازان چینی کنترل این کانال را برعهده دارند. اداره کانال پاناما بر عهده سازمان مستقل اداره کانال پانامایی است.
ترامپ همچنین درباره هزینه های حمل و نقلی که کشتی های آمریکایی حین عبور از این کانال می پردازند انتقاد کرده و تهدید به بازپس گیری این مسیر آبی کرده است.
مولینو ماه گذشته علناً گفت: به عنوان رئیس جمهور، می خواهم به صراحت اعلام کنم که هر متر مربع از کانال پاناما و منطقه مجاور آن متعلق به پاناما است و در مالکیت این کشور باقی خواهد ماند.
پاناما در سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ یک کرسی غیر دائمی در شورای امنیت سازمان ملل دارد.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری اسکای نیوز به نقل از مولینو و در واکنش به ادعای ترامپ تأکید کرد که چین هیچ نفوذی بر کانال ندارد و احتمال بازگشت کنترل آن به ایالات متحده را هم رد کرد.
315 315