اخبار بین الملل

مخالفت برندگان جایزه نوبل با گزینه وزارت بهداشت ترامپ

۷۷ برنده جایزه نوبل در نامه‌ای سرگشاده به سنای آمریکا، مخالفت خود را با انتصاب رابرت کندی برای سمت وزیر بهداشت در دولت ترامپ اعلام کردند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نیویورک تایمز گزارش داد 77 برنده جایزه نوبل در نامه‌ای سرگشاده به سنای آمریکا، مخالفت خود را با انتصاب رابرت اف کندی جونیور گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت وزیر بهداشت و خدمات انسانی اعلام کردند.  

براساس این گزارش، 77 برنده جایزه نوبل پزشکی، شیمی، فیزیک و اقتصاد در این نامه اظهار کردند که نسبت به عدم تجربیات مرتبط و برخی رویکردهای کندی برای وزارت بهداشت نگران هستند.

در این نامه آمده است: علاوه بر نداشتن سوابق یا تجربیات مرتبط در پزشکی، علوم، سلامت عمومی، آقای کندی یکی از مخالفان واکسن های نجات بخش و مراقبت کننده از سلامتی مانند واکسن های پیشگیری از ابتلا به سرخک و فلج اطفال است. وی منتقد اثرات مثبت به خوبی ثابت شده افزودن فلوراید به آب آشامیدنی برای کاهش بیماری های دندان، مروج تئوری های توطئه درباره درمان های بسیار موفقیت آمیز بیماری ایدز و دیگر بیماری ها و منتقد ستیزه جوی برخی آژانس ها مانند اداره دارو و غذا، مرکز کنترل بیماری ها و موسسه سلامت ملی است.    

در ادامه این نامه آمده است: رئیس وزارت بهداشت و خدمات انسانی باید به پرورش دادن و بهبود این موسسات مهم و بسیار حایز اهمیت و کارکنان آنها ادامه دهد و تهدیدی برای آنها نباشد.

در این نامه تاکید شده، با نگاه به سوابق کندی، در می یابیم که معرفی وی برای وزارت بهداشت، سلامت عمومی را به خطر می اندازد و رهبری جهانی آمریکا در علم بهداشت و در بخش های عمومی و تجاری را تحت تاثیر قرار می دهد.            

پس از معرفی رابرت کندی به عنوان وزیر بهداشت از سوی ترامپ، موجی از انتقادات از سوی دموکرات ها و شخصیت های بهداشتی و سلامتی به همراه داشته است. آنها بیم آن دارند که کندی در امور نهادهای دولتی اصلی دخالت کرده و بودجه نهادهای مرتبط با وزارت بهداشت را در مسیر دیدگاه های خود هدایت کند.

درصورت تایید صلاحیت کندی از سوی سنا، وی مسئولیت اداره وزارت بهداشت و 13 نهاد جداگانه دیگر را به عهده خواهد داشت و بودجه 2 تریلیون دلاری در اختیار او خواهد بود. وزارت بهداشت و نهادهای زیرمجموعه آن، مسئول واکنش در برابر بیماری ها و تهدیدات سلامت عمومی مانند کووید 19 و آنفلوآنزای پرندگان و نیز تایید داروها و درمان های جدید  مانند واکسیناسیون است.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز 5 نوامبر برگزار شد و دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان با کسب 312 رای مجمع گزینندگان و بیش از 70 میلیون آرای مردمی، به عنوان رئیس جمهور منتخب این کشور برگزیده شد. پس از تایید آرای مجمع گزینندگان از سوی کنگره در روز 6 ژانویه 2025، ترامپ در روز 20 ژانویه به همراه معاونش جی دی ونس، به طور رسمی قدرت را در دست می گیرد. رئیس جمهور منتخب آمریکا بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات، روند انتصاب مقامات و وزرای دولت خود را آغاز کرده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا