اخبار سیاسی

فصل‌الخطاب رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره نکردن با آمریکا؛ دلیل؟ تجربه!

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۶:۰۰ – ۲۰ بهمن ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی – از زمان روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان حرف از مذاکره با آمریکا داغ شده تا جایی که رئیس‌جمهور در مصاحبه با رسانه آمریکایی NBC NEWS گفت که ایران اصولا آماده گفت‌و‌گو با دولت دوم ترامپ است، اما او گفت که ایالات متحده در گذشته به تعهدات خود عمل نکرده و به‌دنبال سرنگونی دولت ایران بوده است.

پزشکیان اظهار کرد: مشکلی که ما داریم در گفت‌و‌گو نیست. این در تعهداتی است که از گفت‌و‌گو و مذاکره ناشی می‌شود که ما باید به آن متعهد شویم.

پزشکیان در ۵ بهمن در استان خوزستان درباره مذاکره بیان کرد: رهبر انقلاب فرمودند که براساس سه اصل عزت، مصلحت و حکمت با همه ارتباط داشته باشیم به غیر از اسرائیل.

حرف از مذاکره با آمریکا تا جایی پیش رفت که برخی حرف از دیدار دوجانبه پزشکیان با ترامپ زدند که محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در ۱۷ بهمن گفت: نمی‌توان گفت دیدار دو انسان غیر ممکن است؛ امروز دیدار و مذاکره با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست.

همچنان به‌دنبال مذاکره

شکستن تابوی مذاکره مستقیم با آمریکا در زمان برجام رقم خورد و حالا برخی افراد حاضر در دولت‌های یازدهم و دوازدهم همچنان به‌دنبال مذاکره با آمریکا هستند برای مثال محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دولت حجت‌الاسلام حسن روحانی گفته است برای اینکه مسائل بین کشور‌ها حل‌وفصل شود در دنیای امروز هیچ راهی به جز مذاکره وجود ندارد.

طرفداران مذاکره با آمریکا در حالی مذاکره مستقیم با دولت ترامپ را مطرح می‌کنند که خروج وی از توافق برجام را نادیده می‌گیرند به بهانه اینکه ترامپ با دور اول ریاست جمهوری‌اش فرق کرده است، اما وی در ۱۶ بهمن یادداشت اجرایی فشار حداکثری بر ایران را امضا کرد سپس وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در ۱۸ بهمن اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی در حوزه انرژی، کشتیرانی و نفت علیه ایران اعمال کرده است که اولین تحریم دونالد ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری‌اش در پی امضای یادداشت ضد ایرانی او به حساب می‌آید.

ترامپ و نتانیاهو

ترامپ با اقدامات ضدایرانی خود در روز‌های اخیر نشان داد که همچنان مثل دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری‌اش است، چون اگر در برابر ایران حسن‌نیت داشت هیچ‌گاه دو هفته پس از روی کار آمدن علیه ایران تحریم وضع نمی‌کرد.

مذاکره غلط است

یعقوب رضازاده دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مذاکره با آمریکا گفت: من هیچ‌گونه امیدواری نسبت به ایالات متحده و مذاکره با آمریکا و وعده‌هایش ندارم.

یعقوب رضازاده

نماینده مردم سلماس در مجلس اظهار کرد: هنگام پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ من ۱۸ ساله بودم و از آن موقع در خدمت انقلاب و دفاع مقدس بودم و هیچ‌وقت حرف‌ها و قول‌های دولت‌های آمریکا برای ملت ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را ندیدیم و فقط حمله به هواپیمای مسافربری‌مان و کمک به عراق در ۸ سال جنگ و شهادت رزمندگانمان را دیدیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، در تحریم‌های پزشکی، در تحریم‌های مواد غذایی و تحریم‌های بانکی علیه ایران خیانت‌ کرد و به هیچ‌یک از وعده‌هایش عمل نکرد لذا مذاکره با آمریکا به نظر من غلط است چون مذاکره با دولت جنایتکار جنگی به نظر من مردود است، اما مذاکره با کشور‌های اتحادیه اروپا برای حفظ منافع ملت ایران لازم و ضروری است.

دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مذاکره باید با حفظ اقتدار نظام جمهوری اسلامی با کشور‌های اتحادیه اروپا یا کشور‌های ۱+۵ باشد و مذاکره با آمریکا هم با فصل‌الخطاب قرار دادن فرمایشات و سخنان رهبر انقلاب می‌تواند انجام شود به شرطی که رهبر معظم انقلاب اجازه مذاکرات با آمریکا را در قالب مذاکرات ۱+۵ به وزارت خارجه بدهند.

مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی‌کند

رهبر انقلاب در ۱۹ بهمن در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران فصل‌الخطاب مذاکراه با آمریکا را بیان کردند و با اشاره به مطالب و بحث‌هایی درباره مذاکره در روزنامه‌ها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد گفتند: محور این حرف‌ها، موضوع مذاکره با آمریکا است و از مذاکره به‌عنوان یک امر خوب یاد می‌کنند، انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است.

رهبر انقلاب

ایشان با اشاره به پُرکاری وزارت امور خارجه کشورمان در زمینه مذاکره و رفت و آمد و انعقاد قرارداد با همه کشور‌های دنیا، تاکید کردند: تنها استثنایی که در این زمینه وجود دارد آمریکا است البته اسم رژیم صهیونیستی را به‌عنوان استثنا نمی‌بریم چراکه این رژیم اساساً دولت نیست بلکه یک باند جنایتکار و غاصب سرزمین است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین علت استثناء بودن آمریکا از مذاکره گفتند: برخی وانمود می‌کنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل می‌شود، اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.

رهبر معظم انقلاب، تجربه منفی دهه ۹۰ و حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هسته‌ای شد، دلیلی بر بی‌فایده بودن مذاکره با آمریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهده‌ای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیاز‌های زیادی به طرف مقابل داد، اما آمریکایی‌ها به آن معاهده عمل نکردند.

ایشان با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور کنونی آمریکا درباره پاره کردن برجام، بیان کردند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریم‌های آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن، اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقص‌هایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا