اخبار سیاسی

واکنش اسلامی به تهدید حمله به تأسیسات هسته‌ای؛ کشوری که عضو ان‌پی‌تی نیست نمی‌تواند دیگری را تهدید کند

خبرگزاری مهر

واکنش اسلامی به تهدید حمله به تأسیسات هسته‌ای؛ کشوری که عضو ان‌پی‌تی نیست نمی‌تواند دیگری را تهدید کند

به گزارش خبرنگار مهر، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر را تبریک میگویم.

وی با اشاره به فناوری هسته‌ای، ادامه داد: برای اینکه یک تصویری از واقعیت دنیای امروز داشته باشیم نگاهی به گفتگوهای اخیر در داووس بیندازیم می‌بینیم که کشورهای گوناگونی که در این نشست حضور دارند بر چه نکاتی توجه می‌کنند. یکی از مهم‌ترین محورهایی که محل به رخ کشیدن فرصت را برای ارائه کنندگان به وجود می‌آورد، فناوری‌های نوین و پیشرفته بود. کشورهای توسعه یافته به دنبال این هستند که نقش و جایگاه‌های خود را گسترش دهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: هرکسی که با نظام قدرت همراه شود و منافع آنها را تأمین کنند، در این زمینه برای آنها محدودیتی وجود ندارد، این منطق در لابه لای همه گروه‌های فشار حداکثری وجود داشت؛ لذا فناوری هسته‌ای موضوع تعیین کننده است و چون ما سلطه آنها را نمی‌پذیریم برای ما منطقه ممنوعه شده است.

وی ادامه داد: طبق اساسنامه، آژانس وظیفه دارد تشویق و وساطت کند که هر کشوری بتواند به فناوری صلح آمیز هسته‌ای دست پیدا کند اما در پس پرده مربوط به بند اول است. کنگره آمریکا قانونی تحت عنوان یک، دو، سه را دارد که طبق آن هر کشور که می‌خواهد وارد این زمینه شود باید با آمریکا قرارداد داشته باشد. در حال حاضر هم ۱۸ کشور با آمریکا قرار داد دارند.

اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران این انحصار را شکسته است.

رئیس سازمان انرژی اتمی با طرح این سوال که آیا ۲۰ سال بازرسی و مذاکره کم است، تصریح کرد: کجای قانون آژانس اجازه داده که مدیرکل وارد بحث‌های سیاسی شود؟ اظهارات گروسی مبنی بر اینکه ایران برود با آمریکا مذاکره کند نشان‌دهنده این است که مسئله آمریکاست.

وی گفت: تعاملات ما در جهت رفع ملاحظات و دفع شر است. ما برنامه خودمان را کاملاً شفاف ارائه کرده‌ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: جمهوری اسلامی ایران بازرسی‌ها را از گذشته پذیرفته است و این باعث شده که آنها شدیدترین بازرسی‌ها را انجام دهند اما از رو نمی‌روند.

وی گفت: موضوع اصلی بحث، فناوری‌های پیشرفته است اما به این دلیل که ایران عضو هیچ بلوکی نیست این فعالیت‌ها برای ایران ممنوعه اعلام شده است. مسأله بعدی فناوری هسته‌ای است که یک رویکرد آشکار دارد که اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی است با صراحت قوانین که باید در پارلمان تصویب شود که یکی موضوع پادمان است و بعدی عدم اشاعه است. این پادمان و ان پی‌تی باید در نظام قانون گذاری تصویب شود و ما هم به ضوابط آن پایبند هستیم.

اسلامی در مورد گمانه‌زنی‌ها با شروع کار ترامپ و رویکرد متفاوت در مذاکره، گفت: جهت‌گیری‌های دولت ترامپ به گونه‌ای است که برای هر منطقه یک رویکردی دارد فعلاً باید صبر کرد تا ببینیم چه فرصت‌ها و تهدیداتی وجود دارد و مسئولان مربوطه بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند.

وی با اشاره به تهدیداتی که متوجه تأسیسات هسته‌ای است و پیگیری‌ها از طریق شورای امنیت تصریح کرد: ما مرتباً مکتوب این مورد را تذکر داده‌ایم و اعلام کرده‌ایم کشوری که عضو ان‌پی‌تی نیست نمی‌تواند کشور دیگری را تهدید کند. آنها قانون جنگل دارند و باید با زور برخورد شود.

اسلامی در مورد حفاظت از تأسیسات هسته‌ای گفت: ما از قابلیت نیروهای مسلح برای حفاظت از کشور در لایه‌های گوناگون استفاده می‌کنیم و ظرفیت‌های ارزشمندی در این باره وجود دارند. سازمان انرژی اتمی ایران تأسیسات هسته‌ای را به گونه‌ای ایجاد کرده که آسیب‌پذیری حداقلی داشته باشد. صنایع هسته‌ای از ظرفیت و امنیت برخوردار است و اگر طرف غربی چنین اقدامی را انجام دهد با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به مزیت آب سنگین، گفت: آب سنگین یکی از مواد بسیار مؤثر در علوم و فنون است و امروز ۳۰۰ مُشتق از آن وجود دارد. در صنایع گوناگون از آب سنگین استفاده می‌شود. یکی از مشتقات آب سنگین در صنعت و داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا