اخبار سیاسی

شاه: اگر در قفس طلایی بی‌طرفی گرفتار نمی شدیم، احتمالا وقایع شهریور ۱۳۲۰ به وجود نمی‌آمد/ وظایف و مسئولیت‌های ایران محدود به خودش نیست

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز سه‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۵۳ مانور بزرگ نیروی دریایی ایران که به مناسبت سال‌روز نیروی دریایی در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان برگزار می‌شد پس از دو روز پایان یافت. در ادامه سخنان شاه را در پایان این مراسم به نقل از روزنامه اطلاعات به تاریخ ۱۴ آبان ۵۳ می‌خوانید:

موقعی که این نیرو ایجاد شد، ایران در راه سازندگی و جلب احترام سایر ممالک دنیا بود منتهی برای بار دوم تجربه ثابت کرد که همان‌طوری که در جنگ اول بین‌المللی روی ضعف تشکیلاتی و حکومتی مملکت ایران پریشان‌خاطر شد، و زیر سم و ستور بیگانه قرار گرفت، در جنگ بین‌المللی دوم در اثر خوش‌باوری و این‌که احترام ملل محفوظ می‌ماند در قفس طلایی به اصطلاح بی‌طرفی خدمات آرمیده بودیم تا این‌که به ما، کسانی که صاحب زور بودند معنی بی‌طرفی را نشان دادند. باز تکرار می‌کنم اگر در آن روز ما آن‌طور خوش‌باور نبودیم و آمادگی آن را داشتیم که قبل از این‌که مملکت ما تحت اشغال قرار بگیرد و از حدود استعداد دفاع ما خارج باشد که از آن دفاع بکنیم، مملکت را به کسی سالم تحویل ندهیم اتفاقا شهریور سال ۱۳۲۰ احتمالا پیش نمی‌آمد و نیروی دریایی جوان ایران نابود نمی‌شد. ولی هر ملتی از تاریخ باید پند بگیرد. پند ما چه بود؟ این‌که هر ملتی که می‌خواهد با سربلندی زندگی کند باید آماده‌ی جان‌فشانی و دادن قربانی و تلفات باشد، قربانی‌هایی که نیروی دریایی در سال ۱۳۲۰ داد. ای کاش حقیقتا یک رزم دریایی بود. این کاش این قربانی‌ها فقط در نیروی دریایی نبود و به تمام ملت و مملکت سرایت می‌کرد. این می‌شد یک مقاومت میهنی یا یک جنگ میهنی.

بدخواه احتمالی

و اگر ما خود را برای چنین روزی آماده بکیم چه‌بسا هیچ‌وقت برای ما پیشامدی نکند. برای این‌که بدخواه احتمالی خواهد دانست که سروکارش با یکی دو تا واحد جنگنده نیست بلکه با تمام آحاد و افراد ملتی است و یک ملتی را نمی‌شود به زانو درآرود. اگر هم موقتا یک دوره‌ی سختی برای یک ملتی پیش بیاید این دوره گذران است و دومرتبه آن ملت زنده به راه خود ادامه خواهد داد.

هدف تشکیل نیروی دریایی

هدف ما از تشکیل نیروی دریایی جدید ایران، فقط و فقط برای سیادت در خلیج‌فارس یا آب‌های ساحلی ایران نمی‌تواند باشد، برای این‌که وظایف و مسئولیت‌های مملکت ایران محدود به خودش نیست. ایران امروز در دنیا موقعیتی پیدا کرده است که مسئولیت‌هایش دارد جنبه‌ی ناحیه‌ای پیدا می‌کند، به همین جهت ما پیشنهاد کرده‌ایم که ممالک ساحلی اقیانوس هند در تشکیلات بگویم اول اقتصادی که مسلما دنباله خواهد داشت دورهم جمع بشوند امنیت و آسایش و پیشرفت ناحیه را با همدیگر تامین بکنند. به همین جهت می‌بینید که نیروی دریایی ایران با چه سرعتی به سمت توسعه و دارا بودن آخرین وسایل از لحاظ ناو و از لحاظ سلاح‌های دیگر مجهز می‌شود.

نمونه‌های آن را در دو روز اخیر در مانور بسیار موفق نیروی دریایی شاهنشاهی مشاهده کردیم و آن‌ها که وارد هستند می‌دانند که در سال‌های آینده نیروی دریایی ایران منتظر چه نوع وسایل اضافی روی سطح و بالای سطح می‌باشد.

کادر معتقد

این هدف‌ها و این نقشه‌ها بدون یک کادر معتقد و تربیت‌شده و دوره‌دیده، آن هم بهترین و آخرین دوره‌هایی که هر افسر نیروی دریایی می‌تواند ببیند امکان‌پذیر نبود.

این قضیه فقط قضیه‌ی افسر نیست، درجه‌داران هستند، ناویان هستند و آن کسی [که] حتی کوچک‌ترین عملی را باید انجام بدهد کار خودش را به بهترین وجهی می‌داند و روزبه‌روز در ترقی و در تعالی خواهد بود.

کار دسته‌جمعی در نیروی دریایی شاید سریع‌تر و زودتر از هر نیروی دیگری مشخص می‌باشد در روی یک ناو همه عضو یک تیم رزمنده و جنگنده‌ای هستند، و این اساس کار یک نیروی دریایی امروزی است که روی آن می‌شود حساب کرد. این است که با چنین دورنمایی با چنین وظایف سنگینی که پیش فردفرد شما هست مطمئن هستم که با روحیه‌ای که در شما می‌بینم و با ورزیدگی علمی و عملی که در شما می‌بینم با کوشش و همت و روحیه‌ای که در شما سراغ دارم می‌دانم که امروز آماده هستید و فردا آماده‌تر، امروز قوی هستید و فردا قوی‌تر. جای شک نیست که پرچم ایران روی ناوهای شاهنشاهی با افتخار همیشه در اهتزاز خواهد بود.

۲۵۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا