اخبار سیاسی

سخنگوی کمیسیون اقتصادی: با تمهیدات دولت شاهد اتفاقات خوبی درباره ارز خواهیم بود/ در دولت قبل سیاست انقباضی برای کنترل نرخ ارز سبب شد بانک‌ها قفل شوند

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفتگویی درخصوص نوسانات قیمت ارز و اقداماتی که مجلس و دولت باید در این باره انجام دهند، گفت: در روزهای اخیر مسئولان مربوطه از جمله وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس بانک مرکزی در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شدند و گزارشی در این باره ارائه داده و نمایندگان نظرات و دیدگاه‌های خود را بیان کردند، در جمع‌بندی آن مقرر شد دولت عمق بازار توافقی و شناور ارز را بیشتر و آن را مدیریت کند.

بنابر روایت ایرنا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید با تزریق ارز خارجی، در بازار آزاد دخالت کرده و اجازه ندهد که بازار ارز به هر سمتی سوق داده شود، افزود: این شیوه سبب خواهد شد تا تعادل در بازار ارز ایجاد شود و ارزهای خارجی نسبت به ریال افزایش قیمت نداشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این در دولت‌های گذشته تزریق ارز به بازار انجام شده اما همچنان ارزهای خارجی سیر صعودی دارند، تصریح کرد: برخی از عوامل در این حوزه از عهده ما خارج است. اما تا حدی می‌توان با سازوکاری که وجود دارد و تدابیری که مسئولان برای آن می‌اندیشند، می‌توان شرایط بازار ارز را کنترل و مدیریت کرد.

نماینده بروجرد در مجلس اقدامات کوتاه مدت برای کنترل افزایش نرخ ارز را بی فایده عنوان کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه در دولت گذشته سیاست انقباضی برای کنترل نرخ ارز سبب شد بانک‌ها عملا قفل شده و وام و تسهیلات به مردم و شرکت‌ها برای جلوگیری از دلالی در بازار ارز داده نشود که این اقدامات مقطعی و کوتاه مدت است. در حالی که کنترل و مهار افزایش نرخ ارز نیازمند اقدامات ریشه‌ای است تا در این فضا دولت و مردم کمتر آسیب ببینند.

مقصودی کاهش سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی که نتیجه تحریم‌ها برای جمهوری اسلامی است در افزایش نرخ ارز موثر دانست و گفت: وقتی که کشور دچار تحریم است، قطعا صادرات کاهش خواهد یافت و گردشگر کمتری نیز وارد کشور می‌شود که نتیجه آن کاهش ورودی ارز به کشور است. برهمین اساس دولت در این شرایط باید با حمایت از واحدهای تولیدی برای صادرات کالا و خدمات اقدام کرده تا میزان ورودی ارز به داخل کشور بیشتر شود. کاری که چین با حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان خود انجام داد و به شکوفایی اقتصادی رسید.

این نماینده مجلس واردات بی‌رویه کالا به کشور را سبب آسیب به تولید عنوان کرد و افزود: به هر میزان دولت بتواند اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را جلب کند، قطعا شرایط رو به بهبود خواهد رفت و به نظر می‌رسد با تمهیداتی که دولت چهاردهم انجام می‌دهد، اتفاقات خوبی در این حوزه رخ خواهد داد.

دیپلماسی اقتصادی دولت رویکرد ارزشمندی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور است

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس، دیپلماسی اقتصادی دولت را رویکرد ارزشمند برای بهبود شرایط اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: اقتصاد و سیاست به یکدیگر گره زده شدند و دیپلماسی اقتصادی یکی از راهکارهای مهمی است که نه تنها مسائل اقتصادی کشور را حل خواهد کرد بلکه ارتقاء دیپلماسی سیاسی می‌تواند سبب رشد و شکوفایی کشور شود. البته دولت چهاردهم به خوبی این رویکرد را در دستور کار سیاست خارجی خود قرار داده است.

وی سفرهای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به کشورهای مختلف را برای ارتقای این سیاست موثر دانست و گفت: بازارهای جهانی فرصت ارزشمندی پیش روی کشور است که رئیس جمهور و وزیر امورخارجه با سفرهای منطقه‌ای به آنها توجه ویژه نشان دادند. البته بهره بردن از آن به حل چالش‌های داخلی بستگی دارد و باید همه ارکان نظام به صورت واحد در جهت منافع مردم و اقتصاد کشور گام بردارند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس اضافه کرد: سفرهای خارجی رئیس جمهور و وزیر امورخارجه، نگاه های تندی که به جمهوری اسلامی وجود دارد، کاهش خواهد داد و این حرکت سبب بهبود روابط با کشورهای مختلف خواهد شد.

کاهش صادرات و افزایش واردات سبب کاهش درآمدهای ارزی می‌شود

مقصودی کاهش صادرات و افزایش واردات را سبب کاهش درآمدهای ارزی برشمرد و یادآور شد: وقتی ورودی ارز به کشور نسبت به خروجی آن کمتر باشد، قطعا ناترازی در عرضه و تقاضا ایجاد خواهد شد و مردم به سمت خرید ارز و تبدیل سرمایه خود به دلار و ارزهای خارجی خواهند رفت که این شرایط سبب رشد دلالی و ایجاد ناترازی می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت در راهکارهای گفته شد تلاش دارد از شرایط فعلی عبور کند که قطعا عبور هم خواهد کرد. چرا که جمهوری اسلامی افت و خیزهای بی‌شماری را در این ۴۶ سال تجربه کرده است و کشور ما همیشه در سال‌های تحریم با چنین مسائلی روبرو بوده و موفق شده آنها را مهار و مدیریت کند.

29219

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا