اخبار بین الملل

نمایش اقتدار رو به رشد بریکس در نشست کازان

وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با تاکید بر اینکه لازم است تا مواضع واقعی غرب در قبال بحران اوکراین شفاف سازی شود، گفت: نشست سران بریکس در کازان نشان‌ دهنده افزایش اعتبار و نفوذ این ائتلاف بین‌المللی در عرصه جهانی است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، شب گذشته، شنبه، در مصاحبه‌ای با شبکه بین‌المللی “بریکس تی.وی” (TV BRICS) اعلام کرد که نشست سران بریکس در کازان نشان داد اعتبار این ائتلاف در عرصه جهانی به سرعت در حال رشد است و کشورهای بیشتری خواهان پیوستن به بریکس هستند.

لاوروف توضیح داد: «اجلاس کازان نشان‌دهنده افزایش سریع اعتبار بریکس و تمایل تعداد بیشتری از کشورها برای پیوستن به این ائتلاف بود. تعدادی از کشورها به‌طور رسمی درخواست پیوستن به عنوان اعضای کامل را ارائه کردند، در حالی که بسیاری نیز علاقه‌مند به همکاری با بریکس به عنوان کشورهای شریک بودند. این تقسیم بندی جدیدی است که نشست کازان آن را به تصویب رساند.»

لاوروف افزود که در حال حاضر تصمیم گرفته شده که تنها دسته‌بندی کشورهای شریک ایجاد شود و این گروه شکل گیرد. این اقدام به کشورهای عضو بریکس اجازه می‌دهد تا همکاری‌های خود را با اعضای جدید گسترش دهند.

وزیر خارجه روسیه اشاره کرد که بیانیه نهایی نشست بر اساس توازن منافع تدوین شده و اعضای بریکس برای پذیرش این سند بر یکدیگر فشاری وارد نکرده‌اند. وی افزود: هدف اصلی این سند افزایش نقش کشورهای جنوب و شرق جهانی در سازوکارهای مدیریت جهانی، به‌ویژه در شورای امنیت سازمان ملل، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی است.

لاوروف همچنین بیان کرد که در دوره ریاست برزیل بر بریکس در سال 2025، از جمله اولویت‌های گروه ایجاد یک پلتفرم پرداخت، مکانیزمی برای تسویه‌حساب و بیمه برای این ائتلاف خواهد بود، چراکه این ابتکار از سوی رئیس‌جمهور برزیل، لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، پیشنهاد شده است. وی ابراز اطمینان کرد که شرکای برزیلی با انرژی بیشتری در این زمینه فعالیت خواهند کرد.

لاوروف خواستار افشای مواضع واقعی غرب در قبال بحران اوکراین شد

 وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه، تاکید کرد که مواضع واقعی کشورهای غرب جهانی در قبال مسئله اوکراین باید آشکار و شفاف سازی شود.

سرگئی لاوروف گفت: «مهم‌ترین اصل منشور سازمان ملل (پیش از اصول تمامیت ارضی و تعیین سرنوشت ملت‌ها) این است که همه اعضای سازمان ملل باید حقوق بشر را فارغ از نژاد، جنسیت، زبان و دین محترم بشمارند. غرب که همیشه خود را مدافع حقوق بشر معرفی می‌کند، در بحران اوکراین هرگز به این موضوع مهم اشاره نکرده و توجهی ندارد.»

لاوروف افزود که طی ده سال گذشته، در اوکراین قوانین روس‌هراسانه متعددی تصویب شده است: از جمله ممنوعیت استفاده از زبان روسی در همه زمینه‌های زندگی، ممنوعیت فعایت کلیسای ارتدکس اوکراین و موارد دیگر که به‌شدت منشور سازمان ملل را نقض می‌کند و این مسئله از سوی غرب نادیده گرفته می‌شود. وی تاکید کرد که کشورهای غربی نه‌تنها چشم خود را بر نقض اصول اساسی سازمان ملل توسط رژیم کی‌یف بسته‌اند، بلکه اوکراین را برای به اصطلاح “دفاع از ارزش‌های اروپایی” ستایش می‌کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد که پیشنهادهای زیادی در رابطه با بحران اوکراین مطرح شده است، اما هیچ‌کدام از آنها خواستار این نبودند که «اصول منشور سازمان ملل به‌صورت کامل و بدون انتخاب گزینشی اجرا شود.»

لاوروف توضیح داد که این به معنای آن است که ایالات متحده و کشورهای اروپایی در مورد اوکراین ترجیح می‌دهند تنها به اصل تمامیت ارضی استناد کنند، گویی هیچ اصل دیگری در منشور سازمان ملل وجود ندارد.

پیش از این، روزنامه “فایننشال تایمز” به نقل از یکی از مشاوران کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا که نامش فاش نشده، گزارش داد که در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر، وی ممکن است برای پایان دادن به بحران اوکراین تلاش کند تا «توافقات جدیدی مشابه توافقات مینسک» منعقد کند. اما این بار در این سند، بندی درباره «مکانیزم الزام‌آور تعهدات» برای تضمین رعایت توافقنامه گنجانده خواهد شد.

انتهای پیام/ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا