اخبار سیاسی

همایش ملی «توسعه اقتصادی اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» برگزار می‌شود

خبرگزاری مهر

همایش ملی «توسعه اقتصادی اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اسماعیلی اردکانی، دبیر اجرایی همایش ملی «توسعه اقتصادی اجتماعی جزایر و تقویت وفاق با همسایگان» گفت: شورای سیاست‌گذاری همایش امیدوار است در همکاری نزدیک با وزارت علوم و همچنین جلب نظر دانشگاهیان کشور برای مشارکت در این همایش ملی، بتواند اهداف این همایش را که: ترسیم علمی و عملی یک تصویر روشن از الزامات و بایسته‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس، احیای مرجعیت علمی دانشگاه در کمک به ایفای نقش اجتماعی‌اش در تقویت انسجام ملی و در نهایت کمک راهبردی به پیشبرد گفتمان سیاست خارجی با محوریت تنش زدایی عزتمندانه و وفاق با همسایگان است، محقق کند.

علی اسماعیلی اردکانی در مورد این همایش یک‌روزه اظهار داشت: نظر به اهمیت ملی و راهبردی این جزایر برای کشور، همایش فوق اولین پیشنهاد دکتر شجاع احمدوند بعد از گرفتن حکم سرپرستی دانشگاه علامه طباطبایی از وزیر علوم بود. دانشگاه علامه طباطبایی در دوره جدید مدیریت خود، پیشگام بودن در احیای مرجعیت اجتماعی دانشگاه در ایران را یکی از اولویت‌های خود قرار داده است. زمانی که قرار است احیای مرجعیت دانشگاه اولویت باشد، این نهاد مهم باید علاوه بر حساسیت به آنچه خواست و نیاز اجتماعی خوانده می‌شود، با دوراندیشی و جامع‌اندیشی به دولت‌ها برای قرار گرفتن در مسیر درست سیاستگذاری برای تحقق خواست و نیازهای اجتماعی کمک کنند.

این عضو هیئت علمی اشاره داشت که: دانشگاه علامه طباطبایی قصد دارد با ایجاد یک الگوی مناسب از تعامل دولت و دانشگاه، نقش و مرجعیت دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان قطب علوم انسانی را در پیشبرد نگاه حل‌المسائلی برجسته کند؛ به این معنا که در تعامل نزدیک با دولت، بتواند از نظر راهبردی و فکری نگاه مشورتی خود را نسبت به مسائل مهم کشور ارائه دهد.

وی با اشاره به اهمیت رصد دقیق تحولات و مسائل اساسی و اولویت‌های سیاستگذاری کشور توسط دانشگاهیان و دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: یکی از این موضوعات مهم به اتفاق نظر نخبگان فکری و عملی، توجه به توسعه متوازن همه مناطق کشور؛ از جمله مناطق دارای اهمیت راهبردی ملی و بین‌المللی است. این موضوع به طور خاص در مورد توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه همزمان با تلاش‌های بین‌المللی برای روایت سازی جعلی از مالکیت آنها، یکی از اولویت‌های اساسی کشور است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: این همایش با تمرکز بر همفکری و هم‌اندیشی در زمینه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی این جزایر برگزار می‌شود. توسعه اقتصادی و اجتماعی این جزایر ایجاد زمینه بهره‌برداری ملی از این جزایر با غرور ملی ایرانیان گره خورده و این موضوع را تبدیل به رسالت حیاتی برای دانشگاه و دانشگاهیان کرده است.

وی در توضیح بیشتر اظهار داشت: همایش به شکل چندبُعدی تعریف شده است؛ در میزگرد علمی یک روزه تمرکز اصلی بر ارائه راهکارهای عملی به سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران کشور در مورد توسعه اقتصادی و اجتماعی این جزایر است. در عین حال این امر در اولویت میزگرد علمی است که ارائه راهکارها و راهبردهای این حوزه همراه با در نظر داشت گفتمان سیاست خارجی دولت یعنی پیشبرد سیاست همسایگی و تقویت وفاق منطقه‌ای باشد. اسمعیلی اردکانی ادامه داد: دانشوران و اندیشمندانی دعوت شده برای سخنرانی در بخش علمی، در سه حوزه اقتصاد، سیاست و فرهنگ در چهار پنل (نشست تخصصی) سخنرانی خواهند کرد.

وی در توصیف بخش دیگر همایش اظهار داشت: بخش دیگر همایش توجه به جنبه ترویجی، فرهنگی و هویتی این جزایر است و بر مشارکت دانشگاهیان و دانشجویان در این موضوع تمرکز دارد. همان اندازه که توجه به جنبه‌های راهبردی و عملی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر مهم است، تلاش برای ارائه روایت ملی و فرهنگی دانشگاهی از اهمیت این جزایر برای ایران و ایرانیان هم مهم است. از این‌رو یک پیوست فرهنگی برای این همایش در نظر گرفته شده است. به این شکل که همه دانشگاهیان کشور را از طریق مکاتبه دوجانبه و همچنین با کمک وزارت علوم به مشارکت دعوت کردیم تا ایده‌های فرهنگی خود را در قالب‌های متفاوت مانند موشن گرافی، شعر عکس نوشته، ایده‌های فرهنگی، مستند، فیلم کوتاه و طراحی پوستر برای شرکت در یک رقابت فرهنگی به دبیرخانه همایش ارسال کنند. از برگزیدگان این بخش فرهنگی در روز همایش تقدیر می‌شود.

دبیر اجرایی این همایش بخش دیگر این همایش را تقدیر از پژوهشگرانی برشمرد که آثاری در مورد این جزایر به زبان فارسی و غیرفارسی نوشته‌اند و اظهار داشت: در روز برگزاری همایش از این پژوهشگران نیز تقدیر می‌شود تا پیام و انگیزه‌ای برای سایر پژوهشگران جوان این حوزه مهم ملی باشد.

اسماعیلی اردکانی در پایان اظهار داشت: زمان دریافت آثار تا تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ است و همایش نیز روز دوشنبه ۲۶ آذرماه برگزار می‌شود. مقالات و آثار دریافتی همایش را هم به فاصله کمی بعد از برگزاری با یک دسته‌بندی در فضای رسانه‌ای کشور به اشتراک می‌گذاریم تا سایر گروه‌های اجتماعی غیردانشگاهی هم بتوانند از آن استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا