اخبار بین الملل

معرفی قدرتمندترین ارتش‌های جهان/ ایران سومین ارتش قوی منطقه

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۴:۴۰ – ۲۴ دی ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی  – در معرفی قوی ترین ارتش‌های جهان در ۲۰۲۵ که توسط «Global Firepower» (گلوبال فایرپاور) منتشر شد آمریکا از نظر قدرت نظامی در رتبه اول جهان قرار دارد و روسیه و چین به ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار دارند. ترکیه در صدر فهرست قوی‌ترین ارتش‌های خاورمیانه قرار دارد و رژیم تروریستی اسرائیل در رتبه پانزدهم جهان و ایران در رتبه‌ی بعدی قرار دارند. 

شایان ذکر است که شاخص قدرت ایده‌آل طبق طبقه‌بندی (۰۰۰۰/۰) است و هر چه مقدار شاخص به این عدد نزدیک‌تر باشد، قدرت توانمندی‌های نظامی متعارف کشور بیشتر می‌شود. این طبقه‌بندی شامل ۱۴۵ کشور است و تغییرات سالانه در قابلیت‌های نظامی را بر اساس داده‌های موجود منعکس می‌کند.

در میان ارتش‌های خاورمیانه، ترکیه با شاخص قدرت ۰.۱۹۰۲ در رتبه اول و نهم جهان، پس از آن رژیم تروریستی اسرائیل با شاخص قدرت ۰.۲۶۶۱ در رتبه پانزدهم جهان و پس از آن ایران که با شاخص توان ۰.۳۰۴۸. در رتبه شانزدهم سطح جهانی قرار گرفتند.

این طبقه بندی بر اساس بیش از ۶۰ عامل برای تعیین شاخص قدرت هر کشور از جمله اندازه نیرو‌های مسلح، توانایی‌های مالی، لجستیکی و جغرافیایی است. این سایت همچنین اندازه کشور‌ها و پیشرفت فناوری آنها را در نظر می‌گیرد، اما برخی صحت طبقه بندی آن را زیر سوال می‌برند، به ویژه اینکه داده‌های نظامی برخی کشور‌ها محرمانه است و افشای آن منوط به ملاحظات مختلفی است.

در میان کشور‌های عربی مصر با شاخص قدرت ۰.۳۴۲۷ در رتبه نوزدهم جهان و اولین کشور عربی قرار دارد، پس از آن عربستان سعودی با شاخص قدرت ۰.۴۲۰۱ در رتبه ۲۴ جهانی و پس از آن الجزایر با شاخص قدرت ۰.۳۵۸۹ در رتبه ۲۵ جهان قرار گرفت.

رتبه بندی ۲۰ کشور برتر در سال ۲۰۲۵ بدین شرح است: آمریکا، روسیه، چین، هند، کره جنوبی، انگلستان، فرانسه، ژاپن، ترکیه، ایتالیا، برزیل، پاکستان، اندونزی، آلمان، رژیم تروریستی اسرائیل، ایران، اسپانیا، استرالیا، مصر و اوکراین.

مهمترین عواملی که طبقه بندی بر اساس آنها صورت گرفت عبارتند از: نیروی انسانی، جمعیت، نیروی انسانی در دسترس، افراد آماده خدمت سربازی، پرسنل فعال در خدمت سربازی، پرسنل ذخیره، نیروهای شبه نظامی و نیروی هوایی که شامل کل هواپیماها، جنگنده ها، هواپیماهای تهاجمی، هواپیماهای حمل و نقل و هواپیماهای آموزشی، هواپیماهای ماموریت ویژه، هلیکوپترها و نیروهای زمینی، از جمله تانک، خودروهای زرهی، توپخانه و راکت انداز می‌شود.

منبع: الجزیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا