پس لرزه های اعلام حکومت نظامی ناموفق در کرهجنوبی
به گزارش خبرآنلاین از ایرنا، اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی که از سال ۱۹۸۰ پس از کودتای «چون دو هوان» بی سابقه بود، در این کشور شرق آسیا تبعاتی را به لحاظ اقتصادی و سیاسی به همراه داشته است.
کره جنوبی که پس از آخرین حکومت نظامی در دوران چون دو هوان و اصلاحات پر رنگ در زمان وی، در مسیر توسعه چشمگیر قرار گرفته بود با وقوع وقایع روز گذشته (سهشنبه) شوک عجیبی را دریافت کرد.
اقدام شب گذشته یون سوک یول باعث کاهش ارزش برابری وون کرهجنوبی برابر دلار آمریکا شد و بر بازارهای جهانی به ویژه بورسهای آسیایی تاثیر گذاشت.
سهامهای سئول روز چهارشنبه در بحبوحه هرج و مرج سیاسی تقریبا ۱.۵ درصد سقوط کرد درحالیکه احزاب مخالف برای استیضاح رئیس جمهوری اقدام کردند.
وزارت دارایی کره جنوبی روز چهارشنبه، ساعاتی پس از اعلام غیرمنتظره حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد که دولت در صورت لزوم «نقدینگی نامحدود» را به بازارهای مالی کشور تزریق خواهد کرد تا به ثبات آنها کمک کند.
کنفدراسیون اتحادیههای کارگری کره (KCTU)، یکی از بزرگترین گروههای کارگری این کشور، روز چهارشنبه متعهد شد تا زمانی که رئیس جمهوری این کشور از سمت خود کنار نرود و مسئولیت اعلام حکومت نظامی را بر عهده نگیرد، دست به اعتصاب نامحدود خواهد زد.
اتحادیه کارگری فلزات کره جنوبی اعلام کردند که یک اعتصاب کامل را از روز ۱۱ دسامبر (۲۱ آذر) آغاز خواهند کرد مگر اینکه یون از سمت رئیس جمهوری استعفا دهد.
علاوه بر تاثیرات اقتصادی، صدور دستور برقراری حکومت نظامی در این غول اقتصادی شرق آسیا، باعث حیرت جهانی شد و تبعاتی را در سیاست خارجی کره جنوبی به همراه داشت.
خبرگزاری یونهاپ به نقل از یکی از سخنگوهای وزارت امور خارجه آمریکا گزارش داد: نشست گروه رایزنی هستهای و رزمایشهای این گروه تا زمانی که پس از این اطلاعرسانی میشود، به تعویق افتاد. ما اطلاعی درباره برنامهریزی مجدد برگزاری این رزمایش در اختیار نداریم.
این نشست و رزمایش مربوط به بازدارندگی هستهای قرار بود امروز چهارشنبه و فردا پنجشنبه برگزار شود.
از سوی دیگر اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد نیز که قرار بود همراه با هیاتی فردا پنجشنبه به سئول سفر کند، به علت تحولات شب گذشته سفر خود را لغو کرد. منابع دیپلماتیک روز چهارشنبه گفتند که به دنبال اعلام حکومت نظامی ناموفق رئیس جمهوری کره جنوبی، سفر برنامه ریزی شده نخست وزیر سوئد و سایر وزیران به کره جنوبی به تعویق افتاده است.
به گفته این منابع، هیات عالی سوئد به رهبری کریسترسون در این سفر قرار بود با یون و دیگر مقامهای کلیدی سئول دیدار و گفتوگو کنند. دولت سوئد در بیانیهای که از طریق سفارت خود در سئول منتشر کرده است، اعلام کرد: با تحولات اخیر، به این نتیجه رسیدهایم که بهتر است در آینده به جمهوری کره سفر کنیم.
همچنین شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن در حال بررسی سفر به سئول برای دیدار با رئیسجمهوری کرهجنوبی بود، اما در جمع خبرنگاران تصریح کرد: هیچ تصمیم مشخصی در مورد این سفر گرفته نشده است.
خبرگزاری کیودو ژاپن در این راستا گزارش داد که گن ناکاتانی وزیر دفاع ژاپن هم متاثر از تحولات کره جنوبی، سفر خود را به این کشور به تعویق انداخته است.
۳۱۰۳۱۰