اخبار سیاسی

عضو خبرگان: فیلترینگ یک شوخی بود / روزی حکم کردیم رادیو حرام است و بعد باز شد / اگر فیلترینگ امنیتی بود، نظام قطعاً پای آن می‌ایستاد

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین سید شرف‌الدین ملک‌حسینی، نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری، در دیدار با وزیر ارتباطات با اشاره به موضوع فیلترینگ گفت: این ایام بحث فیلترینگ زیاد شده است، شما تا زمانی که فتح نسبی از رفع فیلترینگ ایجاد نشد، سفرها را آغاز نکردید، در اتاق دربسته بودید و منتظر بودید که خبری شود. و بعد از آن سفر را آغاز کردید.

او با اشاره به موضوع فیلترینگ و رفع محدودیت از برخی پلتفرم‌های خارجی، بیان کرد: لازم نبود که شما [مسئولان] به‌خاطر شوخی فیلترینگ در محدودیت باشید. فیلترینگی که به‌راحتی از آن عبور می‌شود، چه از مسیرهای مجانی و چه مسیرهای پرسود برای مافیای فیلترشکن و چه مسیرهای مجاز برای افرادی که برای خودشان یک امتیاز قائل هستند، به معنی این است که فیلترینگ یک شوخی بود.

ملک‌حسینی ادامه داد: در واقع گفتند، اما نبود. خدا کند اگر هر نظامی تصمیم بگیرد کاری انجام دهد، آن را قاطعانه انجام دهد، اگر قائل به فیلترینگ بود، پای آن می‌ایستاد، اجازه نمی‌داد کسی استفاده کند، حتی ویژه خواران و کسانی که خود را صاحب امتیاز می‌دانند. آن موقع همه می‌پذیرفتند.

وی افزود: اگر نمی‌شود و قرار است که در استفاده از پلتفرم‌های خارجی تبعیض رخ دهد و مسیرهای بسته شده به واسطه راه‌های غیرقانونی باز شود، خوب از همان ابتدا فیلترینگ نمی‌کردند.

ملک‌حسینی تصریح کرد: من به عنوان یک طلبه متوجه نشدم که فیلترینگ حیث امنیتی داشت؟ حیث اجتماعی یا اخلاقی یا اقتصادی داشت؟ که مورد آخر ضعیف نیست. چه کسانی از این اتفاق سود نمی‌بردند و باعث شد که راه بسته شود و افرادی کام جویی‌های خود را ادامه دادند. شما پایتخت نشینان حتما می‌دانید که هدف چه بود، ولی خبرهایی که به ما می‌رسد خبرهای دسته سوم و چهارم است، اگر فیلترینگ امنیتی بود، نظام قطعاً پای آن می‌ایستاد، ولیکن به نظر می‌رسد هیچ کدام از موارد مذکور وجود نداشت، به نظر می‌رسد که کلام شما که فیلترینگ هوشمند را مطرح کردید و طرفداری کردید، مطلب خوبی بود.

ملک‌حسینی اظهار کرد: الان در بعضی از بسترهای اینترنت وقتی که عکس شهید مقاومت می‌آید، آن صفحه مسدود می‌شود. این یک نوع فیلتر هوشمند است، کسانی که این‌ها را می‌سازند طرفدار نوعی از محدود کردن به نفع خود است. اگر این سبک و سیاق شکل بگیرد، که فیلتر در بحران اتفاق بیفتد، یا اینکه منافذ ضداخلاقی و ضددینی به شکل طبیعی بسته می‌شد، ولی مطالب علمی که رشد عقلانی به دانشگاهیان می‌داد بسته نمی‌شد، این اتفاق مبارکی می بود.

ملک‌حسینی خاطرنشان کرد: نه محدودیت مطلق و نه آزادی مطلق. نوعی از محدودیت هوشمندانه و نسبی. چیزی که درد می‌آورد این هست که کاش پایتخت نشینان می‌فهمدیدند که این فضا را پر از کاربران فعال، هوشمند، دیندار، متعبد، متدین می‌کردند، برای اینکه در مقابل هر حرکتی که در مقابل نظام و اسلام انجام می‌گرفت آماده و فعال باشند. ما به جای اینکه برای این موضوع هزینه کنیم، جلوی برخی از کاربران خوب را هم گرفتیم، و این بسیار خطرناک است. مثل اینکه دو نفر شمشیر به دست هستند،و شما از دوست خود شمشیر را بگیرید. در عرصه فضای جهانی ارتباطات باید مثل رزمنده‌ای باشیم که شمشیر تیز و گلوله‌های آتشین دارد، و کاربران قدرتمندی را در این فضا رشد دهیم.

وی افزود: هر چقدر به عقب نگاه می‌کنم می‌بینم هر چیزی را که بستیم، قهر زمان بر آن باز شد، روزی حکم کردیم که رادیو حرام است، و بعد باز شد، بعد از انقلاب گفتند دستگاه‌های ماهواره ممنوع است، و بعد باز شد. آن اتفاقی که ما می‌خواستیم نیفتاد، جهان تغییر می‌کند، از همین ارتباطات برای تربیت انسان‌های فعال می‌توان استفاده کرد.

ملک‌حسینی ادامه داد: دشمن عقب نشینی نخواهد کرد، هر روز با ابزار نویی وارد صحنه می‌شود. فناوری نیز مسیر خود را به جد پیش می‌برد، هرگز رکود یا عقب رفت در آن وجود ندارد، با توجه به تیزهوشی و هوشمندی جوانان ما که برخی معتقدند این تیزهوشی بیشتر از سایر نقاط جهان است، می توان از این فضا به خوبی استفاده کرد.

ملک‌حسینی اظهار کرد: گرچه خودم به عنوان طلبه‌ای که بعضی‌ها ما را هنوز در حجره‌ها تصور می کنند، موافق هر نوع استفاده از تکنولوژی نیستم. بعضی مواقع مسئولان در سخنرانی‌ها می‌گویند ما باید آخرین ابزار تکنولوژی را بیاوریم، در حالی که دیگران بصورت پلکانی از ابزار و تکنولوژی استفاده کردند. گاهی مسئولین ابزاری می‌آورند که ۲۰۰ کارگر را حذف می‌کند، در حالی که شما برای آن ۲۰۰ نفر فکری نکرده‌اید.

ملک‌حسینی تأکید کرد: آن‌هایی که پلکانی رشد می‌کنند، ابزار ماقبل آخرشان ابزاری بوده که دیروز از آن استفاده کرده‌اند، اما ما اینطور نیستیم، ما می‌جهیم، در این جهیدن بسیاری‌ها حذف می‌شوند. اگر تکنولوژی انسان را حذف کند، درست نیست و باید برای ایجاد تعادل فکری کرد.

وی گفت: تکنولوژی‌های عرصه ارتباطات بجای حذف، انسان را خلق می‌کند، انسان‌های متعددی را در یک جمع حاضر می‌کند. با شتاب تکنولوژی انسان‌ها را به سرعت زیادی در کنار هم جمع می‌کند.

۲۹۲۱۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا