شهید نیلفروشان؛ از بسیجی لشکر امام حسین تا درجه سرلشکری
عباس نیلفروشان کار خود را در ابتدای جنگ تحمیلی با فرماندهی دسته در لشکر ۱۴ امام حسین(ع) شروع میکند و مسئولیتهای مختلف را با موفقیت پشت سر میگذارد و در نهایت در کنار مرد اول حزبالله در ضاحیه به شهادت میرسد و درجه سرلشکری به وی اعطا میشود.
به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، شهید عباس نیلفروشان متولد سال 1345 در اصفهان است و 14 ساله بوده است که با دستکاری شناسنامهاش دو سال سن خودش را بالا میبرد تا بتواند به جبهه برود.
در ابتدا کار خود را با فرماندهی دسته در لشکر 14 امام حسین(ع) شروع میکند و تا سال 62 در همین لشکر میماند. بعد از سال 62 به لشکر 8 نجف اشرف میرود و همرزم شهید کاظمی میشود و با پایان دفاع مقدس مسئولیت عملیات لشکر 8 نجف اشرف را بهعهده میگیرد.
از سال 84 به نیروی زمینی میرود و معاونت عملیات این نیرو میشود. پس از آن در دو مقطع با مأموریت مستشاری در محور مقاومت به عنوان مسئول عملیات سپاه در لبنان به ایفای نقش میپردازد و پس از آن برای دورهای فرماندهی دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بهعهده میگیرد. اما پس از مدتی به معاونت عملیات کل سپاه میرود و جانشین معاون عملیات میشود.
با تشکیل قرارگاه مرکزی امام حسین(ع) با حفظ سمت، جانشینی فرمانده کل سپاه در قرارگاه امام حسین(ع) را بهعهده میگیرد و پس از انتصاب سردار سلامی به فرماندهی کل سپاه سردار عباس نیلفروشان به سمت معاونت عملیات کل سپاه منصوب میشود.
سال 1403 و پس از شهادت سردار زاهدی به عنوان مستشار عالی سپاه به لبنان میرود ودر ششم مهرماه همین سال به همراه سید حسین نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در جریان بمباران مقر حزبالله در ضاحیه بیروت به شهادت میرسد.
روز گذشته سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در منزل شهید نیلفروشان لوح درجه سرلشکر این شهید را به خانواده وی تقدیم کرد.
در این دیدار فرماندۀ کل سپاه درباره خصوصیات شخصیتی شهید نیلفروشان گفت: حاج عباس از نظر اخلاقی بینقص بود، همیشه با آرامش صحبت میکرد و بسیار باصداقت بود؛ همچنین در انجام کارها مسئولیتپذیر، باهمت و دقیق بود. تمام زیردستان و مافوقهای حاج عباس از همکاری با ایشان احساس رضایت میکردند و به کارش اعتماد کامل داشتند. همچنین رفتار شهید نیلفروشان با زیردستان بسیار رحیمانه بود.
وی افزود: یک ژنرال ایرانی در لبنان به دست اسرائیلیها شهید شد؛ اینها امتیازات انحصاری این شهید و افتخار بزرگی برای سپاه است. شهید نیلفروشان نه فقط افتخار این خانواده بلکه افتخار یک سپاه است.
سردار سلامی در ادامه با بیان اینکه شهید نیلفروشان به لحاظ فکری بسیار در انجام امور محوله موثر بود، یادآور شد: ایشان انسان متفکری بود و بسیار سنجیده صحبت، و معیارها را به خوبی رعایت میکرد. این شهید بزرگوار در هر مسئولیتی خیلی سریع جا میافتاد مثل مسئولیتی که در دافوس داشت. شخصیت ایشان انعطاف خاصی داشت که در هر موقعیتی دقیقاٌ همرنگ محیط میشد و در عملیات نیروی زمینی هم کاملاً اینگونه بود؛ سپس به قرارگاه امام حسین(ع) رفت و پس از آن معاون اجرائی ستاد کل و در نهایت معاون عملیات شد. ایشان در سمت معاون عملیات در رزمایشها و ماموریتها بسیار زحمت کشید.
وی با مشاهده تصویر اعطای درجه شهید توسط فرماندۀ معظّم کل قوا اظهار کرد: این عکس مربوط به پنج سال و نیم قبل و روز درجه گرفتن ایشان از حضرت آقا است. ما پس از نماز از حسینیه امام خمینی(ره) خارج شدیم و من ایشان را به عنوان معاون عملیات معرفی کردم. ایشان کتابی به قلم خودش را در آن روز به حضرت آقا هدیه داد.
حضور مردم اصفهان برای تشییع و مراسم شهیدان نیلفروشان و زاهدی را بسیار پرشور دانست و افزود: شهید نیلفروشان با سردار زاهدی خیلی رفیق بود و سرانجام با فاصله زمانی اندک شهید شدند. هر دو شهید به دست شقیترین دشمن اسلام شهید شدند. یک ژنرال ایرانی در لبنان به دست اسرائیلیها شهید شد؛ اینها امتیازات انحصاری این شهید و افتخار بزرگی برای سپاه است. شهید نیلفروشان نه فقط افتخار این خانواده بلکه افتخار یک سپاه است.
وی ادامه داد: این شهدا بالاترین درجهها را دارند؛اینها وسط میدان هستند؛ زمانی که حرفی میزنند ابتدا خودشان عمل میکنند؛ بنابراین شهادت ابتدا نصیب اینها میشود. این امتیازات بسیار ارزشمند است. بهترین سرنوشت برای هر کسی همین است و هیچ عاقبتی برای آقای نیلفروشان بهتر از شهادت نبود و نمیتوانست آرزوی ایشان را برآورده کند. این عبارت شهید سید حسن نصرالله در توصیف شهید نیلفروشان است.
محمد امین نیلفروشان فرزند شهید نیز در ادامه این گفتگو اظهار کرد: آقا سید نگاه ویژهای به پدرم داشت؛ یعنی ایشان جزو کسانی بود که آقا سید بسیار قبولشان داشت و در مورد ایشان گفته بود حاج عباس رفیق و شریک من است. ما در زمان اعزام پدر به مأموریت لبنان با خانواده در کربلا بودیم و ایشان را ندیدیم.
انتهای پیام/