اظهارات مهم معاون پزشکیان درباره FATF/ پیوستن به FATF الان مطرح نیست/ ما میخواهیم به ۲ کنوانسیون پالرمو و سیافتی بپیوندیم
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجید انصاری معاون حقوقی مسعود پزشکیان در بخشی از سخنان خود در گفتگوی ویژه خبری به سوالاتی در خصوص FATA پاسخ داد که بخش هایی از آن را در ادامه می خوانید؛
راجع به بهبود فضای کسب و کار و بهبود تجارت خارجی و جذب سرمایه گذاری خارجی، موضوع FATA را مطرح کنیم و با توجه به این که رئیس جمهور درخواست داده است موافقت مقام معظم رهبری را داشتیم در این مورد و الان دارد طرح موضوع میشود و در مجمع تشخیص مصلحت نظام که شما عضو این مجمع هستید، از نقل قولها از دیدگاه مخالفان بگویم، میگویند در شرایطی که الان تحریمها هنوز پابرجاست و هیچ اتفاقی نیفتاده است و پالرمو و سی اف تی را بپذیریم و عملا راهی برای دور زدن تحریم نداریم و خودش یک خود تحریمی است؟
دو جواب دارد، یک جواب حقوقی است و هم ابعاد وسیعی دارد و آمادگی دارم و روی موضوع کار کردم و در جریان هستم و الان عضو کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که از سه کمیسیون مجمع هستیم و در دولت در حال بررسی با دکتر همتی و دکتر فرزین و دیگران هستیم. آمادگی دارم در یک بحث ویژه تخصصی راجع به این موضوع مفصل بحث کنیم.
بحث حقوقی الان فرصت نیست، اجمالا بحث FATA که دوستان میفرمایند اگر ما بپیوندیم تحریمها را نمیتوانیم دور بزنیم از این دوستان سوال میکنم میتوانند یک تاریخی برای تحریمها تعیین کنند، کشور و مردم تا کی، دو سال دیگر، پنج سال دیگر، ۴۰ سال دیگر تا کی در این تعلیق و سرگردانی باشند؟ ما این طرف را نمیخواهیم تدبیر کنیم و از این بن بست تحمیلی خارج کنیم کشور را، از تحریم تحمیلی خارج کنیم کشور را، من نمیگویم تسلیم شویم، ولی بالاخره کشورهای زیادی با آمریکا درگیر بودند با غربیها درگیر بودند، حتی مستقیم در آن جا کار نظامی میکردند، ویتنام، افغانستان ببینید، کشورهای مختلف را ببینید، در دنیا توقف در یک نقطه و عدم انعطاف، عدم ابتکار و بیرون بردن یک ملت و یک کشور از تحریمهای ظالمانهای که حکم جنگ را داشت، ما در جنگ چکار کردیم؟ در جنگ تحمیلی عراق به کمک این ابرقدرتها حمله کرد، بیست هزار کیلومتر از کشور ما را اشغال کرد، ما نشستیم و گفتیم نمیشود؟ ما نشستیم و گفتیم اسلحه ما با آن موازنه ندارد، جان مردم و بچههای شان و فرزندان شان تقدیم کردند و رزمندگان عقل و فکرشان را به کار گرفتند و جانشان را به کف دست گرفتند و خارج شدند از بن بست عدم موازنه تجهیزاتی و تسلیحاتی و در نهایت در جنگ، سرافرازانه خارج شدیم.
البته در جنگ در یک نقطهای رسیدیم که همان رزمندگان جان برکف خدمت امام نامه نوشتند و گفتند ادامه جنگ میسر نیست، مرحوم آیت الله رفسنجانی با نهایت فداکاری خدمت امام رفت و گفت شما فرمودید تا آخرین نفر و سنگر، شما رهبر هستید نشکنید. اجازه دهید من این کار را انجام دهم و شما دستور دهید من را اعدام کنند ولی مسئله کشور حل شود، امام، امام صداقت بود و صادقانه فرمود قرار است که اگر جنگ را پایان دهیم، خود من پایان دهم و انتقادی اگر وارد شود بر خود من وارد شود، امام کار شجاعانه مهمتر از اصل انقلاب انجام داد و کشور را از بن بست خارج کرد و این کار امام ماندگار شد. امروز هم ما خوشبختانه کشورمان ساختار پویا دارد و مقام معظم رهبری بارها بعد از رحلت حضرت امام این بن بست شکنیها را کردند و ظرفیت انقلاب بالاتر از این حرف هاست که ما در یک جا در بن بست و در مخمصه گیر کنیم.
تضمینی وجود دارد با پذیرش این کنوانسیونها جمهوری اسلامی ایران از لیست سیاه FATA خارج شود و بهبود اقتصاد و بهبود تجارت خارجی و همه این موارد را داشته باشیم؟
پاسخ همین است که اشتباهی صورت گرفت در تبلیغات و مخالفان FATA میگویند بپیوندیم همه مشکلات اقتصادی حل میشود، اصلا این طور نیست، با صراحت به عنوان عضو کمیسیون عرض میکنم FATA یک مانع است در مسیر. که این مانع را برنداریم مشکلات فراوانتر است. ۴۹ کشور عضو FATA هستند، پس FATA با دو کنوانسیون فرق میکند آن چه که در مجمع مطرح است پالرمو و سی اف تی است.
با پذیرش این دو، جمهوری اسلامی ایران از لیست سیاه FATA خارج میشود؟
با پذیرش این دو ما بخشی از توصیهها را انجام میدهیم و مسائل دیگر میماند ولی مسئله مهم این است که شما اگر تحریمها را نتوانید حل کنید FATA حلال مشکل نخواهد بود.
تضمینی وجود ندارد؟
الان مشکلی که FATA برای ما ایجاد کرده است و به این دو کنوانسیون نپیوستیم همان کشورهای معدودی که ما با آنها کار میکنیم میگویند ما نمیتوانیم با شما کار کنیم. اخیراً در بریکس اعضای آنجا گفتهاند ما با توجه به این که ما عضو این کنوانسیونها هستیم با شما نمیتوانیم کار کنیم، چین قبلا اعلام کرده است، کار با آمریکا و غرب نداریم، همراهان و کشورهایی که در منطقه با آنها کار میکنیم، چون آنها عضو کنوانسیونها شدند و تعهد دارند در قبال کنوانسیونها با اینها نمیتوانیم کار کنیم از طرفی ما ۵ میلیون و ۶ میلیون ایرانی در خارج از کشور داریم و آنها برای کارهای روزمره شان و افتتاح حساب با مشکل مواجه هستند. حتی اگر به FATA بپیوندیم مشکلات اقتصادی ما حل میشود، اشتباه است و هرکس ادعا کرده است بیخود ادعا کرده است، ما همچین ادعایی نداریم ولی ما میگوییم این تک تک مشکلات سنگهایی است که در مسیر ملت قرار گرفته، سی اف تی و پالرمو و اصل FATA و اصل تحریم هاست ما باید مراوداتمان را با دنیا حل کنیم، آقا جمله حکیمانهای فرمودند شما دشمن را بشناسید و لبخند دشمن را بفهمید که با شناخت دشمن قبلا اجازه دادند مذاکراتی شده است و مذاکرات برجامی صورت گرفت و توفیقات بزرگی به دست آمد و بعد نقض عهد کردند و ما برگشتیم سرجای خودمان و امروز قدرتمند هستیم.
مردم از مسئولین نظام انتظار دارند که این تنگناها را بشکنند و ایران مثل کشورهای دیگر در جهان مردم بتوانند عادی زندگی کنند. الان نظام در گذشته و الان با اجازه مقام معظم رهبری در حوزههای مختلف ورود کردند. در دولت ها معبرگشایی شده و الان هم خوشبختانه روابط بسیار خوبی بین سه قوه برقرار است و روابط جناب دکتر پزشکیان خدمت مقام معظم رهبری بسیار صمیمی است و آقای پزشکیان تاکیدی که دارند بر اجرای سیاستهای کلی مقام معظم رهبری این را اصلا برنامه اصلی دولت شان قرار دادند و اگر توفیقاتی تا به حال بوده به نظر من بخش عمده اش در همین قضیه است، طبیعی است که رهبر معظم انقلاب از دولتها به ویژه دولت ایشان حمایت میکنند. در آستانه چهل و هفتمین سال پیروزی انقلاب که مردم همچنان وفادارانه هستند، من اشک شوق در چشمانم جاری میشود که همه جوانان تحصیل کرده و بیکار نسبت به اصل نظام تعهد دارند و نسبت به مقام معظم رهبری تعهد دارند، در انتخابات شرکت میکتند و گلایه هم دارند و حق هم دارند. ولی این ملت شایسته آن چه که الان در آن هستند نیست.
27218