فرانسه میگوید تحریمهای سوریه دیگر نباید مانعی برای بازسازی این کشور باشد
![فرانسه میگوید تحریمهای سوریه دیگر نباید مانعی برای بازسازی این کشور باشد فرانسه میگوید تحریمهای سوریه دیگر نباید مانعی برای بازسازی این کشور باشد](https://motamedpress.com/wp-content/uploads/2025/02/فرانسه-میگوید-تحریمهای-سوریه-دیگر-نباید-مانعی-برای-بازسازی-این.jpg)
۲۰:۰۰ – ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی سیف تبریزی – ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، روز پنجشنبه خواستار لغو سریع تحریمهای اقتصادی علیه سوریه شد و استدلال کرد که چنین اقداماتی دیگر نباید مانعی برای بهبود و بازسازی این کشور باشد.
بارو در کنفرانس بین المللی سوریه در پاریس گفت: «ما با همتایان اروپایی خود کار میکنیم تا تحریمهای اقتصادی اتخاذ شده برای منزوی کردن رژیم اسد را به سرعت لغو کنیم. این تحریمها، چه تحریمهای سازمان ملل، چه تحریمهای اروپایی و چه ملی که در سقوط رژیم سوریه نقش داشتهاند. دیگر نمیتوانند و نباید مانعی برای بهبود و بازسازی سوریه باشند.»
وی بر ضرورت تلاشهای هماهنگ برای رسیدگی به بحران انسانی و بازسازی این کشور جنگ زده تاکید کرد.
او گفت: «چالشها بسیار زیاد هستند. ما باید به سرعت و به شیوهای هماهنگ عمل کنیم و از مکملهای خود و تنوع اهرمهای خود برای اقدام مناسب استفاده کنیم».
بارو همچنین خواستار اقدامات فوری برای پایان دادن به خشونت و مداخله خارجی در سوریه شد.
وی ادامه داد: ما خواستار آتشبس فراگیر در کل خاک سوریه از جمله شمال و شمال شرق و پایان مداخله خارجی (اسرائیل) از جمله در جنوب این کشور هستیم.
وی افزود: ما خواهان یک سوریه آزاد، مستقل، یکپارچه و با ثبات هستیم.
این کنفرانس که نمایندگان کلیدی از جمله بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده را گرد هم آورد، بر انتقال سوریه از وضعیت بحران انسانی و همچنین ثبات منطقه تمرکز داشت.
او گفت: ما باید قبل از هر چیز هجوم سریع کمکهای بشردوستانه را که سوریها هنوز تا حد زیادی به آن نیاز دارند، فعال کنیم، اما همچنین جریانهای مالی و تجاری مورد نیاز برای بازسازی کشور را تسهیل کنیم.
وی افزود: «برای رسیدن به این هدف، ما باید اطمینان حاصل کنیم که کشور در محیطی مناسب برای صلح، اتحاد و ادغام مجدد منطقهای قرار دارد. برای این منظور، ما آماده حمایت از مقامات انتقالی سوریه برای رسیدن به این هدف هستیم».
بارو همچنین بر نیاز به رویکردی جامع برای بازسازی سوریه از جمله رسیدگی به نگرانیهای امنیتی و تضمین عدالت برای قربانیان درگیری تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما میخواهیم از سوریه برای بیثبات کردن منطقه استفاده نشود و بر موفقیت دوران گذار و بهبود کشور خود تمرکز کند.
– وضعیت وخیم اقتصادی
سوریه پس از نزدیک به ۱۴ سال جنگ با یک وضعیت اقتصادی وخیم مواجه است.
سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ تخمین زد که بازسازی پس از جنگ حداقل به ۲۵۰ میلیارد دلار نیاز دارد، اگرچه برخی کارشناسان اکنون معتقدند این رقم میتواند بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار باشد.
کنفرانس پاریس بر تامین منابع جدید حمایت مالی و سیاسی برای انتقال سوریه پس از اسد تمرکز دارد.
رهبران اروپایی و عرب بر افزایش سرمایه گذاری بین المللی برای ایجاد ثبات در کشور و جلوگیری از بحرانهای انسانی بیشتر فشار میآورند.
اسعد الشیبانی وزیر امور خارجه سوریه در این کنفرانس شرکت میکند که اولین سفر دیپلماتیک در سطح عالی به اروپا توسط یک مقام ارشد سوریه پس از اسد است.
منبع : آناتولی