اخبار سیاسی

سفیر ایران: ایران آماده تعامل برای رسیدن به راه‌حل پایدار است

خبرگزاری مهر

سفیر ایران: ایران آماده تعامل برای رسیدن به راه‌حل پایدار است

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن نذیری اصل طی سخنانی خروج یکجانبه، بی دلیل و غیرقانونی آمریکا از برجام را علت اصلی وضعیت فعلی این توافق توصیف کرد و گفت: مذاکرات (وین) قرار بود به ادامه تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی ایالات متحده علیه ایران پایان دهد و راه را برای اجرای کامل و موثر برجام توسط همه شرکت کنندگان هموار کند. اما ناکامی ایالات متحده در تغییر مسیر و ادامه سیاست فشار حداکثری به تضعیف فضای لازم برای به نتیجه رساندن مذاکرات شد. بنابراین، اگر برخی از اعضای شورا در رابطه با اجرای برجام سوالاتی را مطرح می‌کنند، آمریکا در مورد تعهدات ایران ذیل این سند حرفی برای گفتن ندارد، زیرا این کشور از هیچ تلاشی برای از بین بردن این توافق دریغ نکرده است.

وی افزود: رئیس‌جمهور پزشکیان و وزیر امور خارجه ایران اعلام کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران آماده است تا گام‌های جبرانی قانونی خود را به عقب برگرداند، مشروط بر اینکه لغو موثر و قابل راستی‌آزمایی تحریم‌های غیرقانونی آمریکا انجام شود و همه مشارکت‌کنندگان در برجام به اجرای کامل و مؤثر تعهدات خود ادامه دهند. سفیر کشورمان بر همین اساس به طرف‌های غربی توصیه کرد که مسیر شکست خورد گذشته را «که قبلاً تجربه کرده‌اند تکرار نکنند»

وی سپس مواضع و اقدامات تروئیکای اروپایی را مغایر روح و متن برجام توصیف و تحریم‌های اخیر علیه شرکت کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را بشدت محکوم کرد و گفت: این اقدامات نقض آشکار برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. ما این اقدامات را مغایر با الزاماتی می‌دانیم که زیربنای هرگونه تعامل احتمالی در آینده است.

نذیری اضافه کرد: این نوع اقدامات نشان می‌دهد این کشورها برخلاف آنچه ادعا می‌کنند که مشتاق تعامل برای احیای برجام هستند، از هیچ تلاشی برای از بین بردن مسیری که درباره آن توافق کرده‌ایم دریغ نمی‌کنند.

سفیر کشورمان ضمن سرزنش تروئیکا که از یک سو با ارسال نامه‌های مختلف به شورای امنیت، چشم خود را بر عامل اصلی وضع موجود برجام بسته و عمداً اطلاعات نادرست در مورد تعهدات ایران ذیل این توافق منتشر می‌کنند و از سوی دیگر با وارونه جلوه دادن واقعیت‌ها خواهان اجرای برجام توسط ایران هستند، تصریح کرد که گام‌های جبرانی ایران در برجام، «مطابق با حقوق ذاتی آن طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ این توافق و در واکنش به خروج غیرقانونی ایالات متحده از برجام، همراه با ناتوانی تروئیکا در اجرای تعهدات خود بود. این واقعیت آشکار به هیچ وجه نمی‌تواند مبنایی برای تروئیکا برای خودداری از اجرای تعهدات خود باشد.»

وی همچنین بی‌اعتنایی تروئیکای اروپا به تعهدات خود در زمینه رفع تحریم‌های موشکی علیه ایران را که باید در چارچوب بندهای غروب آفتاب برجام برداشته می‌شد، اقدامی غیرقانونی و مصداق دیگری از عدم اجرای قابل توجه تعهدات آنها در نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و گفت: باید تاکید کرد که برنامه موشکی ایران طبق اعلام دبیرخانه سازمان ملل دیگر مشمول محدودیت‌های شورای امنیت نخواهد بود. این کشورها نه تنها عمداً تعهدات داوطلبانه را با تعهدات قانونی درهم می‌آمیزند، بلکه نهایت تلاش خود را برای پنهان کردن یک واقعیت کاملاً واقعی انجام دادند و آن اینکه برجام دارای شرکت کنندگان دیگر و همچنین ضمیمه‌هایی است که باید بدون تأخیر بیشتر توسط آن شرکت کنندگان اجرا شوند.

نذیری در بخش دیگری تصریح کرد که بیانیه مشترک ۴ مارس درباره توافقات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل‌وفصل تمام مسائل پادمانی باقی‌مانده، «نباید به گونه‌ای تفسیر شود که این بیانیه مشترک جایگزین تعهدات قانونی موافقتنامه پادمان جامع است.»

سفیر کشورمان با اشاره به اینکه ایران طی دو ماه گذشته با خویشتن‌داری، از هرگونه اقدامی که ممکن ایست مسیر تلاش‌ها برای احیای برجام را پیچیده کند پرهیز کرده است، تصریح کرد که طرف‌های اروپایی عضو برجام نه تنها اقدام متقابل صورت نداده که مسیر تقابل را انتخاب کرده‌اند.

وی تاکید کرد: گفت‌وگو و همکاری سازنده برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار، به نحوی که همه نگرانی‌های اعضای برجام به طور یکسان مورد توجه قرار گرفته و راه‌حل‌های دوستانه بررسی شود، ضروری است.

نذیری بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به این هدف، در صورتی که سایر طرف‌ها اراده سیاسی از خود نشان داده و اقدامات لازم را صورت دهند، به نحوی که تمام تلاش‌های انجام‌شده در سه سال گذشته، از جمله گره زدن مذاکرات به موضوعات غیرمرتبط، خدشه‌دار نکنند، آماده تعامل مثبت است.

وی تصریح کرد: فشار، ارعاب و رویکرد تقابلی مسیر پایدار و قابل قبولی نیست و در نهایت به بن بست می‌انجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا