ثابتی: دولت چهاردهم رکورد گرانسازی را زده است
به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین ثابتی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۶ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور، گفت: دولت مدعی است برای اداره کشور ارز کم دارد، به همین دلیل هم در لایحه بودجه سال آینده، ارز کالاهای اساسی را کاهش داده که به معنای فشار بیشتر به مردم و تورم است، با وجود این، در هیئت دولت مصوبهای گذاشته که از این به بعد اگر مدیران به خارج از کشور بروند، حق ماموریتشان به جای ریال به صورت دلاری پرداخت شود.
چرا باید به دلار یا یورو حق مأموریت دهیم؟
وی خطاب به دولتیها گفت: حالا ارز دارید یا خیر؟ نکند برای مردم ارز ندارید اما برای مدیران دارید؟ از سوی دیگر، اگر مدیری حقوق دریافت میکند و به خارج از کشور میرود و تمام هزینههای رفت و آمد و هتل آن هم پرداخت میشود، چرا باید به دلار یا یورو حق مأموریت بگیرد؟ اگر از جیب خرج میکند به وی پرداخت شود، اما نمیشود که هم حقوق بگیرد و هم حق مأموریت را به جای ریال، دلاری دریافت کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای اداره کشور راهی به جز چابک کردن سیستم نداریم. در آمریکا که اقتصادی قوی دارد، گفته شده که هزینهها باید بهینهسازی شود و ترامپ دو نفر را برای جلوگیری از هدر رفت و اسراف در نظر گرفته، اما ما در شرایط تحریم، بابت مأموریت خارجی به مسئولان دلار میدهیم اما برای موضوعات مهم دلار نداریم. آقای پزشکیان! این مدل اداره کشور در کجای نهج البلاغه آمده است؟ نکند نهج البلاغه جلد دومی هم دارد که از روی آن کشور را اداره میکنید و ما نمیدانیم.
ثابتی در ادامه، گفت: وزیر صمت مطرح کرده که افزایش قیمت خودرو مصوبه دولت قبل بوده است، خب این مصوبه را هم مانند حق مأموریت که ریالی بود و به دلاری تبدیل کردید، باطل میکردید.
وی افزود: در دنیا ۶۵ درصد قیمت تمام شده خودرو مربوط به قطعات بوده، اما در ایران ۸۵ درصد است و سوال این است که این ۲۰ درصد به جیب چه کسی میرود؟ کدام مافیا از آن استفاده میکند؟ اگر این وضعیت ادامه یابد، مجبوریم صریحتر با آنها صحبت کنیم.
دولت به جز گرانسازی چه برنامهای برای اداره کشور دارد؟
ثابتی بیان کرد: دولت به جز گران سازی چه برنامهای برای اداره کشور دارد؟ در ۱۰۰ روز اول دولت، رکورد گران سازی تمامی دولتها بعد از انقلاب شکسته شده است. چرا برای اداره کشور همان قوانین خوبی را هم که وجود دارد، اجرایی نمیکنید؟ به عنوان مثال و برای اجرای قانون جوانی جمعیت، چرا به مردم زمین واگذار نمیکنید تا خودشان خانه بسازند؟ نکند برای ارائه زمین به مردم هم در انتظار اروپا و آمریکا هستید یا اینکه زمینهای ما تحریم شده و باید مذاکره کنید که اگر اجازه دادند زمین به مردم داده شود؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای پزشکیان قبل از انتخابات به دلیل نداشتن برنامه گفت همان برنامه هفتم را اجرایی میکنم. در برنامه هفتم به رشد اقتصادی ۸ درصدی اشاره شده است اما در لایحه بودجه زیر ۴ درصد لحاظ شده است، آیا این صداقت با مردم و عمل به نهج البلاغه است؟ شما برنامه هفتم را نابود میکنید، نه اجرا و احتمالاً بعدها میخواهید به گردن سایرین بیاندازید.
وی ادامه داد: در حالی که مجلس به تمامی وزرا و کلیات لایحه بودجه رأی داد چه بهانه دیگری دارید؟ این چه وضعیت اداره کشور است؟ ۱۰۰ روز گذشته و همه حسرت قیمتهای ۱۰۰ روز قبل را میخورند. پس کارشناسانی که قرار بود با آنها کشور را اداره کنید، چه کسانی و کجا هستند؟ چرا ما اثر کار آنها را نمیبینیم؟
انتقاد از اظهارات صالحی درباره راکتور اراک
ثابتی در ادامه بیان کرد: صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی حرفهای خلاف واقعی را برای بار چندم مطرح کرده است که مجبور هستم به آن پاسخ دهم. وی عنوان کرده که چه کسی میگوید ما داخل راکتور اراک بتن ریختیم؟ بله؛ در چالهاش، نریختید اما در جای مهمتر و در منافذی ریختید که میلههای سوخت در آن قرار میگیرد و اجازه ندادید فعالیت راکتور به نتیجه برسد.
وی افزود: آقای صالحی! اگر این حرفها را برای مردم عادی میزنید و آنها باور میکننند، بگویید، اما بنده به همراه تعدادی از نمایندگان اخیراً از راکتور اراک بازدید کرده و بتنها و دسته گل شما را دیدم، به مردم دروغ نگویید. این مدل حرف زدن با مردم که بخشی را بگویید اما بخشی را نگویید خیانت به آنها است. نگذارید ما بیش از این صحبت کنیم. بند ۳ پیوست ۱ برجام تاکید کرده که بتن بریزید و ۱۵ بار هم آژانس این امر را تاکید کرده است، اما اکنون آن را ناقص بیان کرده و میگوئید که چنین کاری نکردید؟
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اخیراً یکی از نهادها که نام آن را نمیخواهم بیاورم در یک معاملهای مقرر بوده تمام هتلهای خود را به جز دو هتل به صورت یکجا به یک مفسد اقتصادی واگذار کند. در جلسهای با جمعی از نمایندگان با مسئول آن صحبت کردیم، وی حرفهایی را مطرح کرد که برای ما قانع کننده نبود، اما دستگاههای نظارتی متوجه این موضوع شده و با تذکر مجبور به مزایده شده است. خطاب به برادر عزیزم در آن بنیاد عرض میکنم که ما در حال رصد شما هستیم، مراقب باشید. اگر این مزایده را به اسم مستندسازی انجام میدهید ما شما را رصد میکنیم، اما اگر قرار باشد چند ده هزار میلیارد از اموال بیت المال را به یک باند مافیایی تحویل دهید، مطمئن باشید در مجلس نام شما را میآوریم.