اخبار سیاسی

انتقاد روزنامه نزدیک به قالیباف از تندروها/ طیف‌هایی از «هسته سخت نظام» خود را طلبکار نظام می‌دانند/ نیروهای مسلح را در کوتاهی در جنگ نقد می‌کنند

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه صبح نو نزدیک به محمدباقر قالیباف در گزارشی از شایعات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر استعفای مسعود پزشکیان به شدت انتقاد کرده است.

در این گزارش آمده است: در چند روز اخیر، شایعات و اخبار متعدد عجیبی پیرامون استعفای مسعود پزشکیان، در فضای رسانه‌ای منتشر شده است. با توجه به شرایط پیچیده داخلی و بین‌المللی، دولت پزشکیان با چالش‌های متعددی مواجه است. از یک سو، انتظارات عمومی برای تحقق وعده‌های انتخاباتی فشار زیادی بر دولت وارد می‌کند و از سوی دیگر، سوپرانقلابی‌ها با استفاده از هر فرصتی سعی در تضعیف موقعیت رئیس‌جمهور دارند. چه کسانی چنین شایعاتی را طراحی می کنند و چه هدفی دارند؟

در دنیای امروز، شایعات و اخبار نادرست به یکی از ابزارهای رایج در جنگ روانی و سیاسی تبدیل شده‌اند. یکی از آخرین نمونه‌های این موضوع، شایعه استعفای مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران است که در روزهای اخیر در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

این شایعه، اگرچه به نظر می‌رسید تنها یک خبر بی‌اساس باشد؛ اما به سرعت به ابزاری برای هجمه به دولت و تلاش برای ایجاد بی‌اعتمادی در جامعه تبدیل شد.

در این میان، برخی از تحلیلگران و منتقدان به‌طور آشکار از این شایعه برای تضعیف موقعیت سیاسی رئیس‌جمهور و به چالش کشیدن سیاست‌های دولت استفاده کردند.

چنین شایعاتی، علاوه بر اثرگذاری بر افکار عمومی، می‌تواند به عاملی برای گسیختگی و تضعیف انسجام داخلی کشور تبدیل شود. در واقع، این نوع اخبار و تحلیل‌ها به وضوح نشان می‌دهند که برخی جریان‌ها نه‌تنها در پی ایجاد تشویش و ناآرامی در درون کشور هستند، بلکه با دامن زدن به این‌گونه مباحث، سعی دارند تا روندهای سیاسی و تصمیم‌گیری‌ها را تحت تأثیر قرار دهند.

در این راستا، به نظر می‌رسد که دشمنان داخلی و خارجی از هر فرصتی برای ضربه زدن به استحکام حکومت و شکستن انسجام داخلی استفاده می‌کنند.

احتمالا واژه «هسته سخت نظام» به گوش خیلی‌ها که به سیاست علاقه دارند یا اخبار سیاسی را دنبال می کنند خورده باشد، واژه‌ای که هم جناح‌ها و جریانات سیاسی داخل کشور از آن استفاده می‌کنند و هم جریانات برانداز و ضدانقلاب.

اگر بخواهیم تعریف درستی از هسته سخت نظام داشته باشیم شاید درست‌ترین تعریف این باشد که هسته سخت نظام، گروهی است که در شرایط بحرانی، وظیفه اصلی آن حمایت و حفاظت از نظام جمهوری اسلامی است. این گروه باید پایبندی کامل به آرمان‌های انقلاب اسلامی و تصمیمات نظام داشته باشند و جایی که نظام به کمک نیاز دارد، بدون اما و اگر وارد میدان شوند.

البته این روزها برخی گروه‌ها مدعی نمایندگی هسته سخت شده‌اند که رفتارهایشان با تعریف صحیح آن فاصله بسیاری دارد و این رفتارها هم موجب بروز چالش‌ها و انحرافاتی شده است تا جایی که موجب بدبینی برخی افراد جامعه‌ نسبت به انقلاب شده است. شایعاتی همچون استعفای رئیس‌جمهور یا انتقادات تند از سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دولت، نمونه‌ای از این رفتار است که عمدتا در تلاش هستند تا از طریق دامن زدن به شکاف‌ها و بی‌اعتمادی در سطح جامعه، به جایگاه هسته سخت نظام آسیب بزنند. این در حالی است که دولت در مواجهه با چالش‌های پیچیده داخلی و بین‌المللی، وظیفه دارد تا از ثبات و امنیت کشور دفاع کند.

در چنین شرایطی، اقدامات خاصی که توسط برخی مقامات و سیاستمداران در عرصه داخلی و خارجی صورت می‌گیرد، می‌تواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد و به ابزاری برای حملات سیاسی و رسانه‌ای تبدیل شود. بنابراین در مواجهه با این نوع تحولات، ضروری است که تحلیل‌ها با دقت و بدون افتادن به دام تحلیل‌های احساسی و مغرضانه صورت گیرد تا از تضعیف نظام جلوگیری و اقتدار جمهوری اسلامی در برابر فشارها حفظ شود.

وظایف هسته سخت نظام

واقعیت این است که هسته سخت باید در صف نخست دفاع از نظام قرار گیرد و در مواجهه با تهدیدات داخلی و خارجی، پایداری و حمایت خود را نشان دهد. این گروه از تصمیمات نظام حمایت می‌کند و هرگز به اپوزیسیون یا منتقد تبدیل نمی‌شود.

نکته مهم دیگر این است که هسته سخت واقعی همواره در چارچوب رهبری حرکت می‌کند و از هرگونه سبقت‌گیری یا رفتار خودسرانه پرهیز دارد و دیگر اینکه جریانی که خود را هسته سخت بداند باید با پایبندی به آرمان‌ها، از ایجاد تفرقه یا دامن زدن به اختلافات داخلی جلوگیری کند.

نمونه دیگر این سبقت گرفتن‌های بی‌جا، موضع‌گیری برخی از سوپرانقلابیون نسبت به حوادث سوریه است که نیروهای مسلح را در کوتاهی در جنگ نقد می‌کنند. این در حالی است که دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور در برابر تهدیدات داخلی و خارجی، پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی، تقویت انسجام و روحیه جهادی در جامعه، تسلیم و تبعیت از احکام و سیاست‌های نظام، بدون دخالت در داوری یا قضاوت‌های فراتر از اختیارات خود را می‌توان از وظایف کلیدی هسته سخت نظام عنوان کرد.

ظهور برخی جریانات تندرو با ادعای نمایندگی هسته سخت

برخی نیروها ممکن است نقش خود را فراتر از حمایت و پشتیبانی از نظام تصور کنند و در قضاوت‌های سیاسی یا مذهبی وارد شوند که این امر می‌تواند به بروز اختلافات داخلی و تضعیف انسجام منجر شود.

هسته سخت نباید تصور کند که همه انتظارات آن باید فورا برآورده شود. هماهنگی با سیاست‌های کلان و صبر در تحقق اهداف بلندمدت ضروری است.

علی‌رغم این نکات مهم متأسفانه طی سال‌های اخیر برخی گروه‌ها و جریانات با انگیزه‌های جناحی و سیاسی تلاش می‌کنند از نام هسته سخت برای اعمال فشار بر نظام استفاده کنند.

این گروه‌ها دقیقا برعکس آنچه وظیفه هسته سخت نظام است عمل می‌کنند و به ‌جای ایفای نقش حمایتی از نظام، خود را طلبکار و منتقد نظام نشان می‌دهند.

این جریانات به ‌جای پشتیبانی، نظام را تهدید می‌کنند تا خواسته‌های خود را به کرسی بنشانند که البته این رفتار موجب کاهش اعتماد عمومی به جایگاه هسته سخت شده است.

نکته قابل‌توجه و ناراحت‌کننده اینکه این گروه‌ها و جریانات به‌طور نادرست خود را سخنگوی حزب‌اللهی‌ها معرفی می‌کنند، این در حالی است که اکثریت جامعه حزب‌اللهی که وفادار به آرمان‌های انقلاب هستند، از این گروه‌ها فاصله دارند.

تمایز میان هسته سخت واقعی و گروه‌های تندرو

همان‌طور که گفته شد، وفاداری به نظام و تصمیمات آن، داشتن نقش حمایتی و تقویتی در شرایط بحرانی و حرکت در چارچوب رهبری و پرهیز از رفتارهای خودسرانه از ویژگی‌های اصلی هسته سخت واقعی است، این در حالی است که برخی گروه‌هایی که خود را به نادرستی نمایندگان هسته سخت معرفی می‌کنند برای کسب منافع جناحی یا شخصی تلاش می‌کنند و با اعمال فشار و تهدید نظام به ‌جای حمایت سعی می‌کنند به منافع خود دست یابند. این گروه‌ها متأسفانه در خیلی از موارد از رهبری سبقت می‌گیرند و تلاش می‌کنند مستقل تصمیم‌گیری کنند.

لزوم حرکت در چارچوب فکری رهبر انقلاب

یکی از راه‌های شناخت هسته سخت واقعی این است که ببینیم کسانی که مدعی این جریان هستند تا چه میزان در چارچوب رهبری انقلاب عمل می‌کنند، برای همین منظور هم بهتر است همه نیروهای که‌ مدعی هسته سخت هستند تعهد خود به رهبری و حرکت در چارچوب تصمیمات ایشان را نشان دهند.

نقش هسته سخت در اجرای راهبردهای رهبری

رهبر معظم انقلاب در یکی از بیانات خود تأکید کرده‌اند که «هیچ بن‌بست و مشکل غیرقابل حلی در کشور وجود ندارد» و راه غلبه بر مشکلات را در عزم و اراده مردم و مسئولان، بهره‌گیری از ظرفیت جوانان و نخبگان و فعال کردن منابع کشور دانسته‌اند. این دیدگاه، راهبردی جامع برای مدیریت چالش‌های کشور است. نقش هسته سخت نظام در تحقق این راهبرد، کلیدی است. بااین‌حال، کاستی‌هایی در ارتباط و انتقال سیاست‌گذاری‌ها به این گروه مشاهده می‌شود که می‌تواند تأثیرات منفی بر اعتماد و انسجام این بدنه مهم داشته باشد.
هسته سخت نظام باید یقین داشته باشد که سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات اجرایی، قضایی و دفاعی کشور بر اساس راهبردهای رهبری تنظیم شده و در حال اجرا هستند. این باور، اعتماد و انگیزه این گروه را برای نقش‌آفرینی مؤثر در حل مشکلات افزایش می‌دهد.

جایگاه هسته سخت در چارچوب آموزه‌های اسلامی

بر اساس آموزه‌های قرآنی (نساء: ۶۵) نیروهای مؤمن و وفادار به نظام اسلامی باید داوری در مسائل اسلامی را به رهبری و ساختارهای قانونی بسپارند. این هسته سخت نباید معیارهای اسلامی‌بودن یا کم‌اسلامی‌بودن را به‌طور مستقل تعریف کند و باید کامل نسبت به احکام و تصمیمات رهبری و نظام تمکین کنند.
آیه ۱۴۶ سوره آل عمران بر ضرورت شکیبایی و ثبات قدم نیروهای مؤمن تأکید دارد. این پایداری تضمین‌کننده حرکت هسته سخت در مسیر درست است و مانع از سستی و انحراف در مواجهه با چالش‌ها و مشکلات می‌شود.

در مقابل هسته سخت‌نما چه باید کرد؟

مسلما رفتار و عملکرد آنهایی که به نادرستی خود را نماینده هسته سخت نظام معرفی می‌کنند باعث می‌شود که ضربات سنگینی به اعتماد مردم و در پی آن به نظام و انقلاب وارد شود و به نظر می‌رسد برای مقابله با این جریان و گروه‌هایی که به دنبال سوءاستفاده از این واژه هستند باید تعریفی شفاف از نقش و وظایف هسته سخت ارائه داد تا از سوءاستفاده جلوگیری شود.
از سوی دیگر باید با گروه‌هایی که از عنوان هسته سخت برای اعمال فشار به نظام استفاده می‌کنند، مواجهه جدی و قاطع صورت گیرد.
در پایان نکته مهمی که باید یادآوری شود این است که عمدتا جمعیت حزب‌اللهی در کشور افرادی هستند که حاضرند بدون هیچ چشمداشتی برای نظام و کشور تلاش کنند بااین‌حال اندک افرادی نیز وجود دارند که در این راستا با دوقطبی‌هایی که ایجاد می‌کنند نه‌تنها تاکنون کمکی به حل مشکلات و بحران‌ها نکرده‌اند، بلکه مشکلاتی را هم به وجود آورده‌اند.

۲۹۲۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا