اخبار سیاسی

تاکید قالیباف بر نقش آفرینی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، برای مشارکت در قانونگذاری

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست هم‌اندیشی که با حضور جمعی از علما و اعضای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در قم برگزار شد، با بیان اینکه اگر امروز از استقلال کشور سخن می‌گوییم به‌دنبال حفظ استقلال کشور، حکمرانی الهی و استفاده از شریعت در قوانین هستیم که باید در مجلس آن را پیگیری کنیم، عنوان کرد: حاکمیت در چند عنصر معرفت، منزلت و ثروت تبیین می‌شود و چگونگی تبدیل این موضوعات به یکدیگر بسیار مهم است.

بنا بر روایت ایسنا، قالیباف در ادامه با اشاره به اشکالاتی که در حوزه تولید قدرت، مسائل فرهنگی، اجتماعی و تربیتی وجود دارد، گفت: اهمیت مجلس این است که هر تحولی در کشور نیازمند تحول در قانونگذاری است.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه در حوزه قانونگذاری ایرادات ساختاری، رویکردی و کارکردی داریم که باید راه‌های موقتی برای حل آن پیدا کنیم، اظهار داشت: در این مسیر، تنقیح قوانین به‌عنوان یکی از موارد ضروری است و از همین رو، تلاش داریم قوانین کشور را به ۵۲ قانون جامع تبدیل کنیم. برای مثال همه قوانین حوزه بهداشت و درمان تنقیح شده و در یک جلد منتشر می‌شود. مجلس چند دوره است که روی تنقیح قوانین کار کرده اما روال آن بسیار کند بوده است و از آنجایی که سرعت تولید قوانین از تنقیح آن بیشتر بود هیچگاه این کار به سرانجام نمی‌رسید.

قالیباف با ابراز امیدواری از اینکه طی یک سال دیگر به نقطه‌ای خواهیم رسید که تعداد ۱۲هزار قانون کشور که حدود ۷۰ هزار مقررات و آیین‌نامه از قبال آن منتشر شده است را با تنقیح به ۳ هزار قانون برسانیم، عنوان کرد: مابقی به‌عنوان قوانین منسوخ محسوب شده و سبک‌سازی خواهد شد لذا این موضوع همچنان یکی از اولویت‌های ما است.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه سیاست‌های رهبری در حوزه قانونگذاری از جمله محورهایی است که ما دنبال می‌کنیم، گفت: بار اصلی این موضوعات بر دوش علما و فضلای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است و مرکز تحقیقات اسلامی باید از ابتدای روال قانونگذاری به این موضوع ورود کند.

وی در همین زمینه افزود: اساس رویکرد مجلس در سیر قانونگذاری و محتوای آن حتماً نیازمند تلاش‌های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قم است و البته مرکز پژوهش های مجلس در تهران نیز از زاویه دیگر مسئولیت دارد.

رئیس مجلس اضافه کرد: امروز با همه وجود حس می‌کنم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم و مرکز پژوهش‌های اسلامی در تهران دو مجموعه‌ای هستند که ستاد قوه مقننه، ریاست مجلس و هیأت رئیسه مجلس برای اداره مجلس چه در حوزه روزمره آن و چه در حوزه ساختاری آن، نیازمند استفاده از این دو مجموعه است. زمانی، مرکز پژوهش‌ها فقط به ما برای دروازه بانی قوانین کمک می‌کرد اما امروز مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم نیز در این حوزه فعال است.

۲۹۲۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا