نمایش هنر نجاتیافته از پول کثیف و دست مافیا در ایتالیا
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاخ سلطنتی (Palazzo Reale) میلان میزبان نمایشگاهی با عنوان «از توقیف تا نمایش عمومی» است که در کنار ۸۰ اثر هنری کشف شده توسط پلیس ایتالیا در عملیات مبارزه با مافیا، بریدههای روزنامه و ویدئوهایی از اقدامات پلیس در کشف این آثار نیز به نمایش درآمده است. در این نمایشگاه آثاری از سالوادور دالی، اندی وارهول، کریستو و جورجیو د کیریکو دیده می شود که از چنگال گروههای مرتبط با جرم وجنایت سازمانیافته نجات یافتهاند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری هنرهای زیبای بروکسل، بیش از ۲۰ اثر این مجموعه در سال ۲۰۱۶ از یکی از رهبران یک مافیای قدرتمند کالا و قاچاق مواد مخدر موسوم به ندرانگتا ضبط شده است. در میان این آثار، یک لیتوگرافی با جوهر چینی اثر سالوادور دالی، هنرمند سوررئالیست مشهور با عنوان رومئو و ژولیت دیده می شود؛ اثر پیزا ایتالیا نیز شاهکاری از رنگ و روغن روی بوم از هنرمند ایتالیایی جورجیو د کیریکو نقاشی دیگر این مجموعه است.
این نمایشگاه با ورودی رایگان از ۳ دسامبر تا ۲۶ ژانویه (۱۳ آذر تا ۶ بهمن) در کاخ سلطنتی میلان در حال برگزاری است و قرار است از ۸ فوریه تا ۲۸ آوریل (۱۹ بهمن تا ۹ اردیبهشت) در کاخ فرهنگی راجیو د کالابره (Reggio de Calabre) برگزار میشود.
ماریا روزاریا لاگانا، مدیر آژانس ملی اداره اموال مصادره شده از جرایم سازمان یافته که این گنجینه را فراهم کرده، میگوید: این آثار قرار بود در هزارتوی جنایت سازمانیافته مدفون بمانند اما سرانجام به جامعه بازگردانده شدند.
وی در مورد این نمایشگاه گفت: خلاقیت و زیبایی هنری رهانده شده از دست جنایتکاران برای ترویج فرهنگ و در عین حال جلب نظر مردم به ماهیت موذیانه بلای مافیا به نمایش عموم گذاشته شده است.
گروههای جرائم سازمانیافته و مافیا علاوه بر آثاری که با پولهای کثیف خریداری شده و در جریان قاچاق اسلحه و مواد مخدر پولشویی و رد و بدل می شود، اغلب در ماجراهای باورنکردنی دزدی آثار هنری دست دارند. در سال ۲۰۱۸ فاش شد که مافیای ایتالیایی کوزا نوسترا مسئول سرقت تابلوی معروف عیسی مسیح اثر کاراواجو است که در سال ۱۹۶۹ به سرقت رفته بود. همچنین پیشتر آشکار شده بود که یاکوزاها، مافیای قدرتمند ژاپنی و مافیای منطقه کورس در سرقت و فروش مجدد شاهکاری از کلود مونه با عنوان خورشید در حال طلوع که در سال ۱۹۸۵ میلادی به سرقت رفته بود و سال ۱۹۹۰ کشف شد، دست داشته اند.
۲۴۴