اخبار سیاسی

حماسه ۹ دی باعث شد دو قطبی جامعه از بین برود

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۲۳:۴۳ – ۰۹ دی ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهسا حنیفه – علی مطهری، نماینده ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: فتنه به معنی لغوی یعنی آنجایی که تشخیص حق از باطل مشکل می‌شود و نیاز به یک بصیرتی دارد که انسان بداند که حق با کدام طرف است، قبول دارم.

به گفته مطهری در اتفاقات سال  ۸۸ هر دو طرف ماجرا خطا‌هایی داشتند و از طرفی مدیریت ما هم در انتخابات ۸۸ خوب نبود. به این معنا که انتخابات از حالت طبیعی خارج شد. من در زمان انتخابات در مجلس هشتم بودم. روزی نبود که مقامی نیاید و نگوید که ما خدمت رهبری بودیم و نظر رهبری فلان شخص است و آن را دائما تکرار می‌کردند؛ و این نقطه آغاز ماجرا بود و اشتباه برخی افراد بود که خود را ولایت‌مدار هم می‌دانستند. اگر خود مقام معظم رهبری هم در یک دیدار خصوصی نظر خودشان را گفته باشند چرا ما باید آن را در بیرون بگوییم که بعد یک فضایی در جامعه ایجاد شود.

مطهری در ادامه گفت: در مناظرات دیدید که یک طرف به برخی‌ها اتهاماتی زد. مثلا آقای احمدی‌نژاد گفتند که آقایان ناطق‌نوری و هاشمی زندگی خودشان را از کجا آورده‌اند؟ این یعنی چه؟ یعنی دزدیده‌اند.

نایب رئیس سابق مجلس همچنین اظهار داشت: بعدا هم که رهبری در مرقد امام (ره) صحبت داشتند باز به‌گونه‌ای تبلیغ شد که ایشان نظرشان روی یک شخصی است و ماجرا را دوقطبی کردند. این ماجرا ادامه داشت تا روز انتخابات و هر دو طرف اعلام پیروزی کردند و به نظر من هردو اشتباه کردند چرا که هنوز شورای نگهبان کاندید پیروز را اعلام نکرده بود. یک عده قابل توجهی اعتراض داشتند. ما چگونه با این اعتراض مقابله کردیم؟ بهتر از این می‌توانستیم مدیریت کنیم ولی نکردیم.

در ادامه سید محمد حسینی، معاون پارلمانی دولت سیزدهم گفت: روایت ما به‌گونه‌ای دیگر است. ما در آن زمان نشنیدیم که از چندماه قبل بگویند که نظر رهبری یک فرد است. ما در دولت بودیم و با مجلس در رفت‌وآمد بودیم. خانم هیلاری کلینتون از این اقدامات حمایت می‌کرد، نتانیاهو نیز از این اقدامات حمایت کرد. کسانی که با اصل نظام مشکل داشتند، در روز عاشورا آن رفتار‌ها را نشان دادند، درحالی که عاشورا نه‌تنها برای مسلمانان و شیعیان بلکه برای اهل سنت هم جایگاهی دارد که بی‌حرمتی به آن را کسی قبول نمی‌کند. خوشبختانه در ۹ دی برای مردم روشنگری اتفاق افتاد، اما آن وضعیت آسیب‌های زيادی به کشور وارد كرد. انتخابات با ۸۵ درصد مشارکت انجام شد و بعد زیر سؤال برده شد.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در ادامه گفت: مشکلات اقتصادی وجود دارد و ایراداتی به مسئولین وارد است. ولی زمانی که مردم ببینند طرف مقابل‌شان اتحادیه اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی است، از نظام‌شان حمایت می‌کنند، چون نظام ما یک نظام مردمی است.

حسینی همچنین اظهار داشت: مجریان انتخابات همیشه معلوم بوده‌اند و روالی بوده است که درگذشته وجود داشت و کسی هم حرفی نداشته است. اینکه بگوییم با وجود ۱۲ میلیون رأی اختلاف بین دو کاندید تقلب شده است، مسأله درستی نیست.

او در ادامه گفت: وقتی بعضی‌ها رای می‌دادند گفتند که اگر این فرد رأی نیاورد به خیابان بریزید. بله شاید در حوزه‌ای کسی تقلب کند اما اصلا امکان تقلب ۱۰ یا ۱۲ میلیونی وجود ندارد. پای همه صندوق‌ها نماینده‌های کاندیدا‌ها حضور دارند. اینکه بگویند اول فتنه نبود و مردم اعتراض داشتند، بله همین بود و بعد که مردم متوجه شدند راه خودشان را جدا کردند.

حسینی تصریح کرد: من فکر می‌کنم که حماسه ۹ دی باعث شد دو قطبی که در جامعه ایجاد شده بود، تمام شود. مردم دوباره در کنار هم قرار بگیرند و بدانند که در این فضای غبارآلود عده‌ای می‌آیند و می‌خواهند ماهی خودشان را بگیرند و به اختلافات و درگیری‌ها دامن بزنند.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی همچنین ابراز داشت: اینها نکات خوبی بود که مردم مراقبت بیشتری کنند. اینکه پیوندشان با رهبری مستحکم باشد و جایی که می‌بینند دشمن وارد می‌شود، مرزبندی کنند و فاصله بگیرند.  

وی خاطرنشان کرد: خانم هیلاری کلینتون در آن زمان گفت که هر چند وقت یک‌بار مدیرانی از شرکت‌های مایکروسافت، گوگل، فیسبوک و توییتر را در یک کشور ثالث کوچک مثل فنلاند جمع می‌کردیم و توسط یک خبره از وزارت خارجه آمریکا به آنها دو مطلب آموزش می‌دادیم؛ یک اینکه چطور در کشور‌های مختلف طبق اهداف‌مان جریان‌ساز و اثرگذار باشند، دوم اینکه چگونه خودشان را مخفی کنند تا دولت‌ها و مردم جهان متوجه اثرگذاری‌شان نشوند.

مطهری نیز در انتهای برنامه خاطرنشان کرد: کسی منکر این نیست که خارجی‌ها برای ما برنامه دارند. مردم هرجا که احساس کنند اساس انقلاب در خطر است وارد میدان می‌شوند. در ۹ دی هم همین‌طور بود، مردم دیدند به‌گونه‌ای شده که اساس انقلاب در خطر است و همه وارد میدان شدند. این هم یک نقطه قوت مردم ما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا