فرمانده بلندپایه ارتش: پیچیدهترین عملیات هوایی دنیا به نام ایران است/ قدرت نیروی دریایی ارتش به روایت دریادار ایرانی
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی در سی و یکمین دوره نظری هیئت معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی که در دانشگاه افسری امام علی (ع) نزاجا برگزار شد، با اشاره به نقش نیروی هوایی در سرکوب توان هوایی دشمن، اظهار داشت: زمانی که رژیم بعث عراق، نخستین حملات خود به خاک ایران اسلامی را انجام داد، نیروی هوایی ارتش بدون لحظهای درنگ، پایگاههای نظامی، تأسیسات نفتی و اماکن حیاتی این رژیم را مورد آفند و اصابت قرار داد.
بنابر روایت ایرنا، وی افزود: شدت این حملات قاطع و سریع، به نحوی بود که رژیم بعث عراق را بسیار زودتر از آنچه گمان میشد به اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی خود آگاه کرد.
سرتیپ واحدی ادامه داد: نیروی هوایی ارتش عملیاتهای مهم و متعددی را به سرانجام رسانده است اما عملیات موسوم به «عملیات ۱۴۰ فروندی H۳» که در واقعیت تعدادی بیشتر جنگنده (بیش از ۳۰۰ جنگنده نیروی هوایی ارتش) در آن شرکت داشتند، نمونه بینظیر عملیاتهایی است که نیروی هوایی به مدد آنها توانست، علاوه بر نفوذ هزاران کیلومتری در خاک دشمن، مواضع زیرساختی و حیاتی رژیم بعث عراق را مورد اصابت و نابودی قرار دهد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش تصریح کرد: علیرغم آنکه دولتهای غربی نظیر آمریکا، اطلاعات راهبردی و قابل توجهی از ادوات، تجهیزات و مشخصات هوایی ایران را در اختیار دشمن قرار داده بود، اما خلبانان تیرپرواز نیروی هوایی توانستند با تدبیر و کیاستی بینظیر، عملیات اِچ ۳ را طراحی، اجرایی و به سرانجام موفقیتآمیز برساننند.
وی با اشاره به هوشمندی و توانایی بالای خلبانان نیروی هوایی ارتش، تأکید کرد: در این عملیات که با لیدری امیر سرتیپ خلبان فرجالله براتپور انجام شد، هشت جت جنگی فانتوم بدون آنکه شناسایی شوند، توانستند در ارتفاع بسیار پایین و بهدور از دید رادارها با بیش از سه مرحله سوختگیری هوایی، سه پایگاه رژیم بعث را در مرز اردن، نابود و بیش از ۵۰ فروند هواپیمای جنگی دشمن را منهدم کنند.
وی ادامه داد: زمانی که این عملیات انجام شد و جنگندههای نیروی هوایی به کشور بازگشتند، دولت عراق هنوز باور نداشت که این عملیات هنر جنگندههای ایرانی باشد و گمان میکرد که رژیم صهیونیستی به آنها حمله کرده است. این امر نشاندهنده آن است که عملیات اچ ۳، نتیجه تدبیر فرماندهانی بانبوغ و خلبانانی مجرب بود که باعث شد پیچیدهترین و شگفتانگیزترین عملیات هوایی دنیا در تاریخ به نام ایران ثبت شود.
فرمانده نیروی هوایی ارتش ضمن خطاب قرار دادن دانشجویان حاضر در سی و یکمین دوره نظری هیئت معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی خاطرنشان کرد: فرماندهان آینده نیروهای چهارگانه ارتش، از میان همین جوانانی انتخاب میشوند که در کنار یکدیگر نشستهاند؛ بدین ترتیب شما به سبب آنکه مهمترین و ارزشمندترین سرمایههای این مملکت هستید، باید علاوه بر تلاش در راستای تعالی علمی و فنی، در جهت پویایی معرفتی و بصیرتی و نیز کسب توانایی و تجربههای پیشکسوتان و بهرهمندی از دوران جوانی کوشا باشید.
دریادار ایرانی: قدرت نیروی دریایی برآمده از همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی است
بنابر روایت ایرنا، امیر دریادار شهرام ایرانی روز سه شنبه در سی و یکمین دوره نظری هیات معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی که در دانشگاه افسری امام علی (ع) نزاجا برگزار شد، ضمن بیان سخنانی از فرمانده معظم کل قوا(مدظلهالعالی)، در خصوص عملیات مروارید مبنی بر اینکه «آن روز انصافاً نیروی دریایی خوب کار کرد؛ ماجرای ناوچه پیکان را همه میدانند، اما ماجرای اسکورت کشتیهای نفتی را همه نمیدانند؛ همه چیز ما به صادرات نفت وابسته بود. رژیم بعثی عراق نیت داشت اختلال در این عمل ایجاد کند؛ آنجا بود که نیروی دریایی “تحرک، موجودیت و جوهر” خودش را نشان داد»، اظهار کرد: جمله آخر فرمانده معظم کل قوا(مدظلهالعالی) خطاب به همه ایرانیان و مسلمانان است؛ چرا که سه واژه بسیار مهم در این جمله بهکار رفته که هر یک از این واژگان، نشاندهنده دانش، علم و اقتدار است.
وی ادامه داد: معظم له با اشاره به “تحرک”، در پی اشاره به این امر بودند که اگر حتی در ذهنهای خود، حرکت و پویایی نداشته باشیم، نمیتوانیم اهداف را تعیین و در راستای رسیدن به آنها، کسب انگیزه کنیم. “موجودیت” نیز بدان سبب به کار برده شده است که اگر تحرکی وجود نداشته باشد، موجودیتی نیز در کار نخواهد بود و در نهایت، “جوهر” که در حقیقت، اشارهای به اسطورهها، شهدا و دلیرمردانی است که همه با توکل به خداوند متعال و توسل به ائمهاطهار، در راه اسلام و انقلاب گام برداشتند.
فرمانده نیروی دریایی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ایثار و فداکاریهای این نیرو تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش، در دوران هشت سال دفاع مقدس، بیش از دوازده هزار فروند انواع شناور و نفتکش را اسکورت و سالم به مقصد رساند و اجازه نداد حتی یک روز هم صادرات نفتی کشور متوقف شود.
وی ادامه داد: علاوه بر اسکورت کشتیهای نفتی و باری، عملیاتهایی مهم و کلیدی جهت تضعیف و نابودی توان دریایی کشور عراق به انجام رسیدند که عملیاتهایی نظیر «اشکان» و «مروارید» را میتوان نمونهای از عملیاتهای فداکارانه و شهادتطلبانهای دانست که در راستای انهدام سکوهای نفتی عراق انجام شدند.
دریادار ایرانی، کسب قدرت برتر دریایی در خلیج فارس را مدیون حماسه عملیات مروارید دانست و اظهار کرد: عملیات مروارید که در هفتم آذرماه سال ۱۳۵۹ و در شصت و هشتمین روز جنگ، به دست نیروی دریایی ارتش خلق شد، به حدی ارزشمند و کلیدی بود که ضربه بسیار مهلکی را به تجهیزات دریایی دشمن وارد آورد؛ به نحوی که در همان ابتدای جنگ، پرونده نیروی دریایی عراق بسته و صیانت دریایی ایران در خلیج همیشه فارس تثبیت شد.
وی اضافه کرد: همزمان با پایان جنگ تحمیلی، نیروی دریایی ارتش نیز وارد عصر بازسازی ناوگان خود شد تا تجهیزات، کشتیها و ناوهایی که در دوران جنگ آسیب دیده بودند را با همت و تلاش متخصصان و با اعتماد به توان مهندسین داخلی و توکل به خدا، بازسازی و به مرحله بهرهبرداری برسانند.
دریادار ایرانی تاکید کرد: قدرت امروز نیروی دریایی ارتش، برآمده از همافزایی میان دانشگاهها و مراکز علمی، صنایع دریایی و نهایتاً نیروی دریایی به عنوان نیروی بهرهبردار از این تعامل همافزا است. به همین سبب است که اقتدار امروز نیروی دریایی در بحث مهندسی، طراحی و تسلیحاتی ناوگروههایی نظیر ۸۶ و ناوشکنهایی همچون «دنا» و «مکران»، ستودنی است.
۲۷۲۱۹