نطق هویدا در مجلس پس از «پیادهشدن نیروهای مسلح ایران در جزایر سهگانه»
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سحرگاه سهشنبه ۹ آذر ۱۳۵۰ به دنبال خروج انگلیس از خلیجفارس و پس از ۸۰ سال جدایی جزایر سهگانه از ایران، نیروهای مسلح ایران در این جزایر پیاده شدند. این خبر را پیش از ظهر همین روز امرعباس هویدا نخستوزیر وقت با حضور در مجلس شورای اسلامی به اطلاع نمایندگان مردم رساند.
نمایندگان از نخستین جملهی گزارش هویدا مبنی بر پیاده شدن نیروهای مسلح ایران در جزایر و برافراشتن پرچم ایران تا پایان آن با کف زدنهای ممتد و فریادهای شادی سه بار سخنان او را قطع کردند. در پایان قرات گزارش نیز مجلس یکپارچه شور و هیجان شد.
متن گزارش هویدا به این شرح بود:
با کمال خوشوقتی خاطر نمایندگان محترم و هممیهنان عزیز را مستحضر میدارم که امروز صبح ساعت شش و پانزده دقیقه نیروهای مسلح شاهنشاهی ایران در جزایر تنب بزرگ و کوچک پیاده شدند و همچنین در نقاط مورد نظر جزیرهی ابوموسی استقرار یافتند و ساعت شش و پنجاه دقیقه پرچم ایران بر فراز کوه حلوا یعنی مرتفعترین قلهی جزیرهی ابوموسی به اهتزاز درآمد.
بدین ترتیب پس از مدتی قریب ۸۰ سال که سیاست استعمار علیرغم حقوق مسلم تاریخی مانع از اعمال حاکمیت ایران بر این جزایر شده بود در نتیجهی سیاست مدبرانهی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و پس از مذاکرات طولانی و پیگیر با دولت انگلیس دوباره این جزایر تحت سلطهی ایران قرار گرفت.
بعد از حل موضوع بحرین که در نتیجهی سیاست صحیح و منطقی ایران حاصل شد، با فیصلهی این مهم از جزایر از طریق مسالمتآمیز یک بار دیگر اصالت سیاست خارجی ایران به ثبوت رسید و در عین حال با امحاء آخرین اثر استعمار از خلیجفارس راه برای همکاری نزدیک و همهجانبه با برادران آن سوی خلیجفارس بازگشت و موجب نهایت خرسندی است که اکنون به رعایت حسن همجواری که از اصول مسلم سیاست مستقل ملی ایران است و عدم توسل به زور در حل این امر خود دلیل بارز آن میباشد. خواهیم توانست با مردم تمام نواحی مجاور خلیجفارس با یگانگی و فارغ از هر نوع نگرانی خواه از جهت منافع ملی ایران و خواه از نظر امنیت منطقه و صلح بیالمللی در حال و آینده همگامی و همکاری مثبت و سازندهای داشته باشیم.
حاکمیت مسلم ایران
یک نکتهی ضروری لازم است در این فرصت اعلام دارم این است که دولت شاهنشاهی ایران به هیچ وجه منالوجوه از حق سلطه و حاکمیت مسلم خود بر سراسر جزیرهی ابوموسی صرفنظر نکرده و نخواهد کرد و بنابراین حضور ماموران محلی در قسمتی از جزیرهی ابوموسی نباید به هیچ وجه عنوان منافی یا متناقض با این سیاست اعلامشده تعبیر و تلقی شود.
مطلب دیگر آنکه دولت شاهنشاهی ایران برای اثبات کمال حسننیت خود در حل این مهم از طریق مسالمتآمیز قرارداد نفتی که قبلا بین شارجه و یک شرکت نفتی بسته شده بود در چهارچوب مقررات اخیر اوپک تطبیق داد تا از لحاظ ایران بتواند مورد قبول باشد و موافقت نمود اگر نفتی هم به دست آید درآمد آن برای پیشرفت برادران شارجه بالمناصفه تقسیم گردد و به علاوه کمکهای مالی و فنی جهت پیشرفت برنامههای عمرانی و اجتماعی در شارجه تامین خواهد نمود. ضمنا یادآور میشود که در گذشته پارهای برنامههای اجتماعی در تعدادی از شیخنشینها انجام شده بود. ولی در آینده از کمک به برادران آن سوی خلیجفارس که احتیاج به کمک داشته باشند دریغ نخواهیم ورزید.
با اطمینان به اینکه با از بین رفتن بقایای استعمار در خلیجفارس و تخلیهی نیروهای بیگانه و استقلال امارات و مهمتر از همه بیداری اجتماعی برادران همکیش ما در آن سوی خلیجفارس تمام موجبات برای حفظ صلح و ثبات در این منطقهی جهان و به نفع کلیه مردم ساحلنشین آن فراهم شده است، دولت شاهنشاهی ایران به تبعیت از نیات مقدس رهبر خردمند خود از هیچ مقدوری در حصول اعتماد متقابل و همکاری همهجانبه با ملتها و دولتهای این منطقه دریغ نخواهد ورزید. (اطلاعات، ۹ آذر ۵۰)
۲۵۹