اخبار سیاسی

بسیج اساتید باید با رویکرد حکمرانی، به حل چالش‌های کشور بپردازد

خبرگزاری مهر

بسیج اساتید باید با رویکرد حکمرانی، به حل چالش‌های کشور بپردازد

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست اخیر خود با اعضای بسیج اساتید اظهار داشت: اگر بسیج اساتید بتواند حرکت جهادی در حوزه حکمرانی را به‌درستی عملیاتی کند، نه‌تنها به کشور و نظام خدمت خواهد کرد، بلکه موجب ارتقای جایگاه بسیج اساتید نیز خواهد شد. او همچنین بر لزوم بازگشت انسجامی که بسیج اساتید در سال‌های اخیر از دست داده است، تاکید کرد و ورود اساتید به مبحث حکمرانی را به‌عنوان یک فرصت مثبت دانست.

وی در ادامه با تاکید بر مفهوم حکمرانی، آن را فرایندی برای حل مؤثر مسائل اولویت‌دار تعریف کرد و گفت: با وجود بیش از ۲۰۰ تعریف برای حکمرانی، اگر ما طی ۶ ماه یا یک سال جلساتی برگزار کنیم و نتوانیم مسئله‌ای اولویت‌دار را شناسایی و به راه‌حل برسیم، عملاً کاری نکرده‌ایم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هرچند ممکن است اجرای راه‌حل‌ها در اختیار ما نباشد، اما باید یک بسته سیاستی جامع و دقیق ارائه دهیم.

او همچنین تاکید کرد: اگر هر کمیته در بسیج اساتید پس از شش ماه یا یک سال خروجی نداشت، باید فعالیت آن متوقف شود.

خسروپناه بر این نکته تاکید کرد: به‌جای افزایش تعداد کمیته‌ها، بهتر است روی ۵ کمیته کارآمد تمرکز شود که بتوانند آسیب‌ها را شناسایی و راهکارها را ارائه دهند.

استاد خسروپناه به تشکیل کمیته‌ها به‌صورت موضوع‌محور به‌جای علم‌محور اشاره کرد و گفت: مثلاً در حوزه کشاورزی، اگر کمیته‌ای تشکیل شود و بسته‌ای برای اجرایی کردن سند امنیت غذایی ارائه دهد، این اقدام مناسبی است. این کمیته می‌تواند با تمرکز بر اجرایی‌سازی راهبردها، بسته‌ای سیاستی تهیه کند که مشکلات مربوط به امنیت غذایی را حل کند. این نوع کمیته موضوع‌محور است، نه علم‌محور.

وی همچنین در حوزه فناوری اطلاعات، موضوع اصلی را شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و بر لزوم شناسایی مسائل اولویت‌دار مانند فیلترینگ تاکید کرد. در زمینه حقوق، او به مسائل حمایت از خانواده‌های شهدا و دیگر چالش‌های بین‌المللی اشاره نمود.

خسروپناه پیشنهاد داد: کمیته‌ها باید با رویکرد حکمرانی، مسائل را شناسایی کرده و به‌صورت اثربخش حل کنند.

در ادامه، دکتر محمدرضا مردانی، رئیس بسیج اساتید کشور، از برگزاری مجمع عالی بسیج مستضعفین در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: کمیسیون حکمرانی یکی از هفت کمیسیون این مجمع خواهد بود. دکتر خسروپناه به‌عنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شده است.

حمید یزدانی، مدیر اجرایی طرح کمک به ارتقای نظام حکمرانی کشور در سازمان بسیج اساتید، نیز در این نشست گفت: پس از شکل‌گیری کمیسیون مدیریت حکمرانی و صدور احکام، قرارگاهی به منظور ارتقای نظام تشکیل شد.

وی از تشکیل ۲۲ کمیته تخصصی و گروه‌های مدیریت و حکمرانی در ۳۲ استان خبر داد و بر لزوم شناسایی مسائل مشخص در این گروه‌ها تاکید کرد.

سایر اساتید حاضر در جلسه نیز نظرات خود را درباره قرارگاه حکمرانی بسیج اساتید بیان کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا