مقدم فر:ایجاد فاصله بین مردم و رهبران تاکتیک جنگ شناختی است
مشاور فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه در جنگ شناختی هدف، مدیریت ادراکی است، تصریح کرد: در جنگ شناختی علوم شناختی اساس است و اعتبارزدایی، اعتمادزدایی، مشروعیت زدایی، امید زدایی و ایجاد فاصله بین مردم و رهبران از جمله تاکتیکهای این جنگ است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا مقدم فر مشاور فرمانده سپاه پاسداران و استاد دانشگاه در اختتامیه همایش واقعیتها و روایتها پیرامون عملیات طوفان الاقصی که در واحد دانشگاه تهران مرکزی برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به اینکه در جنگ اخیر رژیم اشغالگر علیه فلسطین و جبهه مقاومت دو جبهه سخت و نرم داشتیم، گفت: در نبرد سخت، میدان مشخص بود. در جبهه جنگ نرم هم شاهد جنگ ترکیبی بودیم که شامل جنگ دیپلماسی، رسانهای، سایبری و انواع و اقسام جنگهای متصور برای جنگ نرم بود.
وی با اشاره به اینکه در 75 سال گذشته رژیم صهیونیستی اقداماتی را در حوزه رسانه انجام داده و برخی رسانههای بزرگ را ایجاد و یا سهامدار برخی رسانهها شده، افزود: آنها سالها در بحث رسانه و افکار عمومی کار کردند و اقدامات ساختاری انجام دادهاند. در جنگ اخیر نیز با کمکرسانهها در کنار سایر جنگها جنگ شناختی را دنبال کردند.
مشاور فرمانده کل سپاه با اشاره به تاریخچه جنگ شناختی خاطرنشان کرد: جنگ شناختی در عین حال که ناشناخته است اما اثرگذاری فوق العادهای دارد. اندیشمندان غربی از قبل گفته بودند در قرن 21 میلادی اذهان و مغز انسان میدان عمل است؛ چیزی که در جنگ اخیر بیشتر دیدیم و صهیونیستها تجربه آن را در جنگ 33 روزه و 23 روزه نیز داشتند.
مقدم فر با ارائه تعریفی در این خصوص عنوان کرد: توانایی تاثیرگذاری بر ادراک و شناخت یک فرد و جامعه برای تغییر رفتار آن فرد وجامعه برای رسیدن به اهداف مدنظر، ساده ترین تعریف از جنگ شناختی است که هدف آن تغییر باورها، ارزشها، هنجارها است تا با تغییر ادراک فرد و جامعه مدیریت شود و محاسبات تغییر کند.
وی با بیان اینکه برخی تعریفها و تبیینها در سخنرانها درباره جنگ شناختی مانند عملیات روانی است، به تفاوتهای جنگ روانی و شناختی اشاره کرد و گفت: جنگ روانی از دوران بسیار قدیم بوده است.البته هنوز از بین نرفته و با همه تاکتیکها هنوز هم هست ولی یکی از اصلی ترین تفاوتها در جنگ روانی در اهداف آنهاست.
مشاور فرمانده کل سپاه گفت: دشمن در جنگ روانی دنبال فریب افکار عمومی با تکنیکهای مختلف نظیر شایعه و دروغ است اما در عملیات شناختی، هدف، جابجایی باورها، شناختها و فکر یک فرد و جامعه است. بر اساس این جنگ، باید ادراک و فهم افراد را تغییر دهند تا محاسبات تغییر کند.
وی یادآور شد: جنگ شناختی سه رکن دارد. اول شناخت مغز انسان، دوم عصب شناسی و رکن سوم هوش مصنوعی است.
مقدمفر با اشاره به اینکه مهمترین نقش در جنگ شناختی را مدیریت ادراک دارد، یادآور شد: گاهی مفاهیم حتی در حوزه معرفتی به طور اشتباه درک و معنی میشود. این تفاوتها در برداشت از مفهوم علم با فهم یا عالم با بصیرت مشخص است. اینکه هر کسی علم دارد لزوماً فهم ندارد یا کسی که عالم است ممکن است دارای بصیرت نباشد.
مشاور فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه در جنگ شناختی هدف، مدیریت ادراکی است، تصریح کرد: در جنگ شناختی علوم شناختی اساس است و اعتبارزدایی، اعتمادزدایی، مشروعیت زدایی، امید زدایی و ایجاد فاصله بین مردم و رهبران از جمله تاکتیکهای این جنگ محسوب میشود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این جنگ تغییر محاسبات و پیش بینیهاست، گفت: میدان در این جنگ شناختی، تصویرسازی ذهنی است. همان دوگانه واقعیت و حقیقت و جا انداختن اینکه حقیقت چیزی است که دیده میشود. بر این اساس تخریب ذهن راحتتر است تا تغییر ذهن. مشروعیت زدایی، شرطی سازی، دست کاری در واقعیتها نیز از جمله تاکتیکهای این حوزه است.
خبر در حال تکمیل است…