اخبار سیاسی

باید آگاهی عمومی جامعه در خصوص جنگ شناختی دشمن بالا برود

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۳:۰۶ – ۱۷ دی ۱۴۰۳

امیر احمد رضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش در نشست علمی تخصصی علوم اجتماعی، جامعه شناسی شناختی با محوریت محیط خاکستری، اقناع و کنترل اجتماعی که با همکاری معاونت علوم، تحقیقات و فناوری آجا در مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، ضمن تبیین اهمیت جنگ شناختی، در خصوص راهبرد دشمن در جنگ‌های گذشته و مقایسه آن با جنگ‌های عصر حاضر گفت: راهبردی که استکبار در نبرد‌های گذشته از جمله جنگ جهانی اول و دوم، خلیج فارس، جنگ ۲۲ روزه غزه، جنگ ۳۳ روزه لبنان از آن بهره می‌جست استفاده از جنگ ترکیبی و همه مولفه‌های قدرت برای کسب پیروزی قاطع و سریع بود، اما زمانی که دشمن در سال‌های اخیر با مقاومت سنگین ملت‌ها روبه رو شد و با دادن تلفات بسیار، نتوانست به اهداف خود برسد در این مرحله، نظام سلطه، راهبرد عملیات بدون تماس را طراحی کرد و از این راهبرد، موضوع جنگ شناختی بیرون آمد که ششمین عرصه جنگ نیز نامیده می‌شود.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، میدان جنگ شناختی را مغز انسان دانست و خاطرنشان کرد: مغز، میدان نبرد در قرن ۲۱ محسوب می‌شود و جنگ شناختی بر نحوه تفکر و در نهایت عملکرد افراد تاثیر می‌گذارد علاوه بر اینکه این جنگ شروع مشخصی ندارد و افراد معمولاً زمانی متوجه این جنگ خواهند شد که قادر به مقابله با آن نیستند.

وی در ادامه گفت: امروز با جنگ شناختی دشمن مواجه هستیم، مشخصه جنگ شناختی شکل دادن باور‌های مردم، از بین بردن ملت‌ها و نهایتاً تسلط دشمن است.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی آجا تصریح کرد: هدف اصلی جنگ شناختی توسط دشمن تسهیل‌گری جنگ ترکیبی است و از بین بردن ملت‌ها و همراه کردن آنها با دشمنان است. جنگ شناختی بر خلاف عملیات‌های سنتی در جنگ سخت تنها سرزمین و ملت‌ها را هدف قرار نمی‌دهد بلکه بر ضمیر ناخودآگاه ملت‌های هدف و فرآیند تصمیم‌گیری آنها تاثیر می‌گذارد و انسان را به اشتباه می‌اندازد و اجازه نفوذ بر افکار را می‌دهد.

امیر پوردستان ادامه داد: دشمن قصد دارد در جنگ شناختی با تغییر شکل دادن افکار عموم مردم، با مشروعیت‌زدایی و ناکارآمد جلوه دادن نظام، اختیار عمل را به دست بگیرد.

وی اظهار داشت: تلفات در جنگ شناختی با جنگ سخت متفاوت است، در جنگ سخت اگر یک نفر مصدوم شود تنها یک نفر را از دست داده‌ایم، اما در جنگ شناختی اگر یک نفر مورد اصابت قرار بگیرد آن نیرو وارد اردوگاه دشمن خواهد شد.

امیر پوردستان درباره روش برخورد با جنگ شناختی دشمن گفت: باید آگاهی عمومی جامعه در خصوص جنگ شناختی دشمن بالا برود، چرا که به کار گیری واکنش لازم و سریع در مقابل مواضع دشمن و بی‌اثر کردن عملیات‌های شناختی دشمن از جمله اقدامات حیاتی است.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی آجا در خصوص اقدامات صورت گرفته در نیرو‌های مسلح در مواجهه با جنگ شناختی دشمن گفت: در مجموعه نیرو‌های مسلح به صورت هدفمند و منسجم در امور مربوط به جنگ شناختی مدیریت می‌شود و در نیرو‌های مسلح با هم‌افزایی و همگرایی همه تلاش خود را به کار می‌بندیم تا دچار غافلگیری راهبردی نشویم.

امیر پوردستان در پایان خاطر نشان کرد: در ۲۹ دی سال جاری همایش ملی عرصه جنگ شناختی با محوریت علوم و فناوری در دانشگاه مالک اشتر برگزار خواهد شد که در ذیل این همایش نیز چند پیش همایش برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا