اخبار سیاسی

سوخو ۵۷ خریداری شد

خبرگزاری خبرآنلاین

امیرمسعود عابدین: بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان، نام نخستین خریدار خارجی Su-۵۷، جنگنده نسل پنجم روسی، مشخص شد.  الجزایر، خرید جت‌های جنگنده پنهانکار Su-۵۷ Felon روسیه را تأیید کرد و به اولین مشتری خارجی این هواپیمای نسل پنجم تبدیل شد.

این خبر از طریق تلویزیون دولتی الجزایر اعلام شد و گزارش داد که خلبانان الجزایری در حال حاضر در روسیه در حال آموزش هستند و انتظار می‌رود تحویل‌ این جنگنده اواخر امسال آغاز شود.

Rosoboronexport، آژانس صادرات تسلیحات دولتی روسیه، فاش کرد که یک خریدار خارجی نامشخص، سفارشی برای Su-۵۷ ثبت کرده است. در حالی که مقامات روسی قبلاً از ذکر نام مشتری خودداری می‌کردند، بیانیه اخیر دولت الجزایر هرگونه ابهامی را در مورد این معامله برطرف کرده است.

در نوامبر ۲۰۲۴، مقامات روسی ادعا کردند که اولین توافق‌نامه‌های صادراتی امضا شده است، اما آنها جزئیاتی در مورد کشور خریدار ارائه نکردند. تأیید اخیر الجزایر با گزارش‌های قبلی مبنی بر اینکه این کشور با توجه به سابقه طولانی خود در خرید تجهیزات نظامی روسیه، از جمله علاقه‌مندترین کشورها برای خرید Su-۵۷ بود، همخوانی دارد.

الجزایر با سابقه اتکا به سخت‌افزار دفاعی روسیه، قبلاً مجموعه‌ای از سکوهای پیشرفته، از جمله جنگنده‌های Su-۳۰MKA، MiG-۲۹ و سیستم‌های دفاع هوایی S-۳۰۰ را به دست آورده است. انتظار می‌رود که اضافه شدن Su-۵۷، قابلیت‌های هوایی این کشور را به طور قابل توجهی افزایش دهد و موقعیت آن را به عنوان یکی از مجهزترین نیروهای هوایی آفریقا تقویت کند.

سوخو ۵۷ پاسخ روسیه به جنگنده‌های نسل پنجم غربی مانند F-۳۵ Lightning II ایالات متحده و J-۲۰ چین است. مسکو پنهانکاری پیشرفته، قابلیت مانور فوق‌العاده و اویونیک نسل بعدی این هواپیما را به عنوان نقاط قوت فروش آن معرفی کرده است. در حالی که جزئیات دقیق این معامله فاش نشده است، مقامات روسی قبلاً گفته‌اند که نسخه صادراتی Su-۵۷ به طور قابل توجهی ارزان‌تر از همتایان غربی خود، به ویژه F-۳۵ خواهد بود.

این خرید در بحبوحه تلاش‌های مداوم نوسازی نظامی الجزایر و تلاش آن برای حفظ برتری هوایی استراتژیک در شمال آفریقا انجام می‌شود. در حالی که جدول زمانی تحویل این جنگنده نامشخص است، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که اولین دسته از Su-۵۷ها می‌تواند تا پایان سال ۲۰۲۶ در نیروی هوایی الجزایر عملیاتی شود.

مسکو مدت‌ها به دنبال گسترش جایگاه Su-۵۷ در بازارهای بین‌المللی بوده و تلاش‌های قبلی برای جذب مشتری از کشورهایی مانند ترکیه و هند داشته است. در سال ۲۰۱۹، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شخصاً Su-۵۷ را به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نشان داد و گمانه‌زنی‌هایی را مبنی بر اینکه ترکیه ممکن است این هواپیما را به عنوان جایگزینی برای برنامه F-۳۵ ایالات متحده در نظر بگیرد، برانگیخت. با این حال، هیچ معامله‌ای محقق نشد.

منبع: defence-blog

۳۲۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا