اخبار سیاسی

پزشکیان به نخست وزیر تاجیکستان: ایرانیان در تاجیکستان احساس غربت نمی‌کنند/ در دیدار رستم امامعلی و رئیس جمهور ایران چه گذشت؟

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان رییس جمهور عصر امروز پنجشنبه ۲۷ دی ماه در جریان سفر خود به تاجیکستان در دیدار قاهر رسول‌زاده، نخست وزیر تاجیکستان با تمجید از سوابق دیرینه تمدنی و فرهنگی و نیز روابط طولانی دو، بیان کرد: ارتباطات دو ملت ایران و تاجیکستان در هم تنیده و عمیق است، تا جایی که وقتی از خیابان‌های دوشنبه عبور می‌کنم، نام‌های خیابان‌ها و نشان‌ها همان‌هاست که ما در کتاب‌های درسی خود در گذشته خوانده‌ایم، مثل رودکی، فردوسی و حافظ؛ ما در این کشور ابدا احساس غربت نمی‌کنیم.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت گسترش همکاری‌ها میان دو کشور تصریح کرد: سوابق مشترک دو کشور ایجاب می‌کند که روابط خود را روز به روز ارتقا دهیم و همکاری‌ها را در همه زمینه‌ها تعمیق بخشیم. ایران محدودیتی برای گسترش روابط با تاجیکستان در زمینه‌های مختلف ندارد و تلاش دارد تمامی موانع احتمالی پیش‌روی این هدف را رفع کند.

رئیس جمهور بر اهمیت تجارت و سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه تأکید کرد و گفت:  یکی از راه‌های گسترش روابط، تسهیل روابط تجاری و امضای توافق تجارت ترجیحی میان دو کشور است.

نخست وزیر تاجیکستان نیز در این دیدار بر اهمیت روابط با ایران برای کشورش تأکید کرد و گفت: سفر شما و اسنادی که میان دو کشور امضا شد، برای تاجیکستان اهمیت بسیاری دارد؛ امضای این تعداد موافقت‌نامه و سند همکاری نشان از سطح بالای روابط دوجانبه دارد.

قاهر رسول‌زاده با اشاره به سوابق دیرینه روابط میان دو ملت، خاطرنشان کرد: حجم تجارت میان دو کشور باید هر چه زودتر به دو برابر برسد و ما خواهان روابط عمیق و گسترده در همه زمینه‌ها با ایران هستیم.

وی ایران را کشوری دانست که دارای توانایی‌های علمی و فناوری بالایی است و اظهار کرد: این قدرت و توانایی بود که به ایران امکان داد با وجود تحریم‌های گسترده آمریکا، همچنان با قدرت به کار خود ادامه دهد و تحریم‌ها اثری روی ایران نداشته است.

دیدار رئیس مجلس ملی تاجیکستان با پزشکیان

همچنین مسعود پزشکیان عصر امروز در دیدار رستم امامعلی رئیس مجلس ملی تاجیکستان با اشاره به پیوندها و وابستگی‌های فرهنگی و زبانی دیرین مردم دو کشور، اظهار داشت: باید بستر تعمیق روابط فرهنگی، اقتصادی و علمی میان دو ملت را بیش از پیش فراهم و تسهیل کنیم تا همکاری‌های فیمابین به نفع دو کشور گسترش یابد.

رئیس جمهور با اشاره به نقش مجالس دو کشور در اصلاح قوانین موجود در مسیر تسهیل برقراری روابط و تسهیل همکاری‌ها میان دو ملت، افزود: قوانین و مقررات دو کشور باید در زمینه تسهیل و رونق تجارت و سرمایه‌گذاری میان دو طرف به‌روز شود. اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوان فیمابین، بستر و زمینه‌ای بسیار مناسب برای نزدیکی و همکاری صمیمی‌تر مردم دو کشور است و ما به اینجا آمده‌ایم تا هر مانع و مشکلی را از مسیر تقویت دوستی و تعامل میان دو طرف رفع کنیم.

رئیس مجلس ملی تاجیکستان نیز در این دیدار روابط دیرینه و عمیق میان دو کشور را بستری برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط توصیف و تصریح کرد: بنده همواره علاقمند گفت‌وگوهای هدفمند با مقامات ایران با هدف توسعه روابط فیمابین بوده و هستم.

رستم امامعلی زمینه‌های موجود برای همکاری میان ایران و تاجیکستان را بسیار فراتر از مجموع اسناد همکاری مشترک میان دو کشور دانست و گفت: حجم تجارت میان دو کشور با سرعت خوبی در حال گسترش است و تصمیم سران دو کشور برای لغو روادید بین دو کشور می‌تواند سرعت روند توسعه همکاری‌ها را مضاعف کند. تاجیکستان همچنین علاقمند به تعمیق و تقویت همکاری‌های دیپلماتیک با ایران است.

2727

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا