رئیس مرکز پژوهشهای مجلس: معتقد به گفت و گوی های فراگیر ملی هستیم/ دشمنان میخواهند قشر جوان را تشویق به مهاجرت کنند
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رییس مرکز پژوهش های مجلس در نشست خبری «برنامه ملی هم آفرینی ایران آینده» بر مشارکت نخبگان، رسانه ها و مردم برای خلق تصویر ایران آینده تأکید کرد.
بابک نگاهداری گفت: چشم انداز ۱۴۰۴ امسال به پایان میرسد و از سال بعد باید بر چشم انداز جدیدی از ایران آینده تمرکز و تصویرسازی کنیم. در شرایط فعلی دشمنان ایران اسلامی تمرکز ویژهای کردند که ایران را بیآینده نشان دهند و آرمان ملی را از ما بگیرند و با تخریب دستاوردهای ایران در ۴۶ سال گذشته غرور ملی را از ما بگیرند و هم به نوعی در حال القای بیآیندگی ایران، قشر جوان را تشویق به مهاجرت کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، خاطرنشان کرد: بنابراین ارائه تصویر محرک و پویا از آینده ایران، برای جوانان کشور و ایرانیان، یک الزام راهبردی است. چون جامعهای که اکثریت آن تصویر مثبتی نسبت به آینده داشته باشند یک جامعه شکوفا میشود و اگر این ذهنیت وجود نداشته باشد انگیزه و شور و حرکت از جامعه گرفته میشود؛ بنابراین وقتی ما اراده میکنیم برای همآفرینی تصویر ایران آینده، یک میثاق ملی بین حاکمیتی که متعهد و مدبر است با مردمی که تحولخواه و مطالبهگر هستند، درست میکنیم. وقتی یک جامعه تصمیم میگیرد که چشمانداز تدوین کند، هم مردم و مدیران آن، دنبال تحول و یک ایران آینده بهتری هستند.
نگاهداری ادامه داد: ما در مرکز پژوهشها از سال ۱۴۰۱ برنامه ریزیهای زیادی را برای برنامه ملی هم آفرینی ایران آینده اجرا کردیم و در این مدت ۱۵ گزارش در مرکز پژوهشها تهیه و منتشر شد و ۳ رویداد ملی نوآیند و تعدادی برنامه در تهران و استانها برگزار کردیم. نزدیک ۵۰ مصاحبه اکتشافی تخصصی با خبرگان و متخصصان در تراز ملی انجام دادیم تا از نگاه آنها هم بتوانیم ایران آینده را احصا کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، تصریح کرد: چالشها و موانعی پیشروی ایران آینده برای تحقق تصویر مطلوب وجود دارد. یکی از این چالشها مشارکتگریزی ادارات و نظام اداری ماست. سازمانهای ما فرهنگ مشارکت گیری از مردم را خیلی بر نمیتابند. مانع بعدی شکلگیری ایدهای پیشران ایران آینده است که در ذهن مردم یک وفاق ملی ایجاد کند. از سوی دیگر یک بخشی از مدیران کشور ایستا نگری نسبت به جهان آینده و تحولات جهانی دارند که این هم یکی دیگر از چالشهاست.
او بیان کرد: یک بخشی از سیستم اداری و بروکراسی در اختیار بروکراتهای سنتی است. اینها درکی از تحولات دنیا ندارند و متاسفانه در عصر سنتی ماندهاند. ما باید با نگاه به تحولات آینده حرکت کنیم. یکی از مشکلات ما این است که میخواهیم سند ملی و چشم انداز را بنویسیم تمام آرزوهای خود را در این سند می گنجانیم و نه اولویت بندی انجام می دهیم و نه تقسیم کاری صورت می گیرد و با این وضعیت معلوم است که آن سند عملیاتی نمی شود. یعنی مردم، حکمرانی و تشکلهای اجتماعی در آن نقشی ندارند.
نگاهداری بر ضرورت به دست آوردن قابلیتهای نوین حکمرانی برای تحقق تصویر ایران مطلوب تاکید کرد و گفت: همچنین نیازمند رهبران کنشگر اجتماعی هستیم. فقط دولت نمیتواند این تصویر را ایجاد کند. باید در پیوند با جامعه این اتفاق رخ دهد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، با بیان اینکه ما با فناوریهای ادارکی و شناختی نظیر هوش مصنوعی برای تصویرسازی ایران ۱۴۲۴ نیاز داریم و باید ظرفیت ادبی و هنری را هم برای خلق رویای ایران آینده از جمله هنرمندان و ادیبان به پای کار بیاوریم گفت: من معتقد به گفت و گوی های فراگیر ملی هستیم. هیچ سند رسمی و دولتی پشت درهای بسته امکان عملیاتی شدن ندارد. بنابراین همه را باید به کمک بخوانیم.
2929