روسیه هیچ گونه تماس پشت پرده ای با دولت ترامپ ندارد
معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به آمادگی مسکو برای بررسی هرگونه پیشنهاد در زمینه بهبود روابط با واشنگتن، گفت: با دولت در حال تشکیل دونالد ترامپ تماسی برقرار نشده و با دولت فعلی جو بایدن نیز روابط در پایین ترین سطح ممکن است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو هیچگونه تماس پشت پردهای با دولت در حال شکلگیری رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، ندارد.
وی روز چهارشنبه در باشگاه بینالمللی گفتوگوی «والدای» در جمع خبرنگاران در این باره گفت: «خیر، هیچگونه تماس پشت پردهای، غیررسمی یا به هر شکل دیگری با دولت آینده که در حال تشکیل است، وجود ندارد.»
این دیپلمات همچنین تأکید کرد که تماسهای روسیه با دولت فعلی جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، به صورت موردی و محدود به بحث در مورد موضوعات خاص است. به گفته وی، این سطح از تعامل در حال حاضر بالاترین سطح ممکن روابط بین مسکو و واشنگتن است.
پیشتر، دونالد ترامپ اعلام کرده بود که قصد دارد مذاکراتی را با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، به منظور حلوفصل درگیری نظامی در اوکراین آغاز کند.
روسیه هنوز پاسخی از آمریکا درباره درخواست تایید سفیر جدید دریافت نکرده است
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین اشاره کرد که این کشور هنوز از ایالات متحده تایید رسمی برای سفیر جدید خود در واشنگتن دریافت نکرده است. سرگئی ریابکوف افزود: «هنوز پاسخی در این باره از طرف آمریکایی دریافت نشده، البته از زمان ارسال درخواست موافقت مدت کوتاهی گذشته و هنوز فرصت هست.»
پیشتر، رسانهها گزارش داده بودند که الکساندر دارچییف، مدیر دپارتمان آمریکای شمالی در وزارت خارجه، ممکن است به عنوان سفیر جدید روسیه در ایالات متحده منصوب شود. با این حال، وزارت خارجه روسیه از اظهار نظر علنی درباره این نامزدی خودداری کرده و بطور رسمی نام نامزد جدید برای این سمت هنوز اعلام نشده است.
روسیه آماده بررسی پیشنهادات برای بهبود روابط با آمریکاست
به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، طرف روسی آماده است هرگونه پیشنهاد مربوط به بهبود روابط با ایالات متحده را بررسی کند. وی تأکید کرد: «ما بدون تردید هرگونه پیشنهادی در این زمینه و همچنین سایر موضوعاتی که برای بازگرداندن حداقل سطح نسبی عادی در روابط میان مسکو و واشنگتن ضروری است، بررسی خواهیم کرد.»
با این حال، ریابکوف افزود که این موضوع مربوط به آینده نزدیک نیست. به گفته وی، در حال حاضر هیچ چشماندازی برای بهبود روابط میان روسیه و ایالات متحده وجود ندارد. علاوه بر این، وی اشاره کرد که هنوز اهداف نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور اوکراین، مشخص نشده است.
تمایل ناتو به جذب اوکراین مسیرهای حلوفصل بحران را مسدود میکند
سرگئی ریابکوف همچنین تأکید کرد که تمایل ناتو برای جذب ژئوپلیتیکی اوکراین، هر گونه راهی برای دستیابی به حلوفصل بلندمدت بحران را مسدود کرده است. به عقیده او، ریشه بحران اوکراین در گسترش ناتو تحت رهبری واشنگتن به قلمروهای پساشوروی نهفته است که این اقدام بهعنوان عملی خصمانه علیه روسیه تلقی میشود.
معاون وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: «تمایل ناتو به گسترش بیپایان، از جمله تلاش برای جذب ژئوپلیتیکی و تسلط نظامی-سیاسی بر اوکراین، همچنان بدون هیچ تردیدی ادامه دارد. این موضوع بهعنوان هدفی ثابت و اصل عملکرد این ائتلاف معرفی میشود. در واقع، این رویکرد مستقیماً هرگونه مسیر برای حلوفصل سیاسی و دیپلماتیک بلندمدت بحران فعلی را مسدود میکند.»
این دیپلمات همچنین یادآور شد که ایالات متحده برای حفظ سلطه جهانی خود، به اقدامات خطرناکتری از جمله تحریکات و تجاوز از مرزهای مجاز دست زده و بر کشورهای مخالف خود فشار وارد میکند. وی افزود: «با توجه به اینکه این مسئله بیشتر درباره کشورهایی با توان نظامی هستهای (روسیه، چین، کره شمالی) مطرح است، بازیهای ژئوپلیتیکی واشنگتن میتواند به پیامدهای بسیار سنگین و حتی فاجعهآمیز منجر شود.»
ریابکوف همچنین نسبت به خطر واقعی استفاده روسیه از سلاح هستهای در پاسخ به تشدید تنشهای غرب هشدار داد و به دکترینهای نظامی روسیه اشاره کرد.
روز گذشته، خبرگزاری رویترز به نقل از منبعی اعلام کرد که ناتو بهجای ایالات متحده هماهنگی ارسال کمکهای نظامی به کییف را بر عهده گرفته است. با این حال، ذکر شده که ناتو قصد ندارد نیروهای نظامی خود را به منطقه عملیاتی در اوکراین اعزام کند.
انتهای پیام/