موشک های سپاه به پایگاههای نظامی آمریکا و اسرائیل می رسد /ماجرای خودداری سوریه از دادن موشک به ایران
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از آنجاییکه خوی استعمارگران و استثمارگران در محتاج نگاهداشتن حتی متحدانشان به خود میباشد؛ در دوران حکومت محمدرضا پهلوی بر این کشور، علیرغم تجهیز ایران به انواع سلاحها و تجهیزات نظامی مختلف برای ایفای نقش ژاندارمی در منطقه غرب آسیا، این دولتهای غربی و در رأس آنان آمریکاییها از اهدای موشک به شاه خودداری میکردند.
به روایت ایسنا، پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران که بلافاصله با تحمیل جنگ هشتساله به کشورمان همراه شد، نظام جمهوری اسلامی در زمینه صنعت موشکی در برابر رژیم صدام که با انواع و اقسام موشکهای پیشرفته دول غربی حمایت میشد، دچار چالش شد.
در این میان تلاش و همت مسئولین سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی برای پر کردن این خلأ و دستیابی به فنآوری بومی تولید موشک در اثنای جنگ، زمینهساز پیشرفت و ترقی خیرهکننده ایران در این صنعت نظامی پس از پایان جنگ شد تاجایی که در چند ماه اخیر انجام عملیاتهای موشکی وعده صادق ۱ و ۲ به تفسیر بسیاری از کارشناسان نظامی دنیا، از پیچیدهترین و گستردهترین حملات موشکی قرن اخیر با موشکهای دقیق نقطه زن شد.
بدون شک این موفقیت چشمگیر که این روزها باعث فخر و مباهات و شادی دل ملتهای اسلامی در برابر ظلم و جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش شده، مرهون زحمات رزمندگان، فرماندهان و شهدایی همچون سردار سرلشکر شهید حسن طهرانی مقدمهاست که قدمهای اولیه حرکت به سمت این فنآوری نظامی را در سختترین روزهای مقاومت برداشتند.
سردار سرلشکر پاسدار سید رحیم صفوی؛ فرمانده اسبق کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ در جلد دوم کتاب تاریخ شفاهی خود با عنوان «از شرق بصره تا مهران» به بیان اقدامات و تلاشهای آغازین ایران در بحبوحه جنگ با رژیم بعثی برای توانمند شدن ایران اسلامی در زمینه صنعت موشکی پرداخته که به بهانه سالروز شهادت پدر موشکی ایران منتشر میشود:
سفر به سوریه و لیبی
در سال ۱۳۶۳، آقای رفیقدوست (وزیر وقت سپاه) و بنده به سوریه و لیبی رفتیم. رئیسجمهور آن زمان، حضرت آیتالله خامنهای، گفت: اگر بتوانید چند موشک از آنها بگیرید و بیاورید که ما جواب موشکهای عراق را بدهیم، خوب است.
ما پیش آقای حافظ اسد، رئیسجمهور سوریه، رفتیم و من روی نقشه عملیات بیتالمقدس که با خودم برده بودم، یک ساعت برای حافظ اسد توضیح دادم. او هم سؤالهای تخصصی و دقیق نظامی میپرسید؛ مثلاً میگفت: اینجا لشکر چندم عراق مستقر بود؟ شما چطور ارتش عراق را محاصره کردید؟
هر سؤالی که میپرسید، من بهخوبی جواب میدادم. آن موقع هم یک لباس ساده پاسداری تنمان بود. حافظ اسد نگاهی به من کرد و گفت: در کدام دانشگاه نظامی آموزشدیدهاید؟ گفتیم در دانشگاه جنگ آموزشدیدهایم؛ دانشگاه عملی.
وقتی آقای رفیقدوست گفت: تعدادی موشک به ما بدهید، حافظ اسد با برخوردی صمیمی و خوب و خیلی با محبت، اول حال حضرت امام و بعد حال آیتالله خامنهای را پرسید و گفت: شورویها از ما تعهد گرفتهاند که موشکهایمان را به کشور ثالث ندهیم. ما به شما آموزش میدهیم.
ما حسن طهرانی مقدم و ۲۰ نفر از نیروهای مستعد توپخانه سپاه را به سوریه فرستادیم تا آموزش موشکی ببینند. از سوریه هم به لیبی رفتیم و با سرهنگ معمر قذافی و سرگرد عبدالله جلود، معاون قذافی، ملاقات کردیم.
آقای قذافی قبول کرد که۲۰تا ۳۰ فروند موشک و دو سایت پرتاب موشک به ایران بدهد. وقتی موشکهای «اسکاد بی» وارد ایران شد، حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: دو فروند موشک را باز کنید و شروع به نمونهسازی از روی آنها بکنید. همین پایه صنایع موشکی سپاه شد که الآن خودکفا شده است.
حسن طهرانی مقدم و محسن رفیقدوست تلاشهای ارزشمندی در این زمینه کردند. الآن ایران قدرت موشکی غرب آسیاست.
آمریکاییها، صهیونیستها و دشمنان دیگر ما از این قدرت بسیار وحشت دارند. چون همه پایگاههای نظامی آمریکا و اسرائیل در برد موشکی نیروی هوافضای سپاه پاسداران قرار دارند.
2727